Close Menu
sofokleous10.gr
    What's Hot

    Μητσοτάκης: Δρομολόγιο με τον πρώτο ανακατασκευασμένο συρμό του Ηλεκτρικού

    October 12, 2026

    Μαρινάκης: Στόχος η αυτοδυναμία – Την Τετάρτη τα μέτρα για το πετρέλαιο θέρμανσης

    October 12, 2026

    Συνάντηση Δούρου – Στεφάνου: Σύμπνοια ΣΥΡΙΖΑ και ΑΚΕΛ για το Κυπριακό

    October 12, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Trending
    • Μητσοτάκης: Δρομολόγιο με τον πρώτο ανακατασκευασμένο συρμό του Ηλεκτρικού
    • Μαρινάκης: Στόχος η αυτοδυναμία – Την Τετάρτη τα μέτρα για το πετρέλαιο θέρμανσης
    • Συνάντηση Δούρου – Στεφάνου: Σύμπνοια ΣΥΡΙΖΑ και ΑΚΕΛ για το Κυπριακό
    • Στην Αθήνα τον Φεβρουάριο ο Τζέι Ντι Βανς για το 1ο Breitbart Europe Summit
    • Μαρινάκης: Η Ελλάδα είναι μία ισχυρή και αξιόπιστη χώρα που θέτει στόχους και τους πετυχαίνει
    • Επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του: Στο επίκεντρο η στρατηγική συνεργασία Αθήνας – Κάιρου
    • Κοντογεώργης για Σκουριές: Η σημασία μιας μεγάλης επένδυσης κρίνεται και από το αποτύπωμα που αφήνει
    • Ανδρουλάκης: 120 δόσεις, στήριξη μικρομεσαίων – «Κατώτερες των περιστάσεων οι εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ»
    • Home
    • About
    • Advertise
    • Career
    • Contact
    Facebook X (Twitter) Instagram
    sofokleous10.grsofokleous10.gr
    Subscribe
    Monday, October 12
    • Home
    • Πρώτο Θέμα
    • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Πολιτική
    • Διεθνή
    • Ευρώπη
    • Τράπεζες
      • PIRAEUS BANK
      • ALPHA BANK
      • EUROBANK
      • NATIONAL BANK
    • Σοφοκλέους 10
    • Αγορές
    • Τοις Μετρητοίς
    • Ανάλυση
    • Videos
    • Opinion LEADERS
    • CryptoNews
    sofokleous10.gr
    Home»Επιχειρήσεις
    Στην-Ελλάδα-η-millennium:-Το-ραντεβού-με-Μητσοτάκη-–-Πιερρακάκη
    Στην Ελλάδα η Millennium: Το ραντεβού με Μητσοτάκη – Πιερρακάκη

    Στην Ελλάδα η Millennium: Το ραντεβού με Μητσοτάκη – Πιερρακάκη

    By adminSeptember 24, 2026 Επιχειρήσεις No Comments3 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Εγκαθίδρυση της παρουσίας της Millennium στην Αθήνα και ενίσχυση του αναπτυσσόμενου οικοσυστήματος διαχείρισης κεφαλαίων στην Ελλάδα.

    Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στη Google
    Προσθέστε μας στις προτιμώμενες πηγές σας για να βλέπετε συχνότερα τις ειδήσεις και τις αναλύσεις μας στη Google.

    Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Κυριάκο Πιερρακάκη, είχαν στελέχη της Millennium Management. Το τετ α τετ με τον Έλληνα πρωθυπουργό και τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και πρόεδρο του Eurogroup που είχε το fund του Ίζι Ενγκλάντερ αφορούσε την εγκαθίδρυση της παρουσίας της Millennium στην Αθήνα και την ενίσχυση του αναπτυσσόμενου οικοσυστήματος διαχείρισης κεφαλαίων στην Ελλάδα.

    Ο Πρόεδρος της Millennium Ajay Nagpal, ο CEO της EMEA Martin Pabari και ο Senior Investment Officer Αγαμέμνων Κωνσταντόπουλος τους κ.κ. Μητσοτάκη – Πιερρακάκη, με την επιχείρηση να τονίζει σε ανάρτησή της πως: «Η Αθήνα προωθεί τη στρατηγική της Millennium να αποτελέσει κορυφαίο προορισμό για ταλαντούχα άτομα από όλο τον κόσμο, συνδέοντάς τους με τη δύναμη, τους πόρους και την εμβέλεια της παγκόσμιας πλατφόρμας μας».

    Πιερρακάκης για Millennium: Στόχος η Αθήνα να γίνει ισχυρός ευρωπαϊκός κόμβος για επενδύσεις και διεθνές ταλέντο

    «Η απόφαση της Millennium να αποκτήσει παρουσία στην Αθήνα επιβεβαιώνει τη δυναμική που αναπτύσσει η Ελλάδα ως επενδυτικός και χρηματοοικονομικός προορισμός. Μετά τη συνάντησή μας με τον Πρωθυπουργό, συζήτησα με τον Πρόεδρο της Millennium και τον EMEA CEO για την ανάπτυξη της παρουσίας τους στη Ελλάδα και τις δυνατότητες που ανοίγονται για την προσέλκυση κεφαλαίων και ανθρώπινου δυναμικού» τόνισε από την πλευρά του ο κ. Πιερρακάκης.

