Close Menu
sofokleous10.gr
    What's Hot

    Allwyn: Ολοκλήρωση του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών

    October 7, 2026

    Βανς: Το Ιράν πρέπει να μειώσει «ουσιαστικά» τον εμπλουτισμό ουρανίου για να τερματιστεί ο πόλεμος

    October 7, 2026

    97,8 εκατ. ευρώ από το ΕΠΑ 2026-2030 για περιοχές που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές

    October 7, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Trending
    • Allwyn: Ολοκλήρωση του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών
    • Βανς: Το Ιράν πρέπει να μειώσει «ουσιαστικά» τον εμπλουτισμό ουρανίου για να τερματιστεί ο πόλεμος
    • 97,8 εκατ. ευρώ από το ΕΠΑ 2026-2030 για περιοχές που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές
    • Σε νέο υψηλό 24 ετών σκαρφάλωσε η απόδοση του 30ετούς αμερικανικού ομολόγου
    • Μητσοτάκης: Στο Σπλιτ της Κροατίας για τη Σύνοδο Κορυφής της MED9
    • Ρούμπιο: Η Ελλάδα απαραίτητος σύμμαχος του ΝΑΤΟ – Γεραπετρίτης: Η συλλογική ασφάλεια απαιτεί όλοι οι σύμμαχοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους
    • Στο υπουργείο Εξωτερικών ο Ρούμπιο – Σε εξέλιξη η συνάντηση με Γεραπετρίτη (φωτογραφίες – βίντεο)
    • Τουρκικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα επιχειρεί να αποκτήσει υπεροχή στο Αιγαίο στις συνομιλίες με τον Ρούμπιο
    • Home
    • About
    • Advertise
    • Career
    • Contact
    Facebook X (Twitter) Instagram
    sofokleous10.grsofokleous10.gr
    Subscribe
    Wednesday, October 7
    • Home
    • Πρώτο Θέμα
    • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Πολιτική
    • Διεθνή
    • Ευρώπη
    • Τράπεζες
      • PIRAEUS BANK
      • ALPHA BANK
      • EUROBANK
      • NATIONAL BANK
    • Σοφοκλέους 10
    • Αγορές
    • Τοις Μετρητοίς
    • Ανάλυση
    • Videos
    • Opinion LEADERS
    • CryptoNews
    sofokleous10.gr
    Home»Επιχειρήσεις
    alpha-trust-–-Ανδρομέδα:-Στις-6-Νοεμβρίου-η-καταβολή-του-μερίσματος-0,25-ευρώ/μετοχή
    Alpha Trust – Ανδρομέδα: Στις 6 Νοεμβρίου η καταβολή του μερίσματος 0,25 ευρώ/μετοχή

    Alpha Trust – Ανδρομέδα: Στις 6 Νοεμβρίου η καταβολή του μερίσματος 0,25 ευρώ/μετοχή

    By adminSeptember 11, 2026 Επιχειρήσεις No Comments5 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Από την Δευτέρα 12.10.2026 οι μετοχές της Εταιρείας θα διαπραγματεύονται στο Euronext Athens χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα από κέρδη παρελθουσών χρήσεων και χωρίς το δικαίωμα επανεπένδυσης.

    Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στη Google
    Προσθέστε μας στις προτιμώμενες πηγές σας για να βλέπετε συχνότερα τις ειδήσεις και τις αναλύσεις μας στη Google.

    Η ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία «ALPHA TRUST – ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου» ανακοινώνει στο επενδυτικό κοινό ότι το Διοικητικό Συμβούλιο την 09.09.2026, αποφάσισε, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 162 παρ. 3 του Ν. 4548/2018, τη διανομή μερίσματος στους δικαιούχους μετόχους από κέρδη παρελθουσών χρήσεων συνολικού ποσού €938.633,00 το οποίο αντιστοιχεί σε €0,25 ανά μετοχή.

    Σημειώνεται ότι το ανωτέρω ποσό διανομής ανά μετοχή θα προσαυξηθεί κατά το ποσό που θα αντιστοιχεί στις ίδιες μετοχές που θα κατέχει η Εταιρία κατά την ημερομηνία αποκοπής (cut-off date), ήτοι την 12.10.2026, με δεδομένο ότι οι ίδιες μετοχές δεν δικαιούνται μέρισμα.

