Close Menu
sofokleous10.gr
    What's Hot

    Βρετανικό εμπάργκο στα προϊόντα των ισραηλινών εποικισμών της Δυτικής Όχθης

    September 8, 2026

    Γερμανία: Tο εμπορικό πλεόνασμα αυξήθηκε στα 21,3 δισ. ευρώ τον Ιούλιο

    September 8, 2026

    Mistral: Άντλησε 3 δισ. ευρώ και αποτιμάται πλέον πάνω από 21 δισ. – Η Samsung ηγείται του νέου γύρου

    September 8, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Trending
    • Βρετανικό εμπάργκο στα προϊόντα των ισραηλινών εποικισμών της Δυτικής Όχθης
    • Γερμανία: Tο εμπορικό πλεόνασμα αυξήθηκε στα 21,3 δισ. ευρώ τον Ιούλιο
    • Mistral: Άντλησε 3 δισ. ευρώ και αποτιμάται πλέον πάνω από 21 δισ. – Η Samsung ηγείται του νέου γύρου
    • ΑΑΔΕ: Η Ευγενία, η πρώτη ψηφιακή σύμβουλος του δημοσίου στην 90η ΔΕΘ
    • Σε ισχύ οι τελωνειακοί δασμοί αντιποίνων του Καναδά σε προϊόντα των ΗΠΑ
    • Γιατί το 2026 θα είναι χρονιά – σταθμός για τη ΜΕΒΓΑΛ
    • Άντεξε το ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο του πολέμου – Τα «πυρομαχικά» του πακέτου ΔΕΘ
    • Δασμοί: Σε ισχύ τα αντίποινα του Καναδά σε αμερικανικά προϊόντα
    • Home
    • About
    • Advertise
    • Career
    • Contact
    Facebook X (Twitter) Instagram
    sofokleous10.grsofokleous10.gr
    Subscribe
    Tuesday, September 8
    • Home
    • Πρώτο Θέμα
    • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Πολιτική
    • Διεθνή
    • Ευρώπη
    • Τράπεζες
      • PIRAEUS BANK
      • ALPHA BANK
      • EUROBANK
      • NATIONAL BANK
    • Σοφοκλέους 10
    • Αγορές
    • Τοις Μετρητοίς
    • Ανάλυση
    • Videos
    • Opinion LEADERS
    • CryptoNews
    sofokleous10.gr
    Home»Επιχειρήσεις
    Θυγατρική-της-αιγυπτιακής-τράπεζας-misr-εκτός-αμερικανικού-συστήματος-λόγω-συναλλαγών-με-Ιράν
    Θυγατρική της αιγυπτιακής τράπεζας Misr εκτός αμερικανικού συστήματος λόγω συναλλαγών με Ιράν

    Θυγατρική της αιγυπτιακής τράπεζας Misr εκτός αμερικανικού συστήματος λόγω συναλλαγών με Ιράν

    By adminAugust 28, 2026 Επιχειρήσεις No Comments3 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Την Πέμπτη, εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε στον Τύπο ότι ο Μπέσεντ θα διατυπώσει ξεκάθαρα το μήνυμά του κατά του Ιράν σε κάθε διμερή συνομιλία στο Άσβιλ.

    Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στη Google
    Προσθέστε μας στις προτιμώμενες πηγές σας για να βλέπετε συχνότερα τις ειδήσεις και τις αναλύσεις μας στη Google.

    H αμερικανική κυβέρνηση θα απαγορεύσει στο υποκατάστημα στα Εμιράτα της αιγυπτιακής κρατικής τράπεζας Misr την πρόσβαση στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της πρώτης οικονομίας παγκοσμίως. Η εμιρατιανή θυγατρική της Misr κατηγορείται για συμμετοχή σε οικονομικές συναλλαγές με το Ιράν, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.

    Είναι το πρώτο συγκεκριμένο μέτρο που λαμβάνει η αμερικανική κυβέρνηση μετά την ανακοίνωση στις αρχές της εβδομάδας από τον υπουργό Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ, της βούλησης της Ουάσινγκτον να αποκοπεί η Τεχεράνη από «όλους τους οικονομικούς πόρους ώστε το Ιράν να οδηγηθεί στην “πλήρη απομόνωση».

    Ειδικότερα, η ενέργεια αυτή αναμένεται να εμποδίσει την εμιρατιανή θυγατρική της Misr, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αιγυπτιακή τράπεζα, να χρησιμοποιεί το δολάριο στις καθημερινές της συναλλαγές.

    Μια απόφαση που λαμβάνεται καθώς η Ουάσινγκτον ενίσχυσε τις κυρώσεις της κατά του Ιράν, προσθέτοντας σε αυτές τομείς όπως ο χρυσός, η τεχνολογία, τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, η αεροπορία και οι θαλάσσιες μεταφορές.

