Close Menu
sofokleous10.gr
    What's Hot

    ΔΕΗ Fiber: Έφτασε σε 1,5 εκατ. σπίτια σε όλη την Ελλάδα το FTTH ίντερνετ με 100% οπτική ίνα

    October 8, 2026

    UBS: Απίθανη μια παρέμβαση της ΕΚΤ για τη Γαλλία – Τα σενάρια για χρέος, προϋπολογισμό και Λεπέν

    October 8, 2026

    Γερμανία: Απροσδόκητη κάμψη εξαγωγών τον Αύγουστο – Στα 19,5 δισ. μειώθηκε το εμπορικό πλεόνασμα

    October 8, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Trending
    • ΔΕΗ Fiber: Έφτασε σε 1,5 εκατ. σπίτια σε όλη την Ελλάδα το FTTH ίντερνετ με 100% οπτική ίνα
    • UBS: Απίθανη μια παρέμβαση της ΕΚΤ για τη Γαλλία – Τα σενάρια για χρέος, προϋπολογισμό και Λεπέν
    • Γερμανία: Απροσδόκητη κάμψη εξαγωγών τον Αύγουστο – Στα 19,5 δισ. μειώθηκε το εμπορικό πλεόνασμα
    • ΥΠΑΑΤ: Στις 10 Νοεμβρίου η έναρξη υποβολής αιτήσεων για τα Σχέδια Βελτίωσης
    • HMV: Επενδύσεις 350 εκατ. ευρώ στην πολυτελή φιλοξενία από την Prodea με στόχο χαρτοφυλάκιο 1,2 δισ. ευρώ 
    • Τουρκικά ΜΜΕ για Ρούμπιο: «Η Ελλάδα εξασφάλισε τη στήριξη που ζητούσε από την Ουάσινγκτον»
    • Ρούμπιο στην Καθημερινή: Δεν θα επιτρέπαμε ποτέ μια σύγκρουση Ελλάδας – Τουρκίας
    • Νέο προγραμματικό μπαράζ από τον Νίκο Ανδρουλάκη
    • Home
    • About
    • Advertise
    • Career
    • Contact
    Facebook X (Twitter) Instagram
    sofokleous10.grsofokleous10.gr
    Subscribe
    Thursday, October 8
    • Home
    • Πρώτο Θέμα
    • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Πολιτική
    • Διεθνή
    • Ευρώπη
    • Τράπεζες
      • PIRAEUS BANK
      • ALPHA BANK
      • EUROBANK
      • NATIONAL BANK
    • Σοφοκλέους 10
    • Αγορές
    • Τοις Μετρητοίς
    • Ανάλυση
    • Videos
    • Opinion LEADERS
    • CryptoNews
    sofokleous10.gr
    Home»Επιχειρήσεις
    Βράβευση-της-d-marin-στο-cannes-yachting-festival-2026
    Βράβευση της D-Marin στο Cannes Yachting Festival 2026

    Διάκριση της D-Marin στο Καννές Yachting Festival 2026

    By adminSeptember 17, 2026Updated:September 18, 2026 Επιχειρήσεις No Comments3 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Η D-Marin, διαχειρίστρια πολυτελών μαρινών, αναγνωρίστηκε στα Innovation Route Awards του Καννές Yachting Festival 2026 για την καινοτόμο πρωτοβουλία της στην αποκατάσταση της θαλάσσιας βιοποικιλότητας, η οποία χρησιμοποιεί τη λύση Biohut της Ecocean. Αυτή η προσπάθεια αναδείχθηκε ως η Καλύτερη Πρωτοβουλία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (CSR).

    Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στη Google
    Προσθέστε μας στις προτιμώμενες πηγές σας για να βλέπετε συχνότερα τις ειδήσεις και τις αναλύσεις μας στη Google.

    Η διάκριση επισημαίνει την πρωτοποριακή μέθοδο που εφαρμόζει η D-Marin για την ενσωμάτωση δράσεων αποκατάστασης βιοποικιλότητας στο περιβάλλον των μαρινών μέσω της τοποθέτησης μονάδων Biohut, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

    Οι μονάδες αυτές συμβάλλουν στην υποστήριξη των πληθυσμών νεαρών ψαριών και στην ανάπτυξη υγιέστερων παράκτιων οικοσυστημάτων. Το πρόγραμμα έχει επίσης αποσπάσει Silver Award στα Tourism Awards 2026 στην κατηγορία «Πρωτοβουλίες για τη Διατήρηση της Γης και της Θαλάσσιας Βιοποικιλότητας».

    Η πατενταρισμένη λύση Biohut, που δημιουργήθηκε από την Ecocean, έχει εγκατασταθεί από τη D-Marin σε τέσσερις μαρίνες σε διαφορετικές χώρες της Μεσογείου: Port Camille Rayon στη Γαλλία, Γουβιά στην Ελλάδα, Porto Mirabello στην Ιταλία και Dalmacija στην Κροατία.

    Συνολικά, έχουν εγκατασταθεί 171 μονάδες Biohut σε τοποθεσίες που επιλέχθηκαν από θαλάσσιους βιολόγους της Ecocean και επαγγελματίες δύτες. Οι μονάδες αυτές, οι οποίες είναι ενσωματωμένες στις υπάρχουσες υποδομές των μαρινών, παρέχουν καταφύγιο και τροφοληψία σε νεαρά ψάρια και ασπόνδυλους οργανισμούς.