    Η Εταιρεία με νεότερη ανακοίνωση θα προβεί σε ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, για το ανωτέρω ποσό ανά μετοχή προσαυξημένο με το ποσό που θα αντιστοιχεί στις ίδιες μετοχές. Το εν λόγω ποσό μερίσματος δεν θα υπόκειται σε παρακράτηση φόρου, δυνάμει του άρθρου 46 του Ν. 4172/2013, όπως τροποποιημένο ισχύει.

    Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας, με την από 26.07.2023 απόφασή της, ενέκρινε τη θέσπιση προγράμματος επανεπένδυσης μερίσματος πενταετούς διάρκειας (2023 – 2028) (εφεξής καλούμενο χάριν συντομίας το «Πρόγραμμα»), αποφάσισε ομόφωνα τους γενικούς όρους υλοποίησής του και εξουσιοδοτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο για τον καθορισμό των ειδικότερων όρων σε ετήσια βάση.

    Ειδικότερα, σε εκτέλεση και εφαρμογή των γενικών όρων του Προγράμματος που θεσπίστηκαν από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας της 26ης Ιουλίου 2023, το Διοικητικό Συμβούλιο με την από 09.09.2026 απόφασή του, ενέκρινε την έκτακτη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας μέχρι ποσού €365.259,20, με έκδοση μέχρι 106.180 κοινών, ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών, ονομαστικής αξίας €3,44 εκάστη, και τιμής έκδοσης ίσης με το μέσο όρο των πέντε (5) πρώτων ημερησίων σταθμισμένων βάσει όγκου τιμών μετοχής (VWAP) της περιόδου άσκησης του δικαιώματος επανεπένδυσης (δηλαδή από 14.10.2026 έως και 20.10.2026), μειωμένης κατά ποσοστό 1% (ποσοστό έκπτωσης), στρογγυλοποιημένο στο αμέσως μεγαλύτερο δεύτερο δεκαδικό ψηφίο.

    H αύξηση θα γίνει αποκλειστικά υπέρ των υφιστάμενων και εγγεγραμμένων μετόχων στο Σ.Α.Τ. της Euronext Securities κατά την ημερομηνία προσδιορισμού των δικαιούχων του μερίσματος από διανομή κερδών παρελθουσών χρήσεων (record date), ήτοι την 13.10.2026 και εφόσον και κατά το μέρος που οι μέτοχοι επιλέξουν, κατά τη διακριτική τους ευχέρεια.

    Συγκεκριμένα, η ως άνω έκτακτη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας θα συντελεστεί με συμψηφισμό του συνόλου ή μέρους της απαίτησης των μετόχων που έχουν δικαίωμα επανεπένδυσης, σύμφωνα με το Πρόγραμμα, για την καταβολή της διανομής κερδών παρελθουσών χρήσεων, σύμφωνα με το άρθρο 20 του ν. 4548/2018.

    To δικαίωμα επιλογής, εάν θα ασκήσουν το δικαίωμα επανεπένδυσης του μερίσματος από διανομή κερδών παρελθουσών χρήσεων που τους αναλογεί ή θα εισπράξουν το μέρισμα σε μετρητά ή θα συνδυάσουν τους δύο ανωτέρω τρόπους είσπραξης του εν λόγω μερίσματος, θα ασκείται από τους μετόχους που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα, εντός διαστήματος δεκατεσσάρων (14) ημερών από την επομένη της ημερομηνίας καταγραφής της διανομής (record date), ήτοι από την 14.10.2026 έως την 27.10.2026 (προθεσμία καταβολής αύξησης) υποβάλλοντας σχετική δήλωσή τους στους Συμμετέχοντες στο Σύστημα Άυλων Τίτλων (Τράπεζες και Χρηματιστηριακές Εταιρείες).

    O αριθμός των νέων μετοχών της Εταιρείας που θα δύναται να λάβει ο δικαιούχος μέτοχος θα προκύπτει από τη διαίρεση του ποσού του μερίσματος που κατά τη διακριτική του ευχέρεια θα δηλώσει ότι επιθυμεί να επανεπενδυθεί στην Εταιρεία δια της τιμής διάθεσης των νέων μετοχών.

    Εφόσον από τη διαίρεση αυτή προκύψει κλασματικός αριθμός, θα πρέπει να γίνει στρογγυλοποίηση στον αμέσως μικρότερο ακέραιο αριθμό, ο οποίος θα είναι και ο αριθμός των νέων μετοχών της Εταιρείας που θα δύναται να λάβει ο μέτοχος στο πλαίσιο του Προγράμματος.

