Close Menu
sofokleous10.gr
    What's Hot

    Κρασί και αγορά εργασίας: Επιδοτούμενο πρόγραμμα για νέους ανέργους που θέλουν να εργαστούν στην εστίαση

    October 7, 2026

    Η οικονομική κατάσταση της Notos πριν από την ολοκλήρωση μιας εποχής

    October 7, 2026

    Τρία χρόνια από την 7η Οκτωβρίου: Η ημέρα που άλλαξε το Ισραήλ, τη Μέση Ανατολή και τον κόσμο

    October 7, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Trending
    • Κρασί και αγορά εργασίας: Επιδοτούμενο πρόγραμμα για νέους ανέργους που θέλουν να εργαστούν στην εστίαση
    • Η οικονομική κατάσταση της Notos πριν από την ολοκλήρωση μιας εποχής
    • Τρία χρόνια από την 7η Οκτωβρίου: Η ημέρα που άλλαξε το Ισραήλ, τη Μέση Ανατολή και τον κόσμο
    • Ποια νέα κτηριακή σύμβαση για δομή υγείας «καπαρώνει» η ΕΚΤΕΡ
    • AVAX: Γιατί ανεβάζει στα 230 εκατ. τα EBITDA του 2030 – Η «δύναμη πυρός»
    • Bitcoin στα 84.000: 3,3 δισ. φεύγουν από τη Binance, αλλά τα ETF γυρίζουν σε εκροές
    • AVAX: Αναθεωρημένο guidance για EBITDA 230 εκατ. ευρώ μέχρι το 2030
    • Πάνω από 100.000 εκπρόθεσμες φορολογικές δηλώσεις – Ολοταχώς για ρεκόρ
    • Home
    • About
    • Advertise
    • Career
    • Contact
    Facebook X (Twitter) Instagram
    sofokleous10.grsofokleous10.gr
    Subscribe
    Wednesday, October 7
    • Home
    • Πρώτο Θέμα
    • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Πολιτική
    • Διεθνή
    • Ευρώπη
    • Τράπεζες
      • PIRAEUS BANK
      • ALPHA BANK
      • EUROBANK
      • NATIONAL BANK
    • Σοφοκλέους 10
    • Αγορές
    • Τοις Μετρητοίς
    • Ανάλυση
    • Videos
    • Opinion LEADERS
    • CryptoNews
    sofokleous10.gr
    Home»Οικονομία
    Δήμας:-Εγκαίνια-του-νέου-2ου-Γυμνασίου-Λαγκαδά-στη-Θεσσαλονίκη
    Δήμας: Εγκαίνια του νέου 2ου Γυμνασίου Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη

    Δήμας: Εγκαίνια του νέου 2ου Γυμνασίου Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη

    By banksSeptember 14, 2026 Οικονομία No Comments3 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Το 2ο Γυμνάσιο Λαγκαδά είναι η τέταρτη σχολική μονάδα του συγκεκριμένου έργου που εγκαινιάζεται στη Θεσσαλονίκη.

    Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στη Google
    Προσθέστε μας στις προτιμώμενες πηγές σας για να βλέπετε συχνότερα τις ειδήσεις και τις αναλύσεις μας στη Google.

    Εγκαινιάστηκε σήμερα, το νέο 2ο Γυμνάσιο Λαγκαδά, ένα ακόμη σύγχρονο, βιοκλιματικό και πλήρως προσβάσιμο σχολικό συγκρότημα, παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρίστου Δήμα, του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Κώστα Γκιουλέκα και του Υφυπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Νικόλαου Παπαϊωάννου.

    Η νέα σχολική μονάδα αποτελεί μέρος του έργου για τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση και διαχείριση 17 νέων σχολικών μονάδων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Τα νέα σχολεία αναπτύσσονται σε εννέα Δήμους και έχουν συνολική δυναμικότητα περίπου 5.000 μαθητών.

    Το 2ο Γυμνάσιο Λαγκαδά είναι η τέταρτη σχολική μονάδα του συγκεκριμένου έργου που εγκαινιάζεται στη Θεσσαλονίκη. Έχουν ήδη εγκαινιαστεί και παραδοθεί το 1ο Λύκειο Πολίχνης, το Γενικό Λύκειο Ευκαρπίας και το 5ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων.

    Το 2ο Γυμνάσιο Λαγκαδά, συνολικής επιφάνειας 3.154 τ.μ., σχεδιάστηκε με γνώμονα τη δημιουργία ενός ποιοτικού, λειτουργικού και ενεργειακά αποδοτικού εκπαιδευτικού περιβάλλοντος για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Το κτίριο αναπτύσσεται σε υπόγειο, ισόγειο και όροφο, με διακριτή οργάνωση των εκπαιδευτικών, διοικητικών και υποστηρικτικών λειτουργιών του.