    Στην Port Camille Rayon, τρία χρόνια παρακολούθησης έχουν καταγράψει 14 είδη ψαριών, 42 είδη ασπόνδυλων και κρυπτοβενθικών οργανισμών, καθώς και οκτώ είδη που είναι σημαντικά για την αλιεία.

    Πέρα από την οικολογική αποκατάσταση, η πρωτοβουλία προάγει την περιβαλλοντική εκπαίδευση και τη συμμετοχή της τοπικής κοινότητας. Στην Port Camille Rayon, περίπου 50 μαθητές από σχολεία της περιοχής συμμετείχαν σε δραστηριότητες για την Ημέρα Βιοποικιλότητας, γνωρίζοντας θαλάσσια είδη που σχετίζονται με το Biohut και μαθαίνοντας περισσότερα για τη θαλάσσια βιοποικιλότητα και την προστασία της.

    Η Κορίνα Κωστακάκη, Υπεύθυνη Βιωσιμότητας και Υγειονομικής Ασφάλειας της D-Marin, δήλωσε:

    «Η αναγνώριση αυτή στο Καννές Yachting Festival επιβεβαιώνει τη θετική επίδραση της πρωτοβουλίας Biohut στις μαρίνες μας. Σε συνδυασμό με τις άλλες διακρίσεις που έχουμε λάβει φέτος, αναδεικνύει τη σημασία της υλοποίησης ουσιαστικών και μετρήσιμων δράσεων για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος γύρω από τις μαρίνες μας.

    Η αποκατάσταση της βιοποικιλότητας αποτελεί κεντρικό στοιχείο της στρατηγικής βιωσιμότητας της D-Marin. Οι μαρίνες μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος και, μέσα από πρωτοβουλίες όπως το Biohut, αποδεικνύουμε στην πράξη πώς μπορούν να συμβάλλουν σε υγιέστερα θαλάσσια οικοσυστήματα, υποστηρίζοντας παράλληλα ένα πιο βιώσιμο μέλλον για τον τομέα του yachting».

    Η εφαρμογή της λύσης Biohut από τη D-Marin είναι μέρος της συνολικής στρατηγικής βιωσιμότητας της εταιρείας, που περιλαμβάνει επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, μείωση αποβλήτων και υπεύθυνη λειτουργία των μαρινών σε ολόκληρο το διεθνές δίκτυό της.

    Η D-Marin συνεχίζει να επενδύει σε δράσεις αποκατάστασης της βιοποικιλότητας και περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες σε όλο το δίκτυό της, με στόχο τη δημιουργία μακροπρόθεσμου θετικού αντίκτυπου για τις παράκτιες κοινότητες και τα φυσικά οικοσυστήματα γύρω από τις μαρίνες της.

    Ακολουθήστε μας στα social media!
    Facebook X LinkedIn TikTok
    admin

    Keep Reading

    ΔΕΗ Fiber: Έφτασε σε 1,5 εκατ. σπίτια σε όλη την Ελλάδα το FTTH ίντερνετ με 100% οπτική ίνα

    HMV: Επενδύσεις 350 εκατ. ευρώ στην πολυτελή φιλοξενία από την Prodea με στόχο χαρτοφυλάκιο 1,2 δισ. ευρώ 

    Samsung: Η «τρέλα» για τσιπ εννεαπλασίασε τα κέρδη στο τρίμηνο – Ξεπέρασαν τα 80 δισ. δολ.

    Γιατί επενδύει στον «Φρεσκούλη» ο όμιλος Σκλαβενίτης

    Η μάχη για τον όρο «φούρνος» και το «λουκέτο» σε 1.500 αρτοποιεία μέσα σε μια τριετία

    Πώς η Εθνική Τράπεζα ξαναχτίζει την τράπεζα στην εποχή του AI

    Add A Comment

    Comments are closed.

    Follow @x
    Latest Posts

    ΔΕΗ Fiber: Έφτασε σε 1,5 εκατ. σπίτια σε όλη την Ελλάδα το FTTH ίντερνετ με 100% οπτική ίνα

    October 8, 2026

    UBS: Απίθανη μια παρέμβαση της ΕΚΤ για τη Γαλλία – Τα σενάρια για χρέος, προϋπολογισμό και Λεπέν

    October 8, 2026

    Γερμανία: Απροσδόκητη κάμψη εξαγωγών τον Αύγουστο – Στα 19,5 δισ. μειώθηκε το εμπορικό πλεόνασμα

    October 8, 2026

    ΥΠΑΑΤ: Στις 10 Νοεμβρίου η έναρξη υποβολής αιτήσεων για τα Σχέδια Βελτίωσης

    October 8, 2026

    HMV: Επενδύσεις 350 εκατ. ευρώ στην πολυτελή φιλοξενία από την Prodea με στόχο χαρτοφυλάκιο 1,2 δισ. ευρώ 

    October 8, 2026
    Facebook X (Twitter)
    © 2026

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.