Close Menu
sofokleous10.gr
    What's Hot

    Δήμας: Εγκαίνια του νέου 2ου Γυμνασίου Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη

    September 14, 2026

    ΕΛΚΑΚ: Αναθέτει στη Raycap την ανάπτυξη ενεργού συστήματος προστασίας πολεμικών πλοίων από μεταβατικές υπερτάσεις

    September 14, 2026

    Π. Μαρινάκης: Εξέφρασα προσωπική θέση για το επίδομα ανεργίας – Η θέση μου παρουσιάστηκε μισή

    September 14, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Trending
    • Δήμας: Εγκαίνια του νέου 2ου Γυμνασίου Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη
    • ΕΛΚΑΚ: Αναθέτει στη Raycap την ανάπτυξη ενεργού συστήματος προστασίας πολεμικών πλοίων από μεταβατικές υπερτάσεις
    • Π. Μαρινάκης: Εξέφρασα προσωπική θέση για το επίδομα ανεργίας – Η θέση μου παρουσιάστηκε μισή
    • Γεωργιάδης για Μαζωνάκη: «Συγγνώμη που το σύστημα δεν μπόρεσε να τον προστατεύσει»
    • Δούκας στο Euractiv: Ο Μαμντάνι δείχνει τον δρόμο για τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές
    • Γιώργος Αυτιάς σε Κομισιόν: «Να μπει ευρωπαϊκό φρένο στο κόστος ενέργειας»
    • ΥΠΕΞ: «Η Ελλάδα τιμά σήμερα την ημέρα εθνικής μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας»
    • Λιβάνιος στον ΣΚΑΪ: Ο Κασιδιάρης μισεί τον κοινοβουλευτισμό, οξύμωρο να προσπαθεί να εκλεγεί στη Βουλή
    • Home
    • About
    • Advertise
    • Career
    • Contact
    Facebook X (Twitter) Instagram
    sofokleous10.grsofokleous10.gr
    Subscribe
    Monday, September 14
    • Home
    • Πρώτο Θέμα
    • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Πολιτική
    • Διεθνή
    • Ευρώπη
    • Τράπεζες
      • PIRAEUS BANK
      • ALPHA BANK
      • EUROBANK
      • NATIONAL BANK
    • Σοφοκλέους 10
    • Αγορές
    • Τοις Μετρητοίς
    • Ανάλυση
    • Videos
    • Opinion LEADERS
    • CryptoNews
    sofokleous10.gr
    Home»Οικονομία
    Προειδοποιεί-ο-ceo-της-deutsche-bank:-Ποιο-είναι-το-«δηλητήριο»-για-τη-γερμανική-οικονομία
    Προειδοποιεί ο CEO της Deutsche Bank: Ποιο είναι το «δηλητήριο» για τη γερμανική οικονομία

    Προειδοποιεί ο CEO της Deutsche Bank: Ποιο είναι το «δηλητήριο» για τη γερμανική οικονομία

    By adminSeptember 2, 2026 Οικονομία No Comments2 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Τον κώδωνα του κινδύνου εναντίον μιας «εθνικιστικής αναδίπλωσης», που θα ήταν ένα «δηλητήριο» για ανάπτυξη και οικονομική ελκυστικότητα της Γερμανίας, έκρουσε ο Σέβινγκ.

    Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στη Google
    Προσθέστε μας στις προτιμώμενες πηγές σας για να βλέπετε συχνότερα τις ειδήσεις και τις αναλύσεις μας στη Google.

    Τον κώδωνα του κινδύνου εναντίον μιας «εθνικιστικής αναδίπλωσης», η οποία θα ήταν ένα «δηλητήριο» για την ανάπτυξη και την οικονομική ελκυστικότητα της Γερμανίας, έκρουσε ο CEO της Deutsche Bank Κρίστιαν Σέβινγκ, μερικές ημέρες πριν από τις περιφερειακές εκλογές στη Σαξονία-Άνχαλτ, όπου η ακροδεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) προηγείται πολύ στις δημοσκοπήσεις.

    «Όταν σκέφτομαι προγράμματα που βασίζονται στην έξοδο από το ευρώ ή στην αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτό είναι ένα δηλητήριο για τη γερμανική οικονομία», υπογράμμισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της μεγαλύτερης ιδιωτικής τράπεζας της χώρας, μία από τις σπάνιες φωνές που εκφράζονται ανοικτά εναντίον της άκρας δεξιάς στον γερμανικό κόσμο της οικονομίας.

