Close Menu
sofokleous10.gr
    What's Hot

    Θεοχάρης: Η ελληνική εξαγωγική βάση διευρύνεται και αποκτά μεγαλύτερη ανθεκτικότητα

    October 12, 2026

    Μητσοτάκης: Δρομολόγιο με τον πρώτο ανακατασκευασμένο συρμό του Ηλεκτρικού

    October 12, 2026

    Μαρινάκης: Στόχος η αυτοδυναμία – Την Τετάρτη τα μέτρα για το πετρέλαιο θέρμανσης

    October 12, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Trending
    • Θεοχάρης: Η ελληνική εξαγωγική βάση διευρύνεται και αποκτά μεγαλύτερη ανθεκτικότητα
    • Μητσοτάκης: Δρομολόγιο με τον πρώτο ανακατασκευασμένο συρμό του Ηλεκτρικού
    • Μαρινάκης: Στόχος η αυτοδυναμία – Την Τετάρτη τα μέτρα για το πετρέλαιο θέρμανσης
    • Συνάντηση Δούρου – Στεφάνου: Σύμπνοια ΣΥΡΙΖΑ και ΑΚΕΛ για το Κυπριακό
    • Στην Αθήνα τον Φεβρουάριο ο Τζέι Ντι Βανς για το 1ο Breitbart Europe Summit
    • Μαρινάκης: Η Ελλάδα είναι μία ισχυρή και αξιόπιστη χώρα που θέτει στόχους και τους πετυχαίνει
    • Επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του: Στο επίκεντρο η στρατηγική συνεργασία Αθήνας – Κάιρου
    • Κοντογεώργης για Σκουριές: Η σημασία μιας μεγάλης επένδυσης κρίνεται και από το αποτύπωμα που αφήνει
    • Home
    • About
    • Advertise
    • Career
    • Contact
    Facebook X (Twitter) Instagram
    sofokleous10.grsofokleous10.gr
    Subscribe
    Monday, October 12
    • Home
    • Πρώτο Θέμα
    • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Πολιτική
    • Διεθνή
    • Ευρώπη
    • Τράπεζες
      • PIRAEUS BANK
      • ALPHA BANK
      • EUROBANK
      • NATIONAL BANK
    • Σοφοκλέους 10
    • Αγορές
    • Τοις Μετρητοίς
    • Ανάλυση
    • Videos
    • Opinion LEADERS
    • CryptoNews
    sofokleous10.gr
    Home»Πολιτική
    Σχοινάς:-«Η-Ελλάδα-δεν-έχει-την-πολυτέλεια-να-παράγει-λιγότερο»
    Σχοινάς: «Η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να παράγει λιγότερο»

    Σχοινάς: «Η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να παράγει λιγότερο»

    By adminSeptember 27, 2026 Πολιτική No Comments3 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Συνοπτικά από ΣΚΑΪ AI toggle

    Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στη Google
    Προσθέστε μας στις προτιμώμενες πηγές σας για να βλέπετε συχνότερα τις ειδήσεις και τις αναλύσεις μας στη Google.
    • Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μαργαρίτης Σχοινάς πραγματοποίησε περιοδεία στην Πιερία, εστιάζοντας στα προβλήματα των αγροτών και τις δυνατότητες ανάπτυξης της τοπικής παραγωγής.
    • Σε σύσκεψη στο δημαρχείο Κονταριώτισσας συζητήθηκαν τα νέα Σχέδια Βελτίωσης ύψους 263,5 εκατ. ευρώ, έργα άρδευσης και διαχείρισης υδάτων, καθώς και το νέο Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας με 365 εκατ. ευρώ σε δάνεια.
    • Τονίστηκε η αλλαγή στο σύστημα αγροτικών ενισχύσεων και η μετάβαση του νέου ΟΣΔΕ στο myAGRO της ΑΑΔΕ, με αυστηρούς ελέγχους για τη διασφάλιση ότι τα χρήματα φτάνουν στους πραγματικούς παραγωγούς.

    Στα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της Πιερίας και στις δυνατότητες ανάπτυξης της τοπικής παραγωγής επικεντρώθηκε η περιοδεία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μαργαρίτη Σχοινά, στην περιοχή.

    Ο υπουργός συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη στο δημαρχείο Κονταριώτισσας με εκπροσώπους των αγροτών, της Αυτοδιοίκησης και παραγωγικούς φορείς. Συζήτησε μαζί τους τις ανάγκες της τοπικής αγροτικής οικονομίας, με έμφαση στα νέα Σχέδια Βελτίωσης, ύψους 263,5 εκατ. ευρώ, στα έργα άρδευσης και διαχείρισης των υδάτων, καθώς και στο νέο Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, μέσω του οποίου κινητοποιούνται 365 εκατ. ευρώ σε δάνεια.

