Image default
Αγορές

Wall Street: Εβδομαδιαία άνοδος, με την απασχόληση να «κόβει» φόρα

Wall Street: Εβδομαδιαία άνοδος, με την απασχόληση να «κόβει» φόρα

Αντοχή απέναντι στις πιέσεις, που άσκησαν σήμερα (2/12) τα στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ, έδειξε η Wall Street κλείνοντας σε θετικό έδαφος την εβδομάδα.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση της Παρασκευής ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,10% στις 34.429,88 μονάδες, ενώ αντίθετα ο ευρύτερος S&P 500 υποχώρησε κατά 0,13% στις 4.071,45 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq έχασε 0,18% στις 11.461,50 μονάδες.

Σε εβδομαδιαία βάση, ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,2%, ο S&P 500 κέρδισε 1,1% και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα κατά 2,1%.

Στα μάκρο της ημέρας, η αύξηση της απασχόλησης ήταν πολύ καλύτερη από την αναμενόμενη τον Νοέμβριο, δίνοντας «πάτημα» στην κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Federal) να προχωρήσει σε νέες ισχυρές αυξήσεις επιτοκίων. Συγκεκριμένα, οι μισθοδοσίες αυξήθηκαν κατά 263.000 για το μήνα, ενώ το ποσοστό ανεργίας ήταν στο 3,7%, ανέφερε το υπουργείο Εργασίας. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones ανέμεναν αύξηση 200.000 στον αριθμό των μισθοδοσιών. Παράλληλα, το υπουργείο Εργασίας αναθεώρησε ανοδικά τη μέτρηση του Οκτωβρίου στις 284.000 θέσεις. Το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητο στο 3,7%.

Εβδομαδιαία άνοδος για πετρέλαιο και χρυσό

Με απώλειες έκλεισαν τη συνεδρίαση της Παρασκευής οι τιμές του πετρελαίου, παραμένοντας ωστόσο σε θετικό έδαφος σε επίπεδο εβδομάδας.

Οι επενδυτές εστίασαν σήμερα περισσότερο στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για πλαφόν 60 δολαρίων ανά βαρέλι στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου, το οποίο θα τίθεται υπό εξέταση από τις ευρωπαϊκές αρχές ανά δύο μήνες, ούτως ώστε να αξιολογούνται οι επιπτώσεις του στην αγορά. Παράλληλα, ενδιαφέρον παρουσιάζει η επερχόμενη συνάντηση του οργανισμού πετρελαιοπαραγωγών κρατών (OPEC+) το Σαββατοκύριακο.

Στο πεδίο των συναλλαγών, το αργό Brent παραδόσεως Φεβρουαρίου υποχώρησε κατά 1,5% ή 1,31 δολάρια και έκλεισε στα 85,57 δολάρια το βαρέλι στο ICE του Λονδίνου. Σε επίπεδο εβδομάδας ωστόσο αύξησε την τιμή του κατά 2,2%. Αντίστοιχα, το αμερικανικό αργό WTI Φεβρουαρίου έκλεισε στα 79,98 δολάρια το βαρέλι με πτώση επίσης 1,5% ή 1,24 δολαρίων, αλλά στο σύνολο της εβδομάδας πραγματοποίησε «άλμα» 4,9%.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο χρυσός, με την τιμή του να υποχωρεί την Παρασκευή, αλλά διατηρεί τα κέρδη του σε εβδομαδιαία βάση. Ειδικότερα, ο χρυσός παραδόσεως Φεβρουαρίου έκλεισε σήμερα με απώλειες 0,3% ή 5,6 δολαρίων στα 1.809,6 δολάρια ανά ουγγιά, ολοκληρώνοντας την εβδομάδα με συνολικά κέρδη 3,2%.

Το ασήμι ενισχύθηκε κατά 1,8% και έκλεισε στα 23,25 δολάρια ανά ουγγιά με εβδομαδιαίο «άλμα» 8,5% και ο χαλκός ενισχύθηκε κατά 0,9% σήμερα και 3,9% στην εβδομάδα στα 3,8505 δολάρια η λίβρα.

  • WALL STREET ΗΠΑ
  • θέσεις εργασίας
  • Απασχόληση
  • ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
  • χρυσός

    Σχετικα αρθρα

    Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές εν αναμονή σημαντικών μάκρο ανακοινώσεων

    admin

    Πρώτος πτωτικός μήνας για τον Nikkei εντός του 2024

    admin

    Άνοδος στη Wall Street με οδηγό Tesla, Apple και Domino’s

    admin

    Ήπια άνοδος στις Ευρωαγορές εν αναμονή Fed και εταιρικών αποτελεσμάτων

    admin

    Ανοδικά ξεκινά την εβδομάδα η Wall Street- Άλμα η Tesla

    admin

    Οι αποδόσεις της τεχνολογίας αντισταθμίζουν τις ανησυχίες για τα μάκρο

    admin

    Ευρωαγορές: Δυναμικό ξεκίνημα ενόψει Fed και νέων στοιχείων

    admin

    Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές – Ανησυχία για το γεν

    admin

    Στα «πράσινα» ξανά η Wall Street–Ράλι για Nasdaq και S&P 500

    admin

    Ανέκτησαν δυναμική οι ευρωαγορές- Θετικό κλείσιμο εβδομάδας

    admin

    Wall Street: Alphabet και Microsoft δίνουν ώθηση στους δείκτες

    admin

    Ανακτούν δυναμική οι ευρωαγορές στο άνοιγμα

    admin