Close Menu
sofokleous10.gr
    What's Hot

    Νέο φονικό χτύπημα στο αεροδρόμιο του Ριάντ, 14 νεκροί μέσα σε δύο ημέρες από τα πλήγματα των Χούθι στη Σαουδική Αραβία

    October 12, 2026

    Θύελλα αντιδράσεων για τη συμφωνία Τραμπ με τη Ρωσία: «Δίνει οικονομική σανίδα σωτηρίας στον Πούτιν»

    October 12, 2026

    Σαουδική Αραβία και Ιράν σε επικοινωνία για αποκλιμάκωση μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις των Χούθι

    October 12, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Trending
    • Νέο φονικό χτύπημα στο αεροδρόμιο του Ριάντ, 14 νεκροί μέσα σε δύο ημέρες από τα πλήγματα των Χούθι στη Σαουδική Αραβία
    • Θύελλα αντιδράσεων για τη συμφωνία Τραμπ με τη Ρωσία: «Δίνει οικονομική σανίδα σωτηρίας στον Πούτιν»
    • Σαουδική Αραβία και Ιράν σε επικοινωνία για αποκλιμάκωση μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις των Χούθι
    • Χειμώνας στην Ευρώπη: Κρίση χρέους, κοινωνικές εξεγέρσεις και εννέα κάλπες
    • Πέντε ανήλικοι εισέβαλαν σε κάβα στο Σίδνεϊ, έσπασαν μπουκάλια, άρπαξαν ποτά και χτύπησαν 20χρονο
    • Ευρωζώνη: Ένα επιτόκιο… για όλες τις δουλειές
    • Απάντηση Σκέρτσου στο ΠΑΣΟΚ: Το στεγαστικό απαιτεί εφαρμόσιμες πολιτικές και διαρκή αξιολόγηση
    • Έχασε τη ζωή του ο δεύτερος τραυματίας από την έκρηξη στη Motor Oil
    • Home
    • About
    • Advertise
    • Career
    • Contact
    Facebook X (Twitter) Instagram
    sofokleous10.grsofokleous10.gr
    Subscribe
    Monday, October 12
    • Home
    • Πρώτο Θέμα
    • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Πολιτική
    • Διεθνή
    • Ευρώπη
    • Τράπεζες
      • PIRAEUS BANK
      • ALPHA BANK
      • EUROBANK
      • NATIONAL BANK
    • Σοφοκλέους 10
    • Αγορές
    • Τοις Μετρητοίς
    • Ανάλυση
    • Videos
    • Opinion LEADERS
    • CryptoNews
    sofokleous10.gr
    Home»Επιχειρήσεις
    Ο-υπουργός-Μεταφορών-των-ΗΠΑ-Ντάφι-επικρίνει-τη-ford-για-τις-σχέσεις-της-με-την-Κίνα
    Ο υπουργός Μεταφορών των ΗΠΑ Ντάφι επικρίνει τη Ford για τις σχέσεις της με την Κίνα

    Ο υπουργός Μεταφορών των ΗΠΑ Ντάφι επικρίνει τη Ford για τις σχέσεις της με την Κίνα

    By adminSeptember 9, 2026 Επιχειρήσεις No Comments2 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Ο Αμερικανός υπουργός Μεταφορών Σον Ντάφι καταφέρθηκε χθες Τρίτη εναντίον της Ford, εξαιτίας της καταφυγής της σε κινεζικές τεχνολογίες.

    Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στη Google
    Προσθέστε μας στις προτιμώμενες πηγές σας για να βλέπετε συχνότερα τις ειδήσεις και τις αναλύσεις μας στη Google.

    Ο Αμερικανός υπουργός Μεταφορών Σον Ντάφι καταφέρθηκε χθες Τρίτη εναντίον της Ford, εξαιτίας της καταφυγής της σε κινεζικές τεχνολογίες, κατηγορία που η αυτοκινητοβιομηχανία χαρακτήρισε «απερίσκεπτη» προσπάθεια να «βρεθεί στα πρωτοσέλιδα».

    Σε επιστολή του με αποδέκτη τον επικεφαλής της Φορντ, τον Τζιμ Φάρλι, ο υπουργός Ντάφι κρίνει ότι οι «πρόσφατες στρατηγικές αποφάσεις της εταιρείας σκιαγραφούν ανησυχητικό πίνακα για την εμβληματική αμερικανική μάρκα που συνδέει το μέλλον της με κινεζικές εταιρείες υποστηριζόμενες από το κράτος».

    Ο υπουργός δηλώνει «βαθιά ανήσυχος» για τη χρήση από τη Φορντ τεχνολογιών της κινεζικής κατασκευάστριας μπαταριών CATL στο εργοστάσιό της στην Μάρσαλ, στην πολιτεία Μίσιγκαν.

    Κατά τον κ. Ντάφι, η χρήση κινεζικών τεχνολογιών αντίκειται «προς το πνεύμα των αμερικανικών πολιτικών εθνικής και οικονομικής ασφαλείας και ανεξαρτησίας των αλυσίδων παραγωγής».

