Close Menu
sofokleous10.gr
    What's Hot

    Νέο φονικό χτύπημα στο αεροδρόμιο του Ριάντ, 14 νεκροί μέσα σε δύο ημέρες από τα πλήγματα των Χούθι στη Σαουδική Αραβία

    October 12, 2026

    Θύελλα αντιδράσεων για τη συμφωνία Τραμπ με τη Ρωσία: «Δίνει οικονομική σανίδα σωτηρίας στον Πούτιν»

    October 12, 2026

    Σαουδική Αραβία και Ιράν σε επικοινωνία για αποκλιμάκωση μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις των Χούθι

    October 12, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Trending
    • Νέο φονικό χτύπημα στο αεροδρόμιο του Ριάντ, 14 νεκροί μέσα σε δύο ημέρες από τα πλήγματα των Χούθι στη Σαουδική Αραβία
    • Θύελλα αντιδράσεων για τη συμφωνία Τραμπ με τη Ρωσία: «Δίνει οικονομική σανίδα σωτηρίας στον Πούτιν»
    • Σαουδική Αραβία και Ιράν σε επικοινωνία για αποκλιμάκωση μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις των Χούθι
    • Χειμώνας στην Ευρώπη: Κρίση χρέους, κοινωνικές εξεγέρσεις και εννέα κάλπες
    • Πέντε ανήλικοι εισέβαλαν σε κάβα στο Σίδνεϊ, έσπασαν μπουκάλια, άρπαξαν ποτά και χτύπησαν 20χρονο
    • Ευρωζώνη: Ένα επιτόκιο… για όλες τις δουλειές
    • Απάντηση Σκέρτσου στο ΠΑΣΟΚ: Το στεγαστικό απαιτεί εφαρμόσιμες πολιτικές και διαρκή αξιολόγηση
    • Έχασε τη ζωή του ο δεύτερος τραυματίας από την έκρηξη στη Motor Oil
    • Home
    • About
    • Advertise
    • Career
    • Contact
    Facebook X (Twitter) Instagram
    sofokleous10.grsofokleous10.gr
    Subscribe
    Monday, October 12
    • Home
    • Πρώτο Θέμα
    • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Πολιτική
    • Διεθνή
    • Ευρώπη
    • Τράπεζες
      • PIRAEUS BANK
      • ALPHA BANK
      • EUROBANK
      • NATIONAL BANK
    • Σοφοκλέους 10
    • Αγορές
    • Τοις Μετρητοίς
    • Ανάλυση
    • Videos
    • Opinion LEADERS
    • CryptoNews
    sofokleous10.gr
    Home»Επιχειρήσεις
    softweb:-Αύξηση-56,97%-στον-κύκλο-εργασιών-και-49,24%-στο-ebitda-το-α’-εξάμηνο
    Softweb: Αύξηση 56,97% στον κύκλο εργασιών και 49,24% στο EBITDA το α’ εξάμηνο

    Softweb: Αύξηση 56,97% στον κύκλο εργασιών και 49,24% στο EBITDA το α’ εξάμηνο

    By adminSeptember 4, 2026 Επιχειρήσεις No Comments2 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Τα Κέρδη προ φόρων (EBT) ανήλθαν σε 218,91 χιλ. ευρώ, έναντι 162,10 χιλ. ευρώ το Α’ Εξάμηνο του 2025, καταγράφοντας αύξηση 35,05%.

    Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στη Google
    Προσθέστε μας στις προτιμώμενες πηγές σας για να βλέπετε συχνότερα τις ειδήσεις και τις αναλύσεις μας στη Google.

    Στα 2,27 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε ο κύκλο εργασιών η Softweb για το α’ εξάμηνο, από 1,45 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2025 σημειώνοντας αύξηση 56,97%. Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία κατέγραψε ισχυρή ανάπτυξη σε όλα τα βασικά οικονομικά μεγέθη.

    Το EBITDA διαμορφώθηκε σε 321,64 χιλ. ευρώ, έναντι 215,52 χιλ. ευρώ, αυξημένο κατά 49,24%, ενώ το EBIT ανήλθε σε 240,71 χιλ. ευρώ, έναντι 171,14 χιλ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 40,65%.

    Τα Κέρδη προ φόρων (EBT) ανήλθαν σε 218,91 χιλ. ευρώ, έναντι 162,10 χιλ. ευρώ το Α’ Εξάμηνο του 2025, καταγράφοντας αύξηση 35,05%.

