Close Menu
sofokleous10.gr
    What's Hot

    Ο Τραμπ απειλεί την ΕΕ με βαρείς δασμούς για το σχέδιο «σύνδεσης» του Καναδά

    September 17, 2026

    Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι ΗΠΑ αρνούνται να δώσουν βίζα στον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής ενόψει της ΓΣ του ΟΗΕ

    September 17, 2026

    Η Διεθνής Αμνηστία κατηγορεί το Ιράν για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

    September 17, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Trending
    • Ο Τραμπ απειλεί την ΕΕ με βαρείς δασμούς για το σχέδιο «σύνδεσης» του Καναδά
    • Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι ΗΠΑ αρνούνται να δώσουν βίζα στον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής ενόψει της ΓΣ του ΟΗΕ
    • Η Διεθνής Αμνηστία κατηγορεί το Ιράν για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας
    • «Την Νταϊάνα θα την ξεχάσουμε πολύ σύντομα» έλεγε ο Κάρολος στον αδελφό της λίγες μέρες πριν την κηδεία – Φωτιές ανάβει το βιβλίο του Τσαρλς Σπένσερ
    • Απότομη πτώση για τον Dow Jones, μετά την αύξηση των επιτοκίων από τη Fed
    • Γεωργιάδης από Λάρισα: Σήμερα τo Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο κάνει ένα ακόμη βήμα μπροστά
    • Μητσοτάκης: «Προτεραιότητα η στήριξη της επιχειρηματικότητας – Πρόκληση και εργαλείο η τεχνητή νοημοσύνη»
    • Δημοσκόπηση Pulse: Δεν πέρασαν το τεστ της ΔΕΘ Μητσοτάκης, Ανδρουλάκης, Τσίπρας – Βαριά δυσπιστία για τις εξαγγελίες
    • Home
    • About
    • Advertise
    • Career
    • Contact
    Facebook X (Twitter) Instagram
    sofokleous10.grsofokleous10.gr
    Subscribe
    Thursday, September 17
    • Home
    • Πρώτο Θέμα
    • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Πολιτική
    • Διεθνή
    • Ευρώπη
    • Τράπεζες
      • PIRAEUS BANK
      • ALPHA BANK
      • EUROBANK
      • NATIONAL BANK
    • Σοφοκλέους 10
    • Αγορές
    • Τοις Μετρητοίς
    • Ανάλυση
    • Videos
    • Opinion LEADERS
    • CryptoNews
    sofokleous10.gr
    Home»Επιχειρήσεις
    novo-nordisk:-Η-myriam-mezher-νέα-γενική-διευθύντρια-Ελλάδας-και-Κύπρου
    Novo Nordisk: Η Myriam Mezher νέα γενική διευθύντρια Ελλάδας και Κύπρου

    Novo Nordisk: Η Myriam Mezher νέα γενική διευθύντρια Ελλάδας και Κύπρου

    By adminAugust 31, 2026 Επιχειρήσεις No Comments3 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Η Novo Nordisk ανακοινώνει την ανάληψη των καθηκόντων της Γενικής Διευθύντριας για την Ελλάδα και την Κύπρο από την Myriam Mezher, με ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου 2026

    Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στη Google
    Προσθέστε μας στις προτιμώμενες πηγές σας για να βλέπετε συχνότερα τις ειδήσεις και τις αναλύσεις μας στη Google.

    Η Novo Nordisk ανακοινώνει την ανάληψη των καθηκόντων της Γενικής Διευθύντριας για την Ελλάδα και την Κύπρο από την Myriam Mezher, με ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου 2026. Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί την έναρξη ενός νέου κεφαλαίου για τη δανέζικη φαρμακευτική εταιρεία στην ευρύτερη περιοχή, με επίκεντρο τη συνέχιση της στρατηγικής της για την προώθηση της καινοτομίας και τη βελτίωση της ζωής των ασθενών που πάσχουν από σοβαρές χρόνιες παθήσεις.

    Η Myriam Mezher διαδέχεται τον Ολύμπιο Παπαδημητρίου, ο οποίος υπήρξε επί σειρά ετών ηγετική φυσιογνωμία στην ελληνική φαρμακευτική αγορά, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανάπτυξη και την εδραίωση της Novo Nordisk στη χώρα. Παράλληλα, ο ρόλος του υπήρξε κομβικός στη διαμόρφωση του ευρύτερου επιχειρηματικού περιβάλλοντος, καθώς διετέλεσε Πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), εκπροσωπώντας τον κλάδο της καινοτόμου φαρμακοβιομηχανίας σε θεσμικό επίπεδο. Η συμβολή του στην προώθηση πολιτικών υγείας και στην ενίσχυση της πρόσβασης των ασθενών σε νέες θεραπείες υπήρξε σημαντική, αφήνοντας ένα ισχυρό αποτύπωμα στον κλάδο. Για τη διασφάλιση της ομαλής μετάβασης, ο κ. Παπαδημητρίου θα παραμείνει σε συμβουλευτικό ρόλο δίπλα στη νέα Γενική Διευθύντρια κατά το προσεχές διάστημα.

