Close Menu
sofokleous10.gr
    What's Hot

    Νέο φονικό χτύπημα στο αεροδρόμιο του Ριάντ, 14 νεκροί μέσα σε δύο ημέρες από τα πλήγματα των Χούθι στη Σαουδική Αραβία

    October 12, 2026

    Θύελλα αντιδράσεων για τη συμφωνία Τραμπ με τη Ρωσία: «Δίνει οικονομική σανίδα σωτηρίας στον Πούτιν»

    October 12, 2026

    Σαουδική Αραβία και Ιράν σε επικοινωνία για αποκλιμάκωση μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις των Χούθι

    October 12, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Trending
    • Νέο φονικό χτύπημα στο αεροδρόμιο του Ριάντ, 14 νεκροί μέσα σε δύο ημέρες από τα πλήγματα των Χούθι στη Σαουδική Αραβία
    • Θύελλα αντιδράσεων για τη συμφωνία Τραμπ με τη Ρωσία: «Δίνει οικονομική σανίδα σωτηρίας στον Πούτιν»
    • Σαουδική Αραβία και Ιράν σε επικοινωνία για αποκλιμάκωση μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις των Χούθι
    • Χειμώνας στην Ευρώπη: Κρίση χρέους, κοινωνικές εξεγέρσεις και εννέα κάλπες
    • Πέντε ανήλικοι εισέβαλαν σε κάβα στο Σίδνεϊ, έσπασαν μπουκάλια, άρπαξαν ποτά και χτύπησαν 20χρονο
    • Ευρωζώνη: Ένα επιτόκιο… για όλες τις δουλειές
    • Απάντηση Σκέρτσου στο ΠΑΣΟΚ: Το στεγαστικό απαιτεί εφαρμόσιμες πολιτικές και διαρκή αξιολόγηση
    • Έχασε τη ζωή του ο δεύτερος τραυματίας από την έκρηξη στη Motor Oil
    • Home
    • About
    • Advertise
    • Career
    • Contact
    Facebook X (Twitter) Instagram
    sofokleous10.grsofokleous10.gr
    Subscribe
    Monday, October 12
    • Home
    • Πρώτο Θέμα
    • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Πολιτική
    • Διεθνή
    • Ευρώπη
    • Τράπεζες
      • PIRAEUS BANK
      • ALPHA BANK
      • EUROBANK
      • NATIONAL BANK
    • Σοφοκλέους 10
    • Αγορές
    • Τοις Μετρητοίς
    • Ανάλυση
    • Videos
    • Opinion LEADERS
    • CryptoNews
    sofokleous10.gr
    Home»Οικονομία
    Μέσω-ΕΣΠΑ-η-κατασκευή-νέας-γέφυρας-στον-ποταμό-Λουδία
    Μέσω ΕΣΠΑ η κατασκευή νέας γέφυρας στον ποταμό Λουδία

    Μέσω ΕΣΠΑ η κατασκευή νέας γέφυρας στον ποταμό Λουδία

    By adminSeptember 14, 2026 Οικονομία No Comments2 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Την κατασκευή της νέας γέφυρας στον ποταμό Λουδία, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενέκρινε με την υπογραφή της σχετικής απόφασης η περιφερειάρχης Αθηνά Αηδονά.

    Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 5,8 εκατ. ευρώ και η ολοκλήρωση της κατασκευής αναμένεται στο τέλος του 2029.

    Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στη Google
    Προσθέστε μας στις προτιμώμενες πηγές σας για να βλέπετε συχνότερα τις ειδήσεις και τις αναλύσεις μας στη Google.

    Σε δηλώσεις της, η κ. Αηδονά επισήμανε ότι η κατασκευή νέας γέφυρας στον ποταμό Λουδία είναι μία από τις υποδομές που αποτελεί προτεραιότητα της Περιφέρειας, δεδομένων των ζητημάτων που υπάρχουν με την απαρχαιωμένη γέφυρα σύνδεσης στην περιοχή.

    «Η υφιστάμενη γέφυρα έχει αποδείξει πολλάκις την ανεπάρκειά της και ως Περιφέρεια υλοποιήσαμε όλες τις απαραίτητες μελέτες και διασφαλίσαμε την αναγκαία χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, για να εφαρμόσουμε τη βέλτιστη λύση για την εξυπηρέτηση των κατοίκων, των αγροτών και των άλλων επαγγελματιών και των διερχόμενων, αλλά κυρίως για την οδική ασφάλεια. Το έργο δεν περιλαμβάνει μόνο την κατασκευή μιας νέας γέφυρας, αλλά αποτελεί μια συνολική παρέμβαση, που θα δώσει οριστική λύση στα ζητήματα της περιοχής» σημείωσε.