    Παράλληλα, η χρηματοοικονομική θέση του Ομίλου ενισχύθηκε περαιτέρω. Τα ταμειακά διαθέσιμα κατά την 30.06.2026 ανήλθαν σε 1,115 εκατ. ευρώ, έναντι 996,09 χιλ. ευρώ την 31.12.2025, ενώ τα Ίδια Κεφάλαια διαμορφώθηκαν σε 3,866 εκατ. ευρώ, έναντι 2,318 εκατ. ευρώ την 31.12.2025. Ο δείκτης γενικής ρευστότητας διαμορφώθηκε σε 2,20, έναντι 2,03 στο τέλος του 2025. Σημειώνεται ότι η Εταιρεία δεν κατέχει τραπεζικό δανεισμό.

    Ενοποίηση και ενιαία λειτουργία του Ομίλου

    Καθ’ όλη τη διάρκεια του Α’ Εξαμήνου 2026, ο Όμιλος Softweb εργάστηκε εντατικά για την περαιτέρω ενοποίηση των εταιρειών και των δραστηριοτήτων του, λειτουργώντας πλέον ως ένας ενιαίος επιχειρησιακός οργανισμός. Οι εταιρείες και οι ομάδες του Ομίλου στεγάζονται σε κοινές εγκαταστάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και λειτουργούν υπό κοινή διοικητική και επιχειρησιακή κατεύθυνση, με ενιαίες πολιτικές και διαδικασίες και συνεχή διάχυση τεχνογνωσίας μεταξύ των ομάδων.

    Παράλληλα, αναπτύσσονται και υλοποιούνται κοινά έργα σε υφιστάμενους και νέους πελάτες, αξιοποιώντας συνδυαστικά το πελατολόγιο και τις διαφορετικές εξειδικεύσεις των εταιρειών του Ομίλου.

    Δήλωση Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου

    Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Softweb, κ. Χαράλαμπος Δημητρακόπουλος, δήλωσε:

    «Τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου επιβεβαιώνουν ότι παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στο αναπτυξιακό πλάνο που έχουμε θέσει για τον Όμιλο Softweb. Έχοντας διευρύνει σημαντικά το μέγεθος και το εύρος των δραστηριοτήτων μας, περνάμε πλέον σε μία ιδιαίτερα σημαντική φάση για την εξέλιξη του Ομίλου, με βασική κατεύθυνση την περαιτέρω ενοποίηση των θυγατρικών μας και την αξιοποίηση των συνεργειών που δημιουργούνται μεταξύ τους.

    Στόχος μας είναι να διαμορφώσουμε έναν ενιαίο και ισχυρό τεχνολογικό Όμιλο, δημιουργώντας τα κατάλληλα επιχειρηματικά και οικονομικά μεγέθη που θα μας επιτρέψουν να ενισχύσουμε περαιτέρω τις οικονομικές μας επιδόσεις και να επιταχύνουμε την αναπτυξιακή μας πορεία τα επόμενα χρόνια».

    Ακολουθήστε μας στα social media!
    Facebook X LinkedIn TikTok
    admin

    Keep Reading

    Έχασε τη ζωή του ο δεύτερος τραυματίας από την έκρηξη στη Motor Oil

    Μπλούμε (VW): Αναμένουμε απ’ την ΕΕ θεσμικό πλαίσιο για την αναδιάρθρωση της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας

    Τα κίτρινα τιμολόγια κερδίζουν έδαφος στις προτιμήσεις των καταναλωτών – Τι δείχνουν τα νεότερα στοιχεία της ΡΑΑΕΥ

    Ρωσία: Ουκρανικό χτύπημα σε κέντρο δεδομένων της Yandex

    Ναντέλα (Microsoft): Χρειάζεται «φρένο έκτακτης ανάγκης» στην ΑΙ

    Ακίνητα – Γραφεία: Οι επενδύσεις, οι νέοι χώροι και τα σημαντικά deals

    Add A Comment

    Comments are closed.

    ΔΕΗ Fiber Voice
    Follow @x
    Latest Posts

    Νέο φονικό χτύπημα στο αεροδρόμιο του Ριάντ, 14 νεκροί μέσα σε δύο ημέρες από τα πλήγματα των Χούθι στη Σαουδική Αραβία

    October 12, 2026

    Θύελλα αντιδράσεων για τη συμφωνία Τραμπ με τη Ρωσία: «Δίνει οικονομική σανίδα σωτηρίας στον Πούτιν»

    October 12, 2026

    Σαουδική Αραβία και Ιράν σε επικοινωνία για αποκλιμάκωση μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις των Χούθι

    October 12, 2026

    Χειμώνας στην Ευρώπη: Κρίση χρέους, κοινωνικές εξεγέρσεις και εννέα κάλπες

    October 11, 2026

    Πέντε ανήλικοι εισέβαλαν σε κάβα στο Σίδνεϊ, έσπασαν μπουκάλια, άρπαξαν ποτά και χτύπησαν 20χρονο

    October 11, 2026
    Facebook X (Twitter)
    © 2026

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.