    Σύμφωνα με το AFP, χωρίς να κατονομάσει την Εναλλακτική για τη Γερμανία, ο Σέβινγκ επεσήμανε στη διάρκεια τραπεζικού συνεδρίου στη Φρανκφούρτη ότι τα λαϊκιστικά κόμματα υποστηρίζουν ιδέες «που αντιβαίνουν στα θεμέλια της επιτυχίας μας: στο άνοιγμα, στη διαφορετικότητα, σε μια Ευρώπη ισχυρή, στους αξιόπιστους θεσμούς και στη διεθνή συνεργασία». «Όλο αυτό εξασθενεί τον τόπο Γερμανία, αποθαρρύνει τις επενδύσεις και τους εξειδικευμένους εργαζόμενους και θέτει σε κίνδυνο την ανάπτυξη», τόνισε.

    Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης αρχίζει το 2026 να ανακάμπτει έπειτα από τέσσερα χρόνια στασιμότητας. Οι εκλογές διεξάγονται την ερχόμενη Κυριακή σε μια «πολωμένη κοινωνία» και σ’ ένα πλαίσιο στο οποίο «το πολιτικό κέντρο βρίσκεται υπό πίεση», παραδέχθηκε, προειδοποιώντας ότι το αποτέλεσμά τους θα μπορούσε να περιπλέξει περαιτέρω τις πολιτικές ισορροπίες στους κόλπους των γερμανικών κρατιδίων, των κομμάτων και της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

    Παράλληλα, ο επικεφαλής της Deutsche Bank επέστησε την προσοχή εναντίον του ενδεχόμενου να διακινδυνεύσει η γερμανική πολιτική σταθερότητα, καθώς μια νίκη της άκρας δεξιάς στη Σαξονία-Ανχαλτ θα προκαλούσε σοκ στη χώρα. «Αυτό που δεν αρέσει στους επενδυτές, είναι ένας κυβερνητικός συνασπισμός ο οποίος ανασυντίθεται έπειτα από κάθε περιφερειακή εκλογή», συμπλήρωσε.

    Ο Σέβινγκ απηύθυνε έκκληση για μια πολιτική που να συνδυάζει «άνοιγμα προς το εξωτερικό και μεταρρυθμίσεις στο εσωτερικό», με περισσότερη ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, εμπορικές συμφωνίες, άνοιγμα στο ξένο εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό και μείωση της γραφειοκρατίας και μεταρρυθμίσεις ευνοϊκές για τις επενδύσεις. Ο κυβερνητικός συνασπισμός στο Βερολίνο βρίσκεται πολύ χαμηλά στις δημοσκοπήσεις 15 μήνες στην εξουσία, ενώ θέτει σειρά μεταρρυθμίσεων και επιταχύνει τις επενδύσεις για να τονώσει την οικονομία.

    Ακολουθήστε μας στα social media!
    Facebook X LinkedIn TikTok

    admin

    Keep Reading

    Δήμας: Εγκαίνια του νέου 2ου Γυμνασίου Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη

    Η Ευρωπαϊκή Συμμαχία Επαγγελματιών της Χρηματοοικονομικής Εκπαίδευσης στο European Forum Alpbach

    «Καμπανάκι» Σνάμπελ (ΕΚΤ) για το ενεργειακό ράλι

    Στουρνάρας: Όχι σε γενικευμένη μείωση ΦΠΑ – Τι λέει για ακρίβεια, τράπεζες και την τρίτη θητεία στην ΤτΕ

    Αύξηση 4% σημείωσε ο δείκτης μισθολογικού κόστους το β’ τρίμηνο

    Κάζιμιρ (ΕΚΤ): Θα αυξήσουμε περισσότερο τα επιτόκια εάν χρειαστεί

    Add A Comment

    Comments are closed.

    Follow @x
    Latest Posts

    Δήμας: Εγκαίνια του νέου 2ου Γυμνασίου Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη

    September 14, 2026

    ΕΛΚΑΚ: Αναθέτει στη Raycap την ανάπτυξη ενεργού συστήματος προστασίας πολεμικών πλοίων από μεταβατικές υπερτάσεις

    September 14, 2026

    Π. Μαρινάκης: Εξέφρασα προσωπική θέση για το επίδομα ανεργίας – Η θέση μου παρουσιάστηκε μισή

    September 14, 2026

    Γεωργιάδης για Μαζωνάκη: «Συγγνώμη που το σύστημα δεν μπόρεσε να τον προστατεύσει»

    September 14, 2026

    Δούκας στο Euractiv: Ο Μαμντάνι δείχνει τον δρόμο για τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές

    September 14, 2026
    Facebook X (Twitter)
    © 2026

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.