Close Menu
sofokleous10.gr
    What's Hot

    Τεστ αλήθειας σε κορυφαία στελέχη του Πενταγώνου: Έρευνα για διαρροή απόρρητων στοιχείων για τα οπλικά αποθέματα των ΗΠΑ

    September 6, 2026

    Για τις ακριβές πτήσεις «φταίνε οι ανόητοι πολιτικοί που αρχίζουν πολέμους», λέει ο Μπράνσον της Virgin

    September 6, 2026

    ΕΛΑΣ: Ομιλία χωρίς όραμα και στρατηγική από τον Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

    September 6, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Trending
    • Τεστ αλήθειας σε κορυφαία στελέχη του Πενταγώνου: Έρευνα για διαρροή απόρρητων στοιχείων για τα οπλικά αποθέματα των ΗΠΑ
    • Για τις ακριβές πτήσεις «φταίνε οι ανόητοι πολιτικοί που αρχίζουν πολέμους», λέει ο Μπράνσον της Virgin
    • ΕΛΑΣ: Ομιλία χωρίς όραμα και στρατηγική από τον Μητσοτάκη στη ΔΕΘ
    • Kατρίνης για ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Χωρίς όραμα για τη χώρα, έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας
    • Βίντεο Παύλου Μαρινάκη στο TikTok: Tα μέτρα που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ, σε 2 λεπτά
    • Χατζηδάκης: «Ελπίδα ή περιπέτειες» – Το μήνυμα μετά την ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ
    • Συγκινητική στιγμή στο Βελλίδειο: Ο Μητσοτάκης συνομίλησε με τους γονείς του Γιώργου Λυγγερίδη
    • ΣΥΡΙΖΑ για ΔΕΘ: Η ακρίβεια έχει «καταπιεί» ήδη τις εξαγγελίες της Ν.Δ.
    • Home
    • About
    • Advertise
    • Career
    • Contact
    Facebook X (Twitter) Instagram
    sofokleous10.grsofokleous10.gr
    Subscribe
    Sunday, September 6
    • Home
    • Πρώτο Θέμα
    • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Πολιτική
    • Διεθνή
    • Ευρώπη
    • Τράπεζες
      • PIRAEUS BANK
      • ALPHA BANK
      • EUROBANK
      • NATIONAL BANK
    • Σοφοκλέους 10
    • Αγορές
    • Τοις Μετρητοίς
    • Ανάλυση
    • Videos
    • Opinion LEADERS
    • CryptoNews
    sofokleous10.gr
    Home»Οικονομία
    Νέο-«καμπανάκι»-της-goldman-sachs-για-το-ντίζελ
    Νέο «καμπανάκι» της Goldman Sachs για το ντίζελ

    Νέο «καμπανάκι» της Goldman Sachs για το ντίζελ

    By banksAugust 31, 2026 Οικονομία No Comments3 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Ακόμα πιο δυνατά χτυπάει το καμπανάκι η Goldman Sachs όσο αφορά την στενότητα στην παγκόσμια διύλιση λόγω των πολέμων στη Μέση Ανατολή και μεταξύ Μόσχας και Κιέβου.

    Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στη Google
    Προσθέστε μας στις προτιμώμενες πηγές σας για να βλέπετε συχνότερα τις ειδήσεις και τις αναλύσεις μας στη Google.

    Ακόμα πιο δυνατά χτυπάει το καμπανάκι η Goldman Sachs όσο αφορά την στενότητα στην παγκόσμια διύλιση λόγω των πολέμων στη Μέση Ανατολή και μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, αν και την ίδια ώρα υπερδιπλασιάζει τις προβλέψεις της για τα κέρδη από την παραγωγή ντίζελ.

    «Τα αυξανόμενα πλήγματα σε διυλιστήρια στη Μέση Ανατολή και τη Ρωσία έχουν περιορίσει περαιτέρω την ήδη επιβαρυμένη παγκόσμια δυναμικότητα διύλισης, ωθώντας τα περιθώρια κέρδους των προϊόντων διύλισης σε νέα υψηλά», ανέφεραν σε σημείωμα αναλυτές, συμπεριλαμβανομένων των Yulia Zhestkova Grigsby και Daan Struyven. «Το ντίζελ παραμένει στο επίκεντρο του ράλι», όπως αναφέρει το -.

    Οι διακοπές λειτουργίας των διυλιστηρίων είναι 60% πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα και τα αποθέματα προϊόντων μειώνονται παρά την υποχώρηση της ζήτησης, ανέφεραν.

    Το κέρδος από την παραγωγή ντίζελ ανά βαρέλι σε σχέση με το Brent θα διαμορφωθεί κατά μέσο όρο στα 63 δολάρια στις ΗΠΑ και στα 49 δολάρια στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον επόμενο χρόνο, αυξημένο από προηγούμενες προβλέψεις των 27 και 19 δολαρίων.