    Οι εκπαιδευτικοί χώροι περιλαμβάνουν 12 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα ξένων γλωσσών, εργαστήριο φυσικών επιστημών με παρασκευαστήριο, δύο εργαστήρια πληροφορικής, εργαστήριο τεχνολογίας – σχεδίου, καθώς και εργαστήριο αισθητικής αγωγής και καλλιέργειας δεξιοτήτων. Παράλληλα, το σχολείο διαθέτει βιβλιοθήκη – αναγνωστήριο, ιατρείο – αναρρωτήριο και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων χωρητικότητας 140 μαθητών με σκηνή και υποστηρικτικούς χώρους.

    Ιδιαίτερη μέριμνα έχει ληφθεί στην προσβασιμότητα, με ανελκυστήρα και κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους υγιεινής για άτομα με αναπηρία, ενώ ο περιβάλλον χώρος περιλαμβάνει υπαίθρια γήπεδα, στεγασμένο χώρο άθλησης και αύλειους χώρους συγκέντρωσης των μαθητών.

    Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας δήλωσε: «Παραδίδουμε στη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα ένα σύγχρονο, βιοκλιματικό, ασφαλές και πλήρως προσβάσιμο σχολείο, με χώρους και υποδομές που ανταποκρίνονται στις πιο απαιτητικές ανάγκες της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

    Το 2ο Γυμνάσιο Λαγκαδά είναι το τέταρτο από τα 17 νέα σχολεία που κατασκευάζονται μέσω ΣΔΙΤ στην Κεντρική Μακεδονία και εγκαινιάζεται μέσα σε λίγες ημέρες, μετά το 1ο Λύκειο Πολίχνης, το Γενικό Λύκειο Ευκαρπίας και το 5ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων.

    Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι, στο πλαίσιο της ΣΔΙΤ, ο ιδιωτικός φορέας σύμπραξης αναλαμβάνει και τη συντήρηση του σχολείου για 25 χρόνια. Με αυτόν τον τρόπο δεν διασφαλίζουμε μόνο την κατασκευή σύγχρονων σχολικών μονάδων, αλλά και τη διατήρησή τους σε υψηλό επίπεδο λειτουργίας σε βάθος χρόνου.

    Παράλληλα, με το πρόγραμμα “Μαριέττα Γιαννάκου” αναβαθμίζουμε για δεύτερη συνεχή χρονιά εκατοντάδες σχολικές υποδομές σε όλη την επικράτεια. Στη δεύτερη φάση του προγράμματος εντάχθηκαν 240 σχολεία εκ των οποίων τα 21 στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης.

    Η επένδυση στις σχολικές υποδομές είναι επένδυση στα παιδιά μας και στο μέλλον τους. Συνεχίζουμε εντατικά την υλοποίηση του προγράμματος των 17 νέων σχολικών μονάδων μέσω ΣΔΙΤ, καθώς και του προγράμματος ‘‘Μαριέττα Γιαννάκου, ώστε μαθητές και εκπαιδευτικοί να έχουν στη διάθεσή τους λειτουργικά, ενεργειακά αποδοτικά και ποιοτικά κτίρια, για τις επερχόμενες δεκαετίες».

    Ακολουθήστε μας στα social media!
    Facebook X LinkedIn TikTok
    banks

    Keep Reading

    Πάνω από 100.000 εκπρόθεσμες φορολογικές δηλώσεις – Ολοταχώς για ρεκόρ

    Παράνομος τζόγος: Σφίγγει ο κλοιός με AI – Η δικογραφία για τους 18 influencers

    Reuters: Ο κόσμος έχει σχεδόν εξαντλήσει τα αποθέματα πετρελαίου

    Live η ανοιχτή εκδήλωση της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ

    Ο ΔΕΣΦΑ στο Βελιγράδι για τη 2η Τετραμερή Υπουργική Συνάντηση για την Ενέργεια και τη Διασυνδεσιμότητα – Στο επίκεντρο ο Κάθετος Διάδρομος

    Γέλεν: «Απαράδεκτος ο Τραμπ απέναντι στους συμμάχους των ΗΠΑ» – Υποστηρίζει τα αντίποινα

    Add A Comment

    Comments are closed.

    Follow @x
    Latest Posts

    Κρασί και αγορά εργασίας: Επιδοτούμενο πρόγραμμα για νέους ανέργους που θέλουν να εργαστούν στην εστίαση

    October 7, 2026

    Η οικονομική κατάσταση της Notos πριν από την ολοκλήρωση μιας εποχής

    October 7, 2026

    Τρία χρόνια από την 7η Οκτωβρίου: Η ημέρα που άλλαξε το Ισραήλ, τη Μέση Ανατολή και τον κόσμο

    October 7, 2026

    Ποια νέα κτηριακή σύμβαση για δομή υγείας «καπαρώνει» η ΕΚΤΕΡ

    October 7, 2026

    AVAX: Γιατί ανεβάζει στα 230 εκατ. τα EBITDA του 2030 – Η «δύναμη πυρός»

    October 7, 2026
    Facebook X (Twitter)
    © 2026

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.