    Η νέα γέφυρα

    Ειδικότερα, η κατασκευή της νέας γέφυρας στον ποταμό Λουδία, επί της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Αθήνας, κοντά στην υφιστάμενη μεταλλική γέφυρα που θα αντικαταστήσει, θα απαιτήσει, εκτός των άλλων, εκτροπή της οδού, επανασχεδιασμό, αλλά και βελτίωση αυτής σε μήκος περίπου 1.900 μ.

    Στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται, επίσης, να κατασκευαστούν τα απαραίτητα έργα αποχέτευσης – αποστράγγισης οδού και γέφυρας, να τοποθετηθεί η αναγκαία σήμανση (κατακόρυφη και οριζόντια) και ασφάλιση της οδού (στηθαία ασφαλείας) και να τοποθετηθεί ο κατάλληλος ηλεκτροφωτισμός.

    Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας, η ολοκλήρωση της παρέμβασης θα βελτιώσει το επίπεδο οδικής ασφάλειας για τους μετακινούμενους συνολικά στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Αθήνας, στην περιοχή του χωριού Λουδία, το νότιο όριο του οποίου ορίζεται από τον ομώνυμο ποταμό και διέρχεται πάνω από αυτόν με παλιά μεταλλική γέφυρα τύπου Beley, το πλάτος της οποίας δεν επιτρέπει την ταυτόχρονη διέλευση οχημάτων αντίθετης κατεύθυνσης και με κατάλληλη κατακόρυφη σήμανση υποδεικνύεται η προτεραιότητα.

    Οι παρεμβάσεις θα γίνουν σε μήκος περίπου 1.900 μ., εκ των οποίων περίπου 400 μ. εντός του οικισμού και περίπου 1.500 μ. εκτός οικισμού. Επίσης, προβλέπονται αρχαιολογικές εργασίες και εργασίες μετατόπισης του δικτύου της ΔΕΥΑ Χαλκηδόνος.

    Προτιμώμενη πηγή στην Google

    Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της - στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.

    Ακολουθήστε μας στα social media!
    Facebook X LinkedIn TikTok
    admin

    Keep Reading

    Ευρωζώνη: Ένα επιτόκιο… για όλες τις δουλειές

    Ιταλία: Θα γίνει η νέα Γαλλία; – Φόβοι για διεύρυνση του ελλείμματος

    Επιχειρήσεις: Πού προσφέρονται οι υψηλότεροι μισθοί στην ελληνική αγορά εργασίας

    Η μεγάλη πλάνη της παγκοσμιοποίησης: Πώς η υπόσχεση της παγκόσμιας ευημερίας κατέληξε σε έναν πλανήτη με χρέος 365 τρισ. δολαρίων

    Τι προβλέπει το ν/σ του Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, τη χωροταξία και το περιβάλλον

    Οι «άμυνες» των ελληνικών ομολόγων και μετοχών στη διεθνή αναταραχή

    Add A Comment

    Comments are closed.

    ΔΕΗ Fiber Voice
    Follow @x
    Latest Posts

    Νέο φονικό χτύπημα στο αεροδρόμιο του Ριάντ, 14 νεκροί μέσα σε δύο ημέρες από τα πλήγματα των Χούθι στη Σαουδική Αραβία

    October 12, 2026

    Θύελλα αντιδράσεων για τη συμφωνία Τραμπ με τη Ρωσία: «Δίνει οικονομική σανίδα σωτηρίας στον Πούτιν»

    October 12, 2026

    Σαουδική Αραβία και Ιράν σε επικοινωνία για αποκλιμάκωση μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις των Χούθι

    October 12, 2026

    Χειμώνας στην Ευρώπη: Κρίση χρέους, κοινωνικές εξεγέρσεις και εννέα κάλπες

    October 11, 2026

    Πέντε ανήλικοι εισέβαλαν σε κάβα στο Σίδνεϊ, έσπασαν μπουκάλια, άρπαξαν ποτά και χτύπησαν 20χρονο

    October 11, 2026
    Facebook X (Twitter)
    © 2026

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.