Close Menu
sofokleous10.gr
    What's Hot

    Νέο φονικό χτύπημα στο αεροδρόμιο του Ριάντ, 14 νεκροί μέσα σε δύο ημέρες από τα πλήγματα των Χούθι στη Σαουδική Αραβία

    October 12, 2026

    Θύελλα αντιδράσεων για τη συμφωνία Τραμπ με τη Ρωσία: «Δίνει οικονομική σανίδα σωτηρίας στον Πούτιν»

    October 12, 2026

    Σαουδική Αραβία και Ιράν σε επικοινωνία για αποκλιμάκωση μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις των Χούθι

    October 12, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Trending
    • Νέο φονικό χτύπημα στο αεροδρόμιο του Ριάντ, 14 νεκροί μέσα σε δύο ημέρες από τα πλήγματα των Χούθι στη Σαουδική Αραβία
    • Θύελλα αντιδράσεων για τη συμφωνία Τραμπ με τη Ρωσία: «Δίνει οικονομική σανίδα σωτηρίας στον Πούτιν»
    • Σαουδική Αραβία και Ιράν σε επικοινωνία για αποκλιμάκωση μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις των Χούθι
    • Χειμώνας στην Ευρώπη: Κρίση χρέους, κοινωνικές εξεγέρσεις και εννέα κάλπες
    • Πέντε ανήλικοι εισέβαλαν σε κάβα στο Σίδνεϊ, έσπασαν μπουκάλια, άρπαξαν ποτά και χτύπησαν 20χρονο
    • Ευρωζώνη: Ένα επιτόκιο… για όλες τις δουλειές
    • Απάντηση Σκέρτσου στο ΠΑΣΟΚ: Το στεγαστικό απαιτεί εφαρμόσιμες πολιτικές και διαρκή αξιολόγηση
    • Έχασε τη ζωή του ο δεύτερος τραυματίας από την έκρηξη στη Motor Oil
    • Home
    • About
    • Advertise
    • Career
    • Contact
    Facebook X (Twitter) Instagram
    sofokleous10.grsofokleous10.gr
    Subscribe
    Monday, October 12
    • Home
    • Πρώτο Θέμα
    • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Πολιτική
    • Διεθνή
    • Ευρώπη
    • Τράπεζες
      • PIRAEUS BANK
      • ALPHA BANK
      • EUROBANK
      • NATIONAL BANK
    • Σοφοκλέους 10
    • Αγορές
    • Τοις Μετρητοίς
    • Ανάλυση
    • Videos
    • Opinion LEADERS
    • CryptoNews
    sofokleous10.gr
    Home»Ευρώπη
    Η-τιμή-του-ρωσικού-πετρελαίου-espo-ξεπέρασε-τα-120-δολάρια-ανά-βαρέλι
    Η τιμή του ρωσικού πετρελαίου ESPO ξεπέρασε τα 120 δολάρια ανά βαρέλι

    Η τιμή του ρωσικού πετρελαίου ESPO ξεπέρασε τα 120 δολάρια ανά βαρέλι

    By adminSeptember 18, 2026 Ευρώπη No Comments3 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Η τιμή του ρωσικού αργού ESPO Blend ξεπέρασε τα 120 δολάρια ανά βαρέλι για πρώτη φορά από τον Απρίλιο, ενισχυμένη από τη ζήτηση εκ μέρους των κινεζικών διυλιστηρίων, καθώς ο πόλεμος ΗΠΑ-Ισραήλ κατά του Ιράν προκαλεί διαταραχές στον εφοδιασμό από τη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με δηλώσεις τριών εμπόρων και υπολογισμούς του Reuters.

    Η Κίνα έχει αυξήσει τις αγορές ρωσικού πετρελαίου, καθώς οι διαταραχές —ιδίως στις προμήθειες αργού από τη Σαουδική Αραβία— απειλούσαν να αφήσουν τα κινεζικά διυλιστήρια με ελλείψεις πρώτης ύλης ενόψει της χειμερινής περιόδου, οπότε και αυξάνεται η ζήτηση για καύσιμα θέρμανσης.

    Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στη Google
    Προσθέστε μας στις προτιμώμενες πηγές σας για να βλέπετε συχνότερα τις ειδήσεις και τις αναλύσεις μας στη Google.

    Οι Αμερικανοί νομοθέτες ενέκριναν την Πέμπτη νομοθεσία που επιτρέπει στον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να εγκρίνει την επιβολή δασμών στις αγορές ρωσικού πετρελαίου, καθώς οι ΗΠΑ επιδιώκουν να περιορίσουν τη δυνατότητα της Ρωσίας να χρηματοδοτεί τον πόλεμο στην Ουκρανία.

    Το μέτρο ενδέχεται να δυσχεράνει τις ρωσικές προμήθειες πετρελαίου προς την Ινδία και την Κίνα, αν και πολλοί έμποροι εκτιμούν ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω απότομη άνοδο των τιμών του πετρελαίου, ενισχύοντας ενδεχομένως τα ρωσικά έσοδα από το πετρέλαιο.

    Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι τιμές του πετρελαίου έχουν σημειώσει εκ νέου άνοδο ως απόκριση στην κλιμάκωση της αναταραχής στη Μέση Ανατολή.

     Σε επίπεδα-ρεκόρ τα premiums έναντι του δείκτη αναφοράς Brent

    Ενώ η ονομαστική τιμή του αργού ESPO βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδό της από τις πρώτες εβδομάδες του πολέμου στο Ιράν —ο οποίος ξεκίνησε στα τέλη Φεβρουαρίου—, το premium του μείγματος ESPO (ESPO Blend) έναντι του ICE Brent (το οποίο χρησιμοποιείται ως σημείο αναφοράς για την τιμολόγηση φυσικών φορτίων) έχει φτάσει σε επίπεδα-ρεκόρ της τάξης των 20 έως 30 δολαρίων ανά βαρέλι, σύμφωνα με ανάλυση δεδομένων από το Reuters.

    Οι τιμές του πετρελαίου Urals έφτασαν επίσης τα 110 δολάρια ανά βαρέλι αυτή την εβδομάδα.

    Το ύψος του premium ποικίλλει ανάλογα με το φορτίο και τον χρόνο παράδοσης.

    Τα κινεζικά διυλιστήρια συνήθως αγοράζουν πετρέλαιο ESPO έναν ή δύο μήνες νωρίτερα, καθώς η απόσταση μεταφοράς από τη ρωσική Άπω Ανατολή είναι μικρή· ωστόσο, οι ανησυχίες της αγοράς για περιορισμένη προσφορά ώθησαν τους αγοραστές να εξασφαλίσουν έγκαιρα τα προγράμματα φόρτωσης για τον Δεκέμβριο.

    Οι κινεζικές κρατικές ενεργειακές εταιρείες πρωτοστάτησαν στις αγορές και εξασφάλισαν τη μερίδα του λέοντος από τις ποσότητες του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου.

    Αυτό άφησε περιορισμένη προσφορά για τα μικρά ανεξάρτητα διυλιστήρια —γνωστά ως «τσαγιέρες»—, τα οποία αποτελούν ιστορικά τους βασικούς αγοραστές αυτού του τύπου πετρελαίου, αναγκάζοντάς τα να στραφούν σε άλλες αγορές άμεσης παράδοσης παγκοσμίως και ασκώντας ανοδικές πιέσεις στις διεθνείς τιμές.

    - Reuters 

    Προτιμώμενη πηγή στην Google

    Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της - στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.

    Ακολουθήστε μας στα social media!
    Facebook X LinkedIn TikTok
    admin

    Keep Reading

    Πίσω από τις φλόγες της Γαλλίας: Οι μουσουλμανικές οργανώσεις, η ριζοσπαστική Αριστερά και το διεθνές δίκτυο επιρροής

    Ευρωπαϊκός προϋπολογισμός στα χαρακώματα: «Μπλόκο» από το Βερολίνο στις περικοπές των 159 δισ. ευρώ

    «Περισσότερα χρήματα για να τροφοδοτεί τον πόλεμο»: Ευρωπαϊκή Ένωση και Ουκρανία αντιδρούν στη συμφωνία ΗΠΑ-Ρωσίας για ντίζελ

    Ο «Γυμνός Καουμπόι» της Times Square βγάζει 150.000 δολάρια το χρόνο

    NYT: Η «ρωσική μπάμπουσκα» στο χρηματοπιστωτικό σύστημα – Πώς μια μικρή κινεζική τράπεζα έδωσε στη Μόσχα πρόσβαση στη Wall Street

    Η Ευρώπη πατάει φρένο στην κινεζική επέλαση: Το μεγάλο παζάρι για εκατομμύρια αυτοκίνητα, 360 δισ. ευρώ και τις σπάνιες γαίες

    Add A Comment

    Comments are closed.

    ΔΕΗ Fiber Voice
    Follow @x
    Latest Posts

    Νέο φονικό χτύπημα στο αεροδρόμιο του Ριάντ, 14 νεκροί μέσα σε δύο ημέρες από τα πλήγματα των Χούθι στη Σαουδική Αραβία

    October 12, 2026

    Θύελλα αντιδράσεων για τη συμφωνία Τραμπ με τη Ρωσία: «Δίνει οικονομική σανίδα σωτηρίας στον Πούτιν»

    October 12, 2026

    Σαουδική Αραβία και Ιράν σε επικοινωνία για αποκλιμάκωση μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις των Χούθι

    October 12, 2026

    Χειμώνας στην Ευρώπη: Κρίση χρέους, κοινωνικές εξεγέρσεις και εννέα κάλπες

    October 11, 2026

    Πέντε ανήλικοι εισέβαλαν σε κάβα στο Σίδνεϊ, έσπασαν μπουκάλια, άρπαξαν ποτά και χτύπησαν 20χρονο

    October 11, 2026
    Facebook X (Twitter)
    © 2026

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.