Image default
Αγορές

UBS: Κίνα, ΗΠΑ και Ευρώπη καθορίζουν το ράλι των μετοχών

UBS: Κίνα, ΗΠΑ και Ευρώπη καθορίζουν το ράλι των μετοχών

Ισχυρές επιδόσεις έχουν σημειώσει από την έναρξη της νέας χρονιάς οι αγορές, με την UBS να υποστηρίζει ότι τα οικονομικά στοιχεία από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Κίνα αποτελούν καθοριστικό παράγοντα.

 

Όπως σημειώνει η UBS, οι αντίθετοι άνεμοι πλέον έχουν γίνει θετικοί και αυτό αποδεικνύεται από μια σειρά γεγονότων.

Όσον αφορά στις ΗΠΑ, η αγορά εργασίας συνεχίζει να καταγράφει ισχυρές επιδόσεις, καθώς η αύξηση των θέσεων εργασίας τον Ιανουάριο ήταν εντυπωσιακή. Οι αρχικές και οι συνεχιζόμενες αιτήσεις ανεργίας κυμαίνονται στα επίπεδα ή κάτω από τα επίπεδα που επικρατούσαν στο τέλος του 2019.

Παράλληλα, μικρότερη πίεση ασκούν πλέον στην οικονομία των ΗΠΑ οι επενδύσεις στην αγορά κατοικίας, που αποτέλεσαν σημαντικό αρνητικό παράγοντα για την αύξηση του ΑΕΠ τα τελευταία τρία τρίμηνα.

Η Κίνα στο επίκεντρο της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης

Αναφορικά  με την Κίνα, εκείνη πρόκειται να διεκδικήσει εκ νέου τον ρόλο της ως η κινητήρια δύναμη της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης.

Η άρση των μέτρων κατά του κορονοϊού βρίσκεται στο επίκεντρο, ενώ οι δαπάνες στον τομέα των υπηρεσιών είναι πιθανό να λάβουν τη μεγαλύτερη ώθηση από ένα διαρκές, ολοκληρωμένο οικονομικό άνοιγμα.

Θα υπάρξει τελικά ύφεση στην Ευρώπη;

Σύμφωνα με την ελβετική τράπεζα οι ανησυχίες και τα ερωτήματα των επενδυτών για τη σοβαρότητα μιας πιθανής ευρωπαϊκής ύφεσης, έχει αλλάξει κατεύθυνσή και έχει οδηγηθεί σε ερωτήματα όπως το εάν θα υπάρξει τελικά ύφεση.

Τα στοιχεία του τέταρτου τριμήνου του 2022 που δείχνουν σχεδόν σταθερή δραστηριότητα ενισχύουν την πεποίθηση ότι τα χειρότερα σε ό,τι αφορά τον χειμώνα στην Ευρώπη, αποφεύχθηκαν.

Στον ενεργειακό τομέα, οι τιμές της ενέργειας και του φυσικού αερίου είναι περίπου 50% χαμηλότερες από αυτές που προέβλεψε το προσωπικό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για το 2023 τον Δεκέμβριο. Αυτή η εξέλιξη είναι αναμφισβήτητα θετική για την ευρωπαϊκή βιομηχανία καθώς και για τους καταναλωτές.

Σε γενικά πλαίσια, η UBS υπογραμμίζει ότι οι αγορές εισέρχονται πλέον σε ένα πιο διαφοροποιημένο περιβάλλον, σημαντικά πιο θετικό. Όπως σημειώνει, οι πιο ελκυστικές επενδυτικές ευκαιρίες εξακολουθούν να βρίσκονται σε κυκλικά ευαίσθητες περιοχές της αγοράς μετοχών, οι οποίες αποτιμώνται φθηνά σε σχετική βάση και επηρεάζονται περισσότερο από αυτήν την εκ νέου επιτάχυνση της οικονομικής δραστηριότητας.

  • UBS
  • μετοχές
  • ραλι
  • προοπτικές

    Σχετικα αρθρα

    Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές μετά τις αποφάσεις της Fed

    admin

    Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- «Άλμα» στο Χονγκ Κονγκ

    admin

    Έντονη μεταβλητότητα στη Wall Street μετά τον «πάγο» της Fed

    admin

    Ευρώπη: Κλειστά τα περισσότερα χρηματιστήρια – Απώλειες στο Λονδίνο

    admin

    Αναγνωριστικές κινήσεις στη Wall Street πριν τη Fed

    admin

    Ήπια άνοδος για τον FTSE 100 στις… λειψές ευρωαγορές

    admin

    Απώλειες σε Ιαπωνία και Αυστραλία- Βλέμματα σε Fed και γιεν

    admin

    Sell off στη Wall Street-Μείον 550 μονάδες ο Dow τον Απρίλιο

    admin

    Ευρωαγορές: Πρώτος μήνας απωλειών από τον Οκτώβριο- Πτώση 1,49%

    admin

    Στο κόκκινο η Wall Street λόγω ανησυχιών για τον πληθωρισμό

    admin

    Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές εν αναμονή σημαντικών μάκρο ανακοινώσεων

    admin

    Πρώτος πτωτικός μήνας για τον Nikkei εντός του 2024

    admin