    «Έχουμε προειδοποιήσει ότι αυτοί που θα διευκόλυναν τα πράγματα για το Ιράν δεν μπορούν να συνεχίζουν να επωφελούνται από την πρόσβαση στο δολάριο και στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Η Τράπεζα Misr στα ΗΑΕ επέλεξε να το ανακαλύψει αυτό με σκληρό τρόπο και σήμερα λαμβάνουμε την πρώτη απόφαση για να τη θεωρήσουμε υπόλογη για τη συνεχή υποστήριξή της στο ιρανικό καθεστώς» αναφέρεται.

    Παράλληλα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε κυρώσεις που στοχεύουν τον διευθυντή του υποκαταστήματος της ιρανικής τράπεζας Melli στο Ντουμπάι, το οποίο κατηγορεί ότι χρησίμευσε ως «βασικό χρηματοοικονομικό κέντρο για τις ιρανικές ένοπλες δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων των Φρουρών της Επανάστασης».

    Το θέμα της άσκησης οικονομικής πίεσης στο Ιράν θα περιλαμβάνεται στην ατζέντα της προσεχούς συνόδου κορυφής της G20, η οποία θα διεξαχθεί στο Μαϊάμι στα μέσα Δεκεμβρίου.

    Η πρώτη από μια σειρά συνεδριάσεων στο αμερικανικό έδαφος θα διεξαχθεί τη Δευτέρα και την Τρίτη στο Άσβιλ της Βόρειας Καρολίνας, σε ένα μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα στους πρόποδες των Απαλάχιων Ορέων.

    Την Πέμπτη, εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε στον Τύπο ότι ο Μπέσεντ θα διατυπώσει ξεκάθαρα το μήνυμά του κατά του Ιράν σε κάθε διμερή συνομιλία στο Άσβιλ.

    Παρότι η Ισλαμική Δημοκρατία έχει καταγγείλει πολιτικές «καταδικασμένες να αποτύχουν» και έχει δηλώσει ότι οι ΗΠΑ δεν θα κερδίσουν «τίποτα» με αυτήν την πίεση, ο ίδιος ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν παραδέχτηκε ότι η χώρα του αντιμετωπίζει «πολλές οικονομικές δυσκολίες».

    Στο επίκεντρο της σύγκρουσης, τα στρατηγικής σημασίας Στενά του Ορμούζ, μέσω των οποίων διερχόταν προηγουμένως το ένα πέμπτο των υδρογονανθράκων παγκοσμίως, είναι κλειστά από την Τεχεράνη σχεδόν συνεχώς εδώ και έξι μήνες, κάτι που οδήγησε στην εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου και σε μια αυξημένη πίεση στον Ντόναλντ Τραμπ στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς πλησιάζουν ο ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου.

    Το Ιράν έχει αποκλείσει οποιαδήποτε επιστροφή στην κατάσταση που υπήρχε πριν από τον πόλεμο στα Στενά του Ορμούζ και συζητά με το Ομάν εδώ και εβδομάδες για μια συμφωνία σχετικά με τους όρους διέλευσης.

    --

    Ακολουθήστε μας στα social media!
    Facebook X LinkedIn TikTok

    admin

    Keep Reading

    Γιατί το 2026 θα είναι χρονιά – σταθμός για τη ΜΕΒΓΑΛ

    Υψηλότερα επιτόκια, μεγαλύτερος λογαριασμός για τους δανειολήπτες

    «Αόρατη η εστίαση στα μέτρα της ΔΕΘ» – Τι ζητά η ΠΟΕΣΕ

    Theon: Διεύρυνση της συνολικής δυνητικής αγοράς σε σχεδόν 8 δισ. ευρώ

    Αναστασάτος: Πώς σχολιάζει τα στοιχεία για το ΑΕΠ β’ τριμήνου ο επικεφαλής οικονομολόγος της Eurobank

    Κρις Ρόκος: «Μεταφέρει τις βαλίτσες του» στην Ελλάδα ο γκουρού των hedge funds

    Add A Comment

    Comments are closed.

    Follow @x
    Latest Posts

    Βρετανικό εμπάργκο στα προϊόντα των ισραηλινών εποικισμών της Δυτικής Όχθης

    September 8, 2026

    Γερμανία: Tο εμπορικό πλεόνασμα αυξήθηκε στα 21,3 δισ. ευρώ τον Ιούλιο

    September 8, 2026

    Mistral: Άντλησε 3 δισ. ευρώ και αποτιμάται πλέον πάνω από 21 δισ. – Η Samsung ηγείται του νέου γύρου

    September 8, 2026

    ΑΑΔΕ: Η Ευγενία, η πρώτη ψηφιακή σύμβουλος του δημοσίου στην 90η ΔΕΘ

    September 8, 2026

    Σε ισχύ οι τελωνειακοί δασμοί αντιποίνων του Καναδά σε προϊόντα των ΗΠΑ

    September 8, 2026
    Facebook X (Twitter)
    © 2026

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.