Close Menu
sofokleous10.gr
    What's Hot

    Ρεκόρ επενδύσεων στην Ελλάδα σε υψηλά 16 ετών: Ισχυρή άνοδος, με άνισο αποτύπωμα

    October 11, 2026

    Εμπορικό ισοζύγιο: Σημαντική αύξηση εξαγωγών και συγκράτηση των εισαγωγών

    October 11, 2026

    Ελληνικός Χρυσός: Από τη Χαλκιδική το 12,5% της ευρωπαϊκής παραγωγής χρυσού

    October 11, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Trending
    • Ρεκόρ επενδύσεων στην Ελλάδα σε υψηλά 16 ετών: Ισχυρή άνοδος, με άνισο αποτύπωμα
    • Εμπορικό ισοζύγιο: Σημαντική αύξηση εξαγωγών και συγκράτηση των εισαγωγών
    • Ελληνικός Χρυσός: Από τη Χαλκιδική το 12,5% της ευρωπαϊκής παραγωγής χρυσού
    • Το ντίζελ που φέρνει πιο κοντά Ουάσιγκτον και Μόσχα και το νέο τελεσίγραφο του Τραμπ στον Ζελένσκι
    • Αύξηση πωλήσεων για τη Dior με όχημα τον τουρισμό
    • Τραπεζικά ομόλογα: Έρχονται νέες αξιολογήσεις χωρίς «μπόνους» κρατικής στήριξης – Τι αλλάζει
    • Bitcoin στα 83.000: Στοίχημα 4,53 δισ. για τα 95.000 — Το «max pain» δείχνει 78.000
    • Η νομπελίστρια που εξόργισε το Ισραήλ τα βάζει με τον Τραμπ: «Απαράδεκτες οι κυρώσεις στο ΔΠΔ»
    • Home
    • About
    • Advertise
    • Career
    • Contact
    Facebook X (Twitter) Instagram
    sofokleous10.grsofokleous10.gr
    Subscribe
    Sunday, October 11
    • Home
    • Πρώτο Θέμα
    • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Πολιτική
    • Διεθνή
    • Ευρώπη
    • Τράπεζες
      • PIRAEUS BANK
      • ALPHA BANK
      • EUROBANK
      • NATIONAL BANK
    • Σοφοκλέους 10
    • Αγορές
    • Τοις Μετρητοίς
    • Ανάλυση
    • Videos
    • Opinion LEADERS
    • CryptoNews
    sofokleous10.gr
    Home»Επιχειρήσεις
    alter-ego-media:-Αύξηση-378%-στα-καθαρά-κέρδη-το-α’-εξάμηνο
    Alter Ego Media: Αύξηση 378% στα καθαρά κέρδη το α’ εξάμηνο

    Alter Ego Media: Αύξηση 378% στα καθαρά κέρδη το α’ εξάμηνο

    By adminSeptember 21, 2026 Επιχειρήσεις No Comments3 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Στα 74 εκατ. ευρώ ανήλθε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Alter Ego Media για το α’ εξάμηνο 2026 έναντι 59,1 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2025 σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 25,2%.

    Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στη Google
    Προσθέστε μας στις προτιμώμενες πηγές σας για να βλέπετε συχνότερα τις ειδήσεις και τις αναλύσεις μας στη Google.

    Άλμα 378,3% στα καθαρά κέρδη κατέγραψε η Alter Ego Media τα οποία ανήλθαν σε 6 εκατ. ευρώ για το α’ εξάμηνο του 2026, έναντι 1,3 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2025.

    Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, εντός του πρώτου εξαμήνου του 2026 ολοκληρώθηκε η διάθεση των αντληθέντων κεφαλαίων από τη Δημόσια Προσφορά σύμφωνα με το επενδυτικό πλάνο, καθώς και ξεκίνησε η σταδιακή ωρίμανση των σχετικών επενδύσεων.

    Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε στα 74 εκατ. ευρώ έναντι έναντι 59,1 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2025 σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 25,2%.

    Η ισχυρή αυτή επίδοση προήλθε από αύξηση του κύκλου εργασιών, τόσο του τομέα των εκδόσεων (publishing) κατά 38,8%, ο οποίος διαμορφώθηκε σε 26,5 εκατ. ευρώ έναντι 19,1 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2025, όσο και του τομέα ευρυεκπομπής και δημιουργίας περιεχομένου (broadcasting & content creation) κατά 3,1%, ο οποίος ανήλθε σε 41,2 εκατ. ευρώ έναντι 40 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2025. Σύμφωνα με την εταιρεία, καθοριστική ήταν παράλληλα και η συμβολή του νεοσυσταθέντος λειτουργικού τομέα ζωντανής ψυχαγωγίας (live entertainment), ο οποίος κατά το πρώτο εξάμηνο του 2026 παρουσίασε κύκλο εργασιών ύψους 6,2 εκατ. ευρώ, ενισχύοντας άμεσα τη διαφοροποίηση των εσόδων του Ομίλου.

    Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου παρουσίασαν αύξηση κατά 47,4% και διαμορφώθηκαν σε 25,1 εκατ. ευρώ έναντι 17,1 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο του 2025.

    Τα κέρδη προ τόκων και φόρων (EBIT) του Ομίλου αυξήθηκαν κατά 114,6% και ανήλθαν σε 8,5 εκατ. ευρώ έναντι 3,9 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο του 2025.

    Τα ενοποιημένα ίδια κεφάλαια ανήλθαν στις 30.06.2026 σε 148,7 εκατ. ευρώ ενώ τα καθαρά ταμειακά διαθέσιμα (μείον δανεισμός εξαιρουμένων των υποχρεώσεων από μισθώσεις) διαμορφώθηκαν σε 15,8 εκατ. ευρώ.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alter Ego Media, κ. Γιάννης Βρέντζος, δήλωσε: «Το πρώτο εξάμηνο του 2026 επιβεβαιώνει τη δυναμική αναπτυξιακή πορεία της Alter Ego Media. Με την ολοκλήρωση της διάθεσης των κεφαλαίων που αντλήθηκαν από την εισαγωγή μας στο Euronext Athens, υλοποιήσαμε το επενδυτικό μας πλάνο, διευρύνοντας σημαντικά το αποτύπωμα του Ομίλου και θέτοντας τις βάσεις για τη μετεξέλιξή του σε έναν σύγχρονο και διαφοροποιημένο Όμιλο Μέσων και Ψυχαγωγίας.

    Αξιοποιώντας το περιεχόμενο, τα ισχυρά brands, την άμεση σχέση μας με το κοινό, τα δεδομένα και την τεχνολογία, αναπτύσσουμε πλέον τέσσερις ισχυρούς πυλώνες: Publishing, Broadcasting, Content Creation και Live Entertainment, δημιουργώντας συνέργειες και διευρύνοντας τις πηγές εσόδων.

    Με ισχυρή χρηματοοικονομική βάση και επενδυτική πειθαρχία, παραμένουμε προσηλωμένοι στην οργανική ανάπτυξη και στην αξιοποίηση των πρόσφατων επενδύσεών μας, εξετάζοντας παράλληλα νέες επενδυτικές ευκαιρίες που μπορούν να ενισχύσουν περαιτέρω τις προοπτικές ανάπτυξης και τη μακροπρόθεσμη αξία του Ομίλου».

    Ακολουθήστε μας στα social media!
    Facebook X LinkedIn TikTok
    admin

    Keep Reading

    Ελληνικός Χρυσός: Από τη Χαλκιδική το 12,5% της ευρωπαϊκής παραγωγής χρυσού

    Αύξηση πωλήσεων για τη Dior με όχημα τον τουρισμό

    Τραπεζικά ομόλογα: Έρχονται νέες αξιολογήσεις χωρίς «μπόνους» κρατικής στήριξης – Τι αλλάζει

    Philips: Κέρδισε δικαστική μάχη με τους μετόχους της στην Ολλανδία για την ανάκληση συσκευών

    Σούπερ μάρκετ: Με εξαγορές και επενδυτικά σχέδια – μαμούθ κορυφώνεται η μάχη στο ράφι

    Rosatom: Κέρδισε διαιτητική απόφαση για τη διαμάχη σχετικά με πυρηνικό σταθμό στη Φινλανδία

    Add A Comment

    Comments are closed.

    ΔΕΗ Fiber Voice
    Follow @x
    Latest Posts

    Ρεκόρ επενδύσεων στην Ελλάδα σε υψηλά 16 ετών: Ισχυρή άνοδος, με άνισο αποτύπωμα

    October 11, 2026

    Εμπορικό ισοζύγιο: Σημαντική αύξηση εξαγωγών και συγκράτηση των εισαγωγών

    October 11, 2026

    Ελληνικός Χρυσός: Από τη Χαλκιδική το 12,5% της ευρωπαϊκής παραγωγής χρυσού

    October 11, 2026

    Το ντίζελ που φέρνει πιο κοντά Ουάσιγκτον και Μόσχα και το νέο τελεσίγραφο του Τραμπ στον Ζελένσκι

    October 11, 2026

    Αύξηση πωλήσεων για τη Dior με όχημα τον τουρισμό

    October 11, 2026
    Facebook X (Twitter)
    © 2026

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.