    Τυχόν υπόλοιπο ποσό μερίσματος από διανομή κερδών παρελθουσών χρήσεων κάθε μετόχου θα καταβληθεί σε αυτόν σε μετρητά την ημέρα πληρωμής του μερίσματος, ήτοι στις 06.11.2026. Τέλος, διευκρινίζεται ότι όσοι μέτοχοι δεν ασκήσουν, είτε εν όλω είτε εν μέρει, το δικαίωμά τους για επένδυση του μερίσματος από διανομή κερδών παρελθουσών χρήσεων σε μετοχές της Εταιρείας και συνεπώς δεν θα συμμετάσχουν στην ανωτέρω αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, είτε εν όλω είτε εν μέρει, θα λάβουν το σύνολο ή το υπόλοιπο (αντιστοίχως) του μερίσματος που τους αναλογεί σε μετρητά. Μέτοχος της Εταιρείας που δεν διαθέτει τον απαιτούμενο αριθμό μετοχών για την απόκτηση τουλάχιστον 1 νέας μετοχής της Εταιρείας δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα, και θα λαμβάνει το συνολικό ποσό που αντιστοιχεί στο μέρισμα από κέρδη παρελθουσών χρήσεων αποκλειστικά σε μετρητά.

    Σε περίπτωση μερικής κάλυψης της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας, οι νέες μετοχές της Εταιρείας που δεν θα αναληφθούν από τους δικαιούχους μετόχους, δεν θα διατεθούν σε τρίτους, ούτε σε άλλους μετόχους, αλλά το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας θα αυξηθεί μέχρι το ποσό της κάλυψης σύμφωνα με το άρθρο 28 του ν. 4548/2018 και το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας θα αναπροσαρμόσει αντίστοιχα το άρθρο 5 (με τίτλο «Μετοχικό κεφάλαιο – αύξηση κεφαλαίου – δικαίωμα προτίμησης») του καταστατικού της Εταιρείας, προσδιορίζοντας το ποσό του κεφαλαίου που θα προκύψει από τη μερική κάλυψη της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου.

    Δικαιούχοι του μερίσματος από κέρδη παρελθουσών χρήσεων και του δικαιώματος επανεπένδυσης του εν λόγω ποσού, κατά τ’ ανωτέρω αναφερόμενα, είναι οι μέτοχοι της Εταιρίας που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων κατά την Τρίτη 13.10.2026 (record date).

    Από την Δευτέρα 12.10.2026 (cut-off date) οι μετοχές της Εταιρείας θα διαπραγματεύονται στο Euronext Athens χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα από κέρδη παρελθουσών χρήσεων και χωρίς το δικαίωμα επανεπένδυσης αυτού.

    Η καταβολή θα αρχίσει την Παρασκευή 06.11.2026 και θα πραγματοποιηθεί μέσω της Τράπεζας Πειραιώς.

    Ακολουθήστε μας στα social media!
    Facebook X LinkedIn TikTok
    admin

    Keep Reading

    Allwyn: Ολοκλήρωση του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών

    United Group: Ο Stan Miller προτείνει τέσσερις μεταρρυθμίσεις για τις ψηφιακές υποδομές στην Ευρώπη

    Παπουτσάνης: 8,6% αύξηση τζίρου στο εννεάμηνο, φτάνοντας τα 63,7 εκατ. ευρώ

    HSBC: Σαρωτικές περικοπές θέσεων εργασίας μέχρι 70% στη Βρετανία λόγω ΑΙ

    FT: Η Κομισιόν εξετάζει την επιβολή φόρου σε όλες τις Βig Tech

    Motor Oil–HELLENiQ: Ράλι πάνω από 110% — πόσο «φθηνές» είναι πλέον οι μετοχές;

    Add A Comment

    Comments are closed.

    Follow @x
    Latest Posts

    Allwyn: Ολοκλήρωση του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών

    October 7, 2026

    Βανς: Το Ιράν πρέπει να μειώσει «ουσιαστικά» τον εμπλουτισμό ουρανίου για να τερματιστεί ο πόλεμος

    October 7, 2026

    97,8 εκατ. ευρώ από το ΕΠΑ 2026-2030 για περιοχές που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές

    October 7, 2026

    Σε νέο υψηλό 24 ετών σκαρφάλωσε η απόδοση του 30ετούς αμερικανικού ομολόγου

    October 7, 2026

    Μητσοτάκης: Στο Σπλιτ της Κροατίας για τη Σύνοδο Κορυφής της MED9

    October 7, 2026
    Facebook X (Twitter)
    © 2026

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.