Close Menu
sofokleous10.gr
    What's Hot

    ΕΛ.Α.Σ: Η κυβέρνηση να στηρίξει τα νοικοκυριά και τις ευάλωτες ομάδες

    October 6, 2026

    Ο Μητσοτάκης θα συμμετάσχει την Τρίτη σε συζήτηση με τον συγγραφέα Ντάνιελ Μέντελσον

    October 6, 2026

    Β. Κικίλιας: Ξεμπλοκάρουμε επενδύσεις και έργα στα λιμάνια – Ενισχύουμε την ανταγωνιστικότητά τους

    October 6, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Trending
    • ΕΛ.Α.Σ: Η κυβέρνηση να στηρίξει τα νοικοκυριά και τις ευάλωτες ομάδες
    • Ο Μητσοτάκης θα συμμετάσχει την Τρίτη σε συζήτηση με τον συγγραφέα Ντάνιελ Μέντελσον
    • Β. Κικίλιας: Ξεμπλοκάρουμε επενδύσεις και έργα στα λιμάνια – Ενισχύουμε την ανταγωνιστικότητά τους
    • Στήριξη Δούκα στον Σάντσεθ: «Ξεκίνησε μια κορυφαία μάχη απέναντι στην Ακροδεξιά»
    • Βουλή: «Ναι» της αρμόδιας επιτροπής στο νομοσχέδιο για την ενίσχυση των Οργανισμών Λιμένων
    • Εισαγγελική έρευνα μετά τη μήνυση Κούλογλου για παγίδευση του κινητού του με το Pegasus
    • Κεφαλογιάννης για φον ντερ Λάιεν: Απαράδεκτες οι δηλώσεις της – Ο μακεδονικός πολιτισμός δεν έχει σχέση με το κράτος της Β. Μακεδονίας
    • ΠΑΣΟΚ για το Προσχέδιο Προϋπολογισμού: «Η ακρίβεια τροφοδοτεί τα υπερπλεονάσματα»
    • Home
    • About
    • Advertise
    • Career
    • Contact
    Facebook X (Twitter) Instagram
    sofokleous10.grsofokleous10.gr
    Subscribe
    Tuesday, October 6
    • Home
    • Πρώτο Θέμα
    • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Πολιτική
    • Διεθνή
    • Ευρώπη
    • Τράπεζες
      • PIRAEUS BANK
      • ALPHA BANK
      • EUROBANK
      • NATIONAL BANK
    • Σοφοκλέους 10
    • Αγορές
    • Τοις Μετρητοίς
    • Ανάλυση
    • Videos
    • Opinion LEADERS
    • CryptoNews
    sofokleous10.gr
    Home»Επιχειρήσεις
    o-ΑΙ-agent-muse-της-meta-ανέβηκε-στη-δεύτερη-θέση-του-αμερικανικού-app-store
    O ΑΙ agent Muse της Meta ανέβηκε στη δεύτερη θέση του αμερικανικού App Store

    O ΑΙ agent Muse της Meta ανέβηκε στη δεύτερη θέση του αμερικανικού App Store

    By adminSeptember 11, 2026 Επιχειρήσεις No Comments3 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Η Meta φαίνεται να κερδίζει την Wall Street μετά την κυκλοφορία της νέας εφαρμογής τεχνητής νοημοσύνης, Muse, και να γέρνει υπέρ της την περίφημη συζήτηση για το εάν οι τεράστιες ΑΙ δαπάνες μπορούν να αποδειχθούν μία βιώσιμη επένδυση.

    Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στη Google
    Προσθέστε μας στις προτιμώμενες πηγές σας για να βλέπετε συχνότερα τις ειδήσεις και τις αναλύσεις μας στη Google.

    Η Meta φαίνεται να κερδίζει την Wall Street μετά την κυκλοφορία της νέας εφαρμογής τεχνητής νοημοσύνης, Muse, και να γέρνει υπέρ της την περίφημη συζήτηση για το εάν οι τεράστιες ΑΙ δαπάνες μπορούν να αποδειχθούν μία βιώσιμη επένδυση.

    Ειδικότερα, το νέο AI Agent που λανσάρισε ο τεχνολογικός κολοσσός κατέλαβε τη δεύτερη θέση στην κατάταξη του App Store των ΗΠΑ, αφού κατέγραψε περισσότερες από 83.000 λήψεις σε συστήματα iOS στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως αναφέρει το Techcrunch, επικαλούμενο στοιχεία από την εταιρεία ανάλυσης αγοράς Sensor Tower. Η εφαρμογή είναι προς το παρόν διαθέσιμη μόνο στην αγορά των ΗΠΑ.

    Παρά την υψηλή θέση του «πράκτορα» στο App Store, το ντεμπούτο του Muse σημείωσε πιο μέτριες επιδόσεις σε σχέση με τα άλλα προϊόντα της Meta. Το Threads μέτρησε πάνω από 4,3 εκατομμύρια downloads στις Ηνωμένες Πολιτείες την ημέρα κυκλοφορίας του, ενώ η εφαρμογή Meta AI έφτασε τα 108.000 downloads στις ΗΠΑ όταν έγινε το λανσάρισμά της.