    Η Myriam Mezher φέρνει μαζί της μια πολυδιάστατη εμπειρία άνω των 20 ετών στον φαρμακευτικό τομέα, με θητεία σε επιτελικούς ρόλους στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη και την περιοχή της Μέσης Ανατολής. Εντάχθηκε στη Novo Nordisk το 2015 και έκτοτε διαδραμάτισε κρίσιμο ρόλο σε στρατηγικές θέσεις. Πιο πρόσφατα, ηγήθηκε του Global Launch Office στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στη Δανία, όπου ήταν υπεύθυνη για τον σχεδιασμό και την επιτυχή είσοδο στρατηγικών σκευασμάτων στην παγκόσμια αγορά. Προηγουμένως, διετέλεσε επικεφαλής Εμπορικής Αριστείας για τους Αναδυόμενους Θεραπευτικούς Τομείς σε διεθνές επίπεδο, ενώ από το 2020 έως το 2023 ανέλαβε τη θέση της Γενικής Διευθύντριας της Novo Nordisk στον Λίβανο, όπου διαχειρίστηκε με επιτυχία τις πολυσύνθετες προκλήσεις της τοπικής αγοράς και διεύρυνε την πρόσβαση σε καινοτόμες θεραπείες.

    Η Kasia Kacperska, Vice President της Novo Nordisk για την επιχειρηματική περιοχή East, υποδέχθηκε τη νέα Γενική Διευθύντρια, τονίζοντας ότι η Myriam Mezher φέρνει ένα πρότυπο ηγεσίας που εκφράζει απόλυτα τις αξίες της εταιρείας. Η ίδια εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ανάληψη της ηγεσίας από ένα στέλεχος με τόσο πλούσια διεθνή εμπειρία, ενώ ευχαρίστησε τον Ολύμπιο Παπαδημητρίου για τη σημαντική συμβολή του όλα αυτά τα χρόνια.

    Από την πλευρά της, η Myriam Mezher δήλωσε ιδιαίτερα ευτυχής για την ανάληψη των νέων της καθηκόντων σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για τον κλάδο και τους ασθενείς. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ανυπομονεί να συνεργαστεί με τους ταλαντούχους συναδέλφους της, καθώς και με τους εταίρους και την ευρύτερη κοινότητα της υγείας, αξιοποιώντας τα θεμέλια που έχουν εδραιωθεί για να διασφαλίσει ότι η καινοτομία και η στενή συνεργασία θα μετουσιωθούν σε ουσιαστικό όφελος για τους ασθενείς και σε ένα ισχυρότερο, πιο βιώσιμο σύστημα υγείας.

    Ο απερχόμενος Γενικός Διευθυντής, Ολύμπιος Παπαδημητρίου, καλωσόρισε τη Myriam Mezher στη νέα της θέση, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η εμπειρία και η ηγετική της ικανότητα θα συμβάλουν καθοριστικά στη συνέχιση του έργου της εταιρείας. Όπως τόνισε, σκοπός της Novo Nordisk είναι να αλλάξει τις ζωές των ανθρώπων που ζουν με σοβαρές χρόνιες παθήσεις και η νέα Γενική Διευθύντρια είναι η κατάλληλη άνθρωπος για να συνεχίσει να κάνει πράξη αυτόν τον ουσιαστικό σκοπό στην Ελλάδα και την Κύπρο.

    Ακολουθήστε μας στα social media!
    Facebook X LinkedIn TikTok

    admin

    Keep Reading

    Η Deloitte παρουσίασε τις νέες εγκαταστάσεις του Κέντρου Εξειδίκευσης στη Θεσσαλονίκη

    Γενικό Συμβούλιο ΣΕΒ: Παραγωγικότητα, επενδύσεις και ανταγωνιστικότητα στο επίκεντρο

    Cenergy: Προχωρά σε πρόγραμμα επαναγοράς ίδιων μετοχών αξίας έως 10 εκατ. ευρώ

    Prodea: Στρατηγική Συνεργασία με Invel και LGT Capital για Ανάπτυξη Πλατφόρμας Logistics

    Fourlis: ΑΜΚ με δωρεάν διανομή 242.785 μετοχών σε στελέχη

    Prodea, Invel και LGT Capital δημιουργούν κορυφαία πλατφόρμα logistics στην Ελλάδα

    Add A Comment

    Comments are closed.

    Follow @x
    Latest Posts

    Ο Τραμπ απειλεί την ΕΕ με βαρείς δασμούς για το σχέδιο «σύνδεσης» του Καναδά

    September 17, 2026

    Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι ΗΠΑ αρνούνται να δώσουν βίζα στον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής ενόψει της ΓΣ του ΟΗΕ

    September 17, 2026

    Η Διεθνής Αμνηστία κατηγορεί το Ιράν για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

    September 17, 2026

    «Την Νταϊάνα θα την ξεχάσουμε πολύ σύντομα» έλεγε ο Κάρολος στον αδελφό της λίγες μέρες πριν την κηδεία – Φωτιές ανάβει το βιβλίο του Τσαρλς Σπένσερ

    September 17, 2026

    Απότομη πτώση για τον Dow Jones, μετά την αύξηση των επιτοκίων από τη Fed

    September 16, 2026
    Facebook X (Twitter)
    © 2026

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.