    Ο κ. Σχοινάς αναφέρθηκε, επίσης, στην αλλαγή του συστήματος των αγροτικών ενισχύσεων και στη μετάβαση του νέου ΟΣΔΕ στο myAGRO της ΑΑΔΕ, με διασταυρώσεις στοιχείων και ελέγχους. Όπως ανέφερε, «τα χρήματα του αγροτικού κόσμου πρέπει να φτάνουν σε αυτούς που πραγματικά παράγουν».

    Νωρίτερα, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της «Zeus ακτινίδια», όπου ενημερώθηκε για την παραγωγή και την καλλιέργεια ακτινιδίου στην περιοχή. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις δυνατότητες που δημιουργούνται από τη σύνδεση της πρωτογενούς παραγωγής με την τυποποίηση και την εξωστρέφεια, καθώς και από την ενίσχυση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ανάγκη τα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα να αποφέρουν μεγαλύτερο εισόδημα στους παραγωγούς και στις περιοχές όπου παράγονται.

    Η περιοδεία ολοκληρώθηκε στην Καρίτσα, όπου ο κ. Σχοινάς εγκαινίασε την 21η Έκθεση Αγροτικών Προϊόντων, Αγροτικής Τεχνολογίας και Οικοτεχνίας «Γιορτή του Αγρότη – Κριτσμά». Κατά τον χαιρειτισμό του ο κ. Σχοινάς συνέδεσε την παλιά μακεδονική παράδοση της γιορτής μετά την ολοκλήρωση μιας δύσκολης παραγωγικής περιόδου με τη σύγχρονη γεωργία. «Ήταν η στιγμή που ο μόχθος γινόταν γιορτή», ανέφερε, σημειώνοντας ότι η σημερινή διοργάνωση συνδέει την παράδοση με την τεχνολογία, τον εξοπλισμό, τη μεταποίηση και την οικοτεχνία.

    Επισήμανε την ανάγκη μετάβασης της ελληνικής γεωργίας σε ένα πιο σύγχρονο και παραγωγικό μοντέλο, ενώ μίλησε και για τις πιέσεις από το αυξημένο κόστος, τη διαχείριση του νερού, την κλιματική αλλαγή και τον διεθνή ανταγωνισμό. Όπως είπε η απάντηση βρίσκεται στην τεχνολογία, στον εκσυγχρονισμό των εκμεταλλεύσεων, στην αύξηση της παραγωγής και στην ενίσχυση της αξίας των ελληνικών προϊόντων και συμπλήρωσε πως ζητούμενο είναι μεγαλύτερο μέρος αυτής της αξίας να επιστρέφει στους παραγωγούς και να παραμένει στον τόπο όπου παράγεται.

    Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις δυνατότητες της Πιερίας, η οποία συνδυάζει ισχυρή αγροτική παραγωγή με έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας. Τέλος, στάθηκε στη σύνδεση των τοπικών προϊόντων με τον τουρισμό και τη γαστρονομία, καθώς και στην ανάγκη να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε περισσότεροι νέοι να βλέπουν μέλλον στον πρωτογενή τομέα και να επιλέγουν να παραμείνουν στον τόπο τους.

    - sofokleous10.gr

    Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
    Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

    Ακολουθήστε μας στα social media!
    Facebook X LinkedIn TikTok
    admin

    Keep Reading

    Μητσοτάκης: Δρομολόγιο με τον πρώτο ανακατασκευασμένο συρμό του Ηλεκτρικού

    Μαρινάκης: Στόχος η αυτοδυναμία – Την Τετάρτη τα μέτρα για το πετρέλαιο θέρμανσης

    Συνάντηση Δούρου – Στεφάνου: Σύμπνοια ΣΥΡΙΖΑ και ΑΚΕΛ για το Κυπριακό

    Στην Αθήνα τον Φεβρουάριο ο Τζέι Ντι Βανς για το 1ο Breitbart Europe Summit

    Μαρινάκης: Η Ελλάδα είναι μία ισχυρή και αξιόπιστη χώρα που θέτει στόχους και τους πετυχαίνει

    Επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του: Στο επίκεντρο η στρατηγική συνεργασία Αθήνας – Κάιρου

    Add A Comment

    Comments are closed.

    ΔΕΗ Fiber Voice
    Follow @x
    Latest Posts

    Θεοχάρης: Η ελληνική εξαγωγική βάση διευρύνεται και αποκτά μεγαλύτερη ανθεκτικότητα

    October 12, 2026

    Μητσοτάκης: Δρομολόγιο με τον πρώτο ανακατασκευασμένο συρμό του Ηλεκτρικού

    October 12, 2026

    Μαρινάκης: Στόχος η αυτοδυναμία – Την Τετάρτη τα μέτρα για το πετρέλαιο θέρμανσης

    October 12, 2026

    Συνάντηση Δούρου – Στεφάνου: Σύμπνοια ΣΥΡΙΖΑ και ΑΚΕΛ για το Κυπριακό

    October 12, 2026

    Στην Αθήνα τον Φεβρουάριο ο Τζέι Ντι Βανς για το 1ο Breitbart Europe Summit

    October 12, 2026
    Facebook X (Twitter)
    © 2026

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.