    Το Muse υστερεί επίσης σε σχέση με τα νούμερα του ChatGPT. Λιγότερο από μία εβδομάδα μετά την κυκλοφορία του, το ChatGPT είχε ξεπεράσει τα 500.000 downloads στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με τον υπολογισμό του TechCrunch, οι μέσες ημερήσιες λήψεις του ChatGPT κατά την κυκλοφορία του ανήλθαν σε περίπου 83.300 — το Muse έφτασε αυτόν τον αριθμό σε περίπου διπλάσιο χρόνο.

    Ταυτόχρονα, το Muse συνέχισε να ανεβαίνει στην κατάταξη του iOS: την Τετάρτη, βρισκόταν στην τέταρτη θέση στο App Store των ΗΠΑ πριν αργότερα ανέβει στη δεύτερη θέση. Στο Android, η εφαρμογή έχει σημαντικά χαμηλότερη θέση, αφού βρίσκεται στην 338η στην κατηγορία «Παραγωγικότητα» στο Google Play. Δεν υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα δεδομένα για τον αριθμό των λήψεων Android.

    «Πράκτορες» και ανταγωνισμός

    Το Muse είναι επίσης διαθέσιμο μέσω μιας διαδικτυακής έκδοσης και του WhatsApp, ωστόσο αυτές οι μέθοδοι πρόσβασης δεν περιλαμβάνονται στις εκτιμήσεις του Sensor Tower. Το Meta θεωρεί τους πράκτορες AI ικανούς να εκτελούν εργασίες για λογαριασμό των χρηστών ως έναν από τους βασικούς τομείς της τεχνητής νοημοσύνης των καταναλωτών.

    • Meta: Πώς γίνεται να χάνεις 18 δισ. δολάρια και… να κερδίζεις;

    Σε αυτήν την αγορά, το Meta ανταγωνίζεται, μεταξύ άλλων, το Gemini Spark της Google, τον Claude Cowork της Anthropic και το Instinct, έναν πράκτορα που λειτουργεί μέσω μηνυμάτων κειμένου. Σύμφωνα με το TechCrunch, το Instinct αποτιμήθηκε πρόσφατα στα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Το TechCrunch σημειώνει επίσης ότι το Muse ξεκίνησε αρκετές ημέρες αφότου η Meta συμφώνησε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό σε μαζική αγωγή από 47 πολιτείες των ΗΠΑ, ύψους 18 δισ.δολ., χωρίς ωστόσο να παραδεχθεί καμία ενοχή και χωρίς μάλιστα να αλλάξει τον εθιστικό της αλγόριθμο, για το οποίο κατηγορήθηκε ότι προκαλεί «βλάβη» στα νέα παιδιά.

    Ακολουθήστε μας στα social media!
    Facebook X LinkedIn TikTok
    admin

    Keep Reading

    Skroutz: Εκτοξεύτηκε 215% ο τζίρος στις αγορές των Ελλήνων για τα κατοικίδιά τους

    Η AstraZeneca σχεδιάζει επενδύσεις ύψους 50 δισ. στις ΗΠΑ τα επόμενα χρόνια

    ΔΕΣΦΑ: Σε τροχιά υλοποίησης ο αγωγός φυσικού αερίου προς την Πάτρα

    H Nvidia μία ανάσα από το ορόσημο των 6 τρισ. δολ. – Πότε το βλέπουν να συμβαίνει οι επενδυτές

    Η Νομισματική Συλλογή της Alpha Bank κάνει το ντεμπούτο της στην Κύπρο

    Jumbo: Κατά 8% αυξήθηκαν οι πωλήσεις τον Σεπτέμβριο

    Add A Comment

    Comments are closed.

    Follow @x
    Latest Posts

    ΕΛ.Α.Σ: Η κυβέρνηση να στηρίξει τα νοικοκυριά και τις ευάλωτες ομάδες

    October 6, 2026

    Ο Μητσοτάκης θα συμμετάσχει την Τρίτη σε συζήτηση με τον συγγραφέα Ντάνιελ Μέντελσον

    October 6, 2026

    Β. Κικίλιας: Ξεμπλοκάρουμε επενδύσεις και έργα στα λιμάνια – Ενισχύουμε την ανταγωνιστικότητά τους

    October 6, 2026

    Στήριξη Δούκα στον Σάντσεθ: «Ξεκίνησε μια κορυφαία μάχη απέναντι στην Ακροδεξιά»

    October 6, 2026

    Βουλή: «Ναι» της αρμόδιας επιτροπής στο νομοσχέδιο για την ενίσχυση των Οργανισμών Λιμένων

    October 6, 2026
    Facebook X (Twitter)
    © 2026

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.