    Ο κόσμος αντιμετωπίζει μια παγκόσμια κρίση καυσίμων, με τις τιμές των προϊόντων, συμπεριλαμβανομένης της βενζίνης, να ξεπερνούν κατά πολύ τα κέρδη του αργού πετρελαίου. Η πίεση αναμένεται να επιδεινωθεί μετά την επέκταση της απαγόρευσης εξαγωγών ντίζελ από τη Ρωσία έως τον Σεπτέμβριο, και την αύξηση της ζήτησης στη Βραζιλία, τον δεύτερο μεγαλύτερο εισαγωγέα στον κόσμο. Ταυτόχρονα, ο επερχόμενος χειμώνας στο Βόρειο Ημισφαίριο αναμένεται να ενισχύσει τη ζήτηση για καύσιμα θέρμανσης.

    Στη Μέση Ανατολή, ενώ οι εξαγωγές αργού πετρελαίου από τον Περσικό Κόλπο είναι πιθανό να έχουν επιστρέψει στο 70% έως 80% των προπολεμικών επιπέδων, οι αποστολές προϊόντων παραμένουν μόνο στο 40%, ανέφεραν οι αναλυτές της Goldman στο σημείωμα της 28ης Αυγούστου. «Μια πλήρης ανάκαμψη των αποκλιμακώσεων απαιτεί παγκόσμια γεωπολιτική αποκλιμάκωση», πρόσθεσαν.

    Στις αγορές συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης, το αργό πετρέλαιο Brent έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 50% φέτος και τελευταία διαπραγματεύτηκε κοντά στα 91 δολάρια το βαρέλι λόγω μιας νέας αναταραχής στη Μέση Ανατολή. Τα ευρωπαϊκά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου εσωτερικής καύσης, εν τω μεταξύ, έχουν υπερδιπλασιαστεί.

    Η Goldman Sachs έχει συχνά επισημάνει τη στενότητα στις αγορές προϊόντων τους τελευταίους μήνες, λέγοντας τον Μάρτιο ότι ο πόλεμος Ιράν-ΗΠΑ αναμένεται να έχει πολύ μεγαλύτερο αντίκτυπο στα καύσιμα από το πετρέλαιο. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, τόνισε για άλλη μια φορά τον αντίκτυπο των ουκρανικών επιθέσεων στις ρωσικές ενεργειακές υποδομές.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Shell, Wael Sawan, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η αγορά προϊόντων πιέζεται από την «τριπλή απειλή» επιθέσεων σε ρωσικά διυλιστήρια και των κινδύνων για τη ναυτιλία στον Περσικό Κόλπο και την Ερυθρά Θάλασσα.

    Ακολουθήστε μας στα social media!
    Facebook X LinkedIn TikTok

    banks

    Keep Reading

    Καφούνης: Βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση οι εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

    ΔΕΘ 2026: Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για εισοδήματα, φόρους, στέγαση και ενέργεια

    ΔΕΘ 2026 – Στεγαστικό: «Σπίτι μου 3» με 2 δισ. ευρώ – Στο 15% ο φόρος για αγοραστές εκτός Ε.Ε.

    Ρεύμα: Μείωση 50% στις ΥΚΩ από τον Ιανουάριο – Στόχος για 30% χαμηλότερη χονδρική

    Αναπηρικά επιδόματα: Θα αυξάνονται κάθε χρόνο με βάση τον πληθωρισμό – 218.000 δικαιούχοι

    ΔΕΘ 2026 – Τρίτεκνοι: Μηδενικός φόρος έως 20.000 ευρώ – Στα 25.364 ευρώ το αφορολόγητο

    Add A Comment

    Comments are closed.

    Follow @x
    Latest Posts

    Τεστ αλήθειας σε κορυφαία στελέχη του Πενταγώνου: Έρευνα για διαρροή απόρρητων στοιχείων για τα οπλικά αποθέματα των ΗΠΑ

    September 6, 2026

    Για τις ακριβές πτήσεις «φταίνε οι ανόητοι πολιτικοί που αρχίζουν πολέμους», λέει ο Μπράνσον της Virgin

    September 6, 2026

    ΕΛΑΣ: Ομιλία χωρίς όραμα και στρατηγική από τον Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

    September 6, 2026

    Kατρίνης για ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Χωρίς όραμα για τη χώρα, έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας

    September 6, 2026

    Βίντεο Παύλου Μαρινάκη στο TikTok: Tα μέτρα που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ, σε 2 λεπτά

    September 6, 2026
    Facebook X (Twitter)
    © 2026

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.