    «Στόχος μας είναι η Αθήνα να εξελιχθεί σε έναν ισχυρό ευρωπαϊκό κόμβο για επενδύσεις και διεθνές ταλέντο. Όσο μεγαλώνει η θέση της χώρας στον παγκόσμιο επενδυτικό χάρτη, τόσο ενισχύονται οι δυνατότητες της οικονομίας να δημιουργεί ευκαιρίες και εισόδημα για τους πολίτες» υπογράμμισε στη δημοσίευσή του ο ΥΠΕΘΟΟ και πρόεδρος του Eurogroup.

    Το χρονικό

    Όπως έγραφε το -, η Millennium αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες παγκοσμίως στον χώρο των alternative investments, με υπό διαχείριση κεφάλαια που ξεπερνούν τα 90 δισ. δολάρια σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1989 από τον Izzy Englander και έχει εξελιχθεί σε έναν από τους ισχυρότερους multistrategy hedge fund διεθνώς.

    Προηγήθηκε ο Κρις Ρόκος, ιδρυτής της Rokos Capital Management, ο οποίος μεταφέρει τη φορολογική του κατοικία στην Ελλάδα και σχεδιάζει τη δημιουργία γραφείου της εταιρείας στην Αθήνα. Η Rokos Capital Management διαχειρίζεται περίπου 22 δισ. δολάρια και η ελληνική παρουσία της αναμένεται αρχικά να είναι περιορισμένη, με προοπτική όμως να διευρυνθεί.

    Η διαφορά πλέον είναι ότι η υπόθεση δεν αφορά μόνο τη μεταφορά φορολογικής έδρας ενός εξαιρετικά υψηλά αμειβόμενου fund manager. Η Ελλάδα επιχειρεί να προσελκύσει ολόκληρη δραστηριότητα διαχείρισης κεφαλαίων, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις ώστε διεθνή funds να θέσουν ισχυρές βάσεις στη χώρα.

    Το νέο φορολογικό καθεστώς αποτελεί βασικό μέρος αυτής της προσπάθειας. Για στελέχη private equity και hedge funds που μεταφέρουν τη φορολογική τους κατοικία στην Ελλάδα, ο φόρος στα bonus και στο carried interest περιορίζεται στο 5%, από 15% που ίσχυε προηγουμένως. Για να ενεργοποιηθεί το συγκεκριμένο καθεστώς, ωστόσο, απαιτείται η ελληνική δραστηριότητα να έχει ουσιαστικό οικονομικό αποτύπωμα, με λειτουργικές δαπάνες τουλάχιστον 3 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

    Αυτό ακριβώς είναι και το στοίχημα της Αθήνας. Να μην περιοριστεί η προσέλκυση σε εύπορους επενδυτές που μεταφέρουν τη φορολογική τους κατοικία, αλλά να δημιουργηθεί ένα οικοσύστημα γύρω από το asset management, με γραφεία, επενδυτικές ομάδες, στελέχη και κεφάλαια.

    Ακολουθήστε μας στα social media!
    Facebook X LinkedIn TikTok
    admin

    Keep Reading

    Πετρόπουλος: Οριστική συμφωνία για την απόκτηση της Τζώρτζης με αντίτιμο €6,5 εκατ.

    Στον έλεγχο της Steris η Xodus Medical έναντι 2,1 δισ. δολαρίων

    Πετρόπουλος: Οριστική συμφωνία για την εξαγορά της Τζώρτζης έναντι 6,5 εκατ. ευρώ

    Νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στην Τράπεζα Ηπείρου

    H Starbucks διαψεύδει τα περί εξαγοράς της Chipotle

    Euronext: Επέκταση του προγράμματος ELITE στην Ελλάδα το 2027

    Add A Comment

    Comments are closed.

    ΔΕΗ Fiber Voice
    Follow @x
    Latest Posts

    Μητσοτάκης: Δρομολόγιο με τον πρώτο ανακατασκευασμένο συρμό του Ηλεκτρικού

    October 12, 2026

    Μαρινάκης: Στόχος η αυτοδυναμία – Την Τετάρτη τα μέτρα για το πετρέλαιο θέρμανσης

    October 12, 2026

    Συνάντηση Δούρου – Στεφάνου: Σύμπνοια ΣΥΡΙΖΑ και ΑΚΕΛ για το Κυπριακό

    October 12, 2026

    Στην Αθήνα τον Φεβρουάριο ο Τζέι Ντι Βανς για το 1ο Breitbart Europe Summit

    October 12, 2026

    Μαρινάκης: Η Ελλάδα είναι μία ισχυρή και αξιόπιστη χώρα που θέτει στόχους και τους πετυχαίνει

    October 12, 2026
    Facebook X (Twitter)
    © 2026

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.