    Ο υπουργός Μεταφορών στηλιτεύει επίσης άλλες συνεργασίες της Φορντ με κινεζικές εταιρείες, ιδίως με την κινεζική Geely στην Ισπανία, καθώς και την απόφαση της κατασκευάστριας να «καθυστερήσει» ως το 2030 τον επαναπατρισμό στις ΗΠΑ της παραγωγής των μοντέλων της με μάρκα Lincoln, που σήμερα παράγονται στην Κίνα.

    «Όταν οποιαδήποτε εταιρεία επιλέγει εκ προθέσεων να βαρύνει τις επιχειρησιακές εξαρτήσεις της από στρατηγικούς ανταγωνιστές, δεν είναι ο αξιόπιστος εταίρος που απαιτούν το αμερικανικό κοινό και το υπουργείο», πρόσθεσε ο Σον Ντάφι.

    Η Φορντ, η οποία παρουσιάζεται ως η μεγαλύτερη κατασκευάστρια οχημάτων στις ΗΠΑ σε ό,τι αφορά τη συναρμολόγηση οχημάτων, απάντησε πως τα σχόλια του υπουργού περιέχουν «σφάλματα» και παρουσιάζουν με λαθεμένο και παραμορφωτικό τρόπο τις δραστηριότητές της.

    «Αν ο υπουργός είχε έλθει σε επαφή μαζί μας προτού διανείμει την επιστολή του στον Τύπο, μετά χαράς θα του δίναμε περισσότερες λεπτομέρειες για την δέσμευση της Φορντ στις ΗΠΑ», τόνισε η βιομηχανία.

    Η καταφυγή της στην τεχνολογία της CATL εγγράφεται στο πλαίσιο «περιορισμένης συμφωνίας άδειας χρήσης τεχνολογίας και υπηρεσιών» και δεν συνεπάγεται «κοινοπραξία ή ότι εργοστάσιο παραγωγής κατέχεται από ξένα συμφέροντα», συνέχισε. Η Φορντ «είναι η ιδιοκτήτρια του εργοστασίου, ελέγχει τις δραστηριότητές του και απασχολεί το εργατικό δυναμικό».

    Ακόμη, επισήμανε τις πρόσφατες επαινετικές δηλώσεις άλλων στελεχών της κυβέρνησης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τις αποφάσεις της όσον αφορά την αλυσίδα εφοδιασμού της.

    Ο Λευκός Οίκος είχε χαιρετίσει στα τέλη Αυγούστου την επένδυση 3 δισ. δολαρίων της Φορντ στο εργοστάσιό της στη Μάρσαλ, που προβλέπεται πως θα δημιουργήσει 1.700 θέσεις εργασίας.

    Φώτο: @associatedpress

    --

    Ακολουθήστε μας στα social media!
    Facebook X LinkedIn TikTok
    admin

    Keep Reading

    Έχασε τη ζωή του ο δεύτερος τραυματίας από την έκρηξη στη Motor Oil

    Μπλούμε (VW): Αναμένουμε απ’ την ΕΕ θεσμικό πλαίσιο για την αναδιάρθρωση της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας

    Τα κίτρινα τιμολόγια κερδίζουν έδαφος στις προτιμήσεις των καταναλωτών – Τι δείχνουν τα νεότερα στοιχεία της ΡΑΑΕΥ

    Ρωσία: Ουκρανικό χτύπημα σε κέντρο δεδομένων της Yandex

    Ναντέλα (Microsoft): Χρειάζεται «φρένο έκτακτης ανάγκης» στην ΑΙ

    Ακίνητα – Γραφεία: Οι επενδύσεις, οι νέοι χώροι και τα σημαντικά deals

    Add A Comment

    Comments are closed.

    ΔΕΗ Fiber Voice
    Follow @x
    Latest Posts

    Νέο φονικό χτύπημα στο αεροδρόμιο του Ριάντ, 14 νεκροί μέσα σε δύο ημέρες από τα πλήγματα των Χούθι στη Σαουδική Αραβία

    October 12, 2026

    Θύελλα αντιδράσεων για τη συμφωνία Τραμπ με τη Ρωσία: «Δίνει οικονομική σανίδα σωτηρίας στον Πούτιν»

    October 12, 2026

    Σαουδική Αραβία και Ιράν σε επικοινωνία για αποκλιμάκωση μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις των Χούθι

    October 12, 2026

    Χειμώνας στην Ευρώπη: Κρίση χρέους, κοινωνικές εξεγέρσεις και εννέα κάλπες

    October 11, 2026

    Πέντε ανήλικοι εισέβαλαν σε κάβα στο Σίδνεϊ, έσπασαν μπουκάλια, άρπαξαν ποτά και χτύπησαν 20χρονο

    October 11, 2026
    Facebook X (Twitter)
    © 2026

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.