Image default
Πολιτική

Έβρος: Επίσκεψη Μεϊμαράκη και Χαρδαλιά στον φράχτη – «Είναι αναγκαίο αποτρεπτικό εργαλείο»

Τον φράχτη στον Έβρο και το στρατιωτικό φυλάκιο του Πετάλου, επισκέφθηκε ο αντιπρόεδρος της ΚΟ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο ΕΚ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης με τον υφυπουργό Άμυνας, Νίκο Χαρδαλιά.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μεϊμαράκης, «αφού ενημερώθηκε αρμοδίως και συνεχάρη τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων για το εθνικό τους έργο», τόνισε ότι «το μεταναστευτικό είναι ένα σοβαρό ζήτημα το οποίο για να αντιμετωπιστεί ριζικά απαιτεί την αναθεώρηση της Συμφωνίας του Δουβλίνου».

H δήλωσή μου μετά την επίσκεψη στον φράχτη του Έβρου

Επισήμανε, ωστόσο, ότι «όταν έχεις έναν δύστροπο γείτονα, ο οποίος εργαλειοποιεί τη μεταναστευτική κρίση για να εκβιάζει και να απειλεί, αναγκαίο αποτρεπτικό εργαλείο είναι ο φράχτης».

Τέλος, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «υπογράμμισε ότι βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τη χρηματοδότηση, μεταξύ άλλων, και του φράχτη από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, γιατί, όπως επανέλαβε, τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρώπης, τα οποία πρέπει να προστατεύουμε με κάθε τρόπο και αυτό είναι κάτι που όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε».

Χαρδαλιάς: «Η φύλαξη των συνόρων μας αποτελεί προτεραιότητα, είναι εθνική επιταγή»

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε: «Η φύλαξη των συνόρων μας αποτελεί προτεραιότητα, είναι εθνική επιταγή. Γιατί πρεσβεύει όλα όσα νοιώθουμε και πιστεύουμε για αυτή την πατρίδα. Και αυτή η πατρίδα πρέπει να είναι θωρακισμένη, να φυλάει τα σύνορά της, και είθε να είναι ασφαλής και πάνω από όλα περήφανη»

Νωρίτερα σήμερα, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και ο ευρωβουλευτής επισκέφθηκαν το αμερικανικό μεταγωγικό πλοίο «ARC ENDURANCE», που ελλιμενίζεται στον λιμένα της Αλεξανδρούπολης, όπου τους υποδέχθηκε ο κυβερνήτης Glenn Koshak και ο Chief Officer and Head of the Deck Department and Cargo Operations Dean Lynch.

Όπως ανακοινώθηκε, ο κ. Χαρδαλιάς και ο κ. Μεϊμαράκης ενημερώθηκαν από τον κυβερνήτη και το πλήρωμα του πλοίου για τις μεταφορικές δυνατότητες του και ξεναγήθηκαν στα βασικά διαμερίσματα.

Επίσης, ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ, για τον γεωστρατηγικό και εμπορικό ρόλο του λιμανιού και για τις δραστηριότητες στο πλαίσιο εφαρμογής της συμφωνίας αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ και επισκέφθηκαν το τερματικό σημείο υποδοχής και προώθησης αμερικανικών και συμμαχικών στρατευμάτων και στρατιωτικού υλικού στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Επιπρόσθετα, συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία Ιταλών αξιωματικών του μεταγωγικού πλοίου «SEVERINE», το οποίο χρησιμοποιεί το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για τη μεταφορά στρατιωτικού υλικού των ιταλικών Ενόπλων Δυνάμεων, στο πλαίσιο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευσαν οι διοικητές του Δ’ Σώματος Στρατού, αντιστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος, της XII Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού, υποστράτηγος Χρήστος Μπακιρτζής και της 31 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας, ταξίαρχος Λάζαρος Λαζαρίδης.

Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές στην Τουρκία: Και επίσημα σε δεύτερο γύρο ο Ερντογάν με τον Κιλιτσντάρογλου

Θεσσαλονίκη: Η «high tech» συμμορία με το «πιο έξυπνο όπλο» διάρρηξης – Η δικογραφία

Σάνα Μάριν: Πώς το κορίτσι από τη Φινλανδία τα έχασε όλα

Σχετικα αρθρα

Φλωρίδης: Στο Μάτι εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ – Αυτός της ΝΔ ξεκινάει από αύριο

admin

Φάμελλος: Το νομοσχέδιο του υπουργείο Δικαιοσύνης είναι μνημονιακού τύπου

admin

Κασσελάκης: Ο Μητσοτάκης εξέλαβε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού ως ασυλία

admin

Μητσοτάκης: Οι αποφάσεις για το Μάτι δεν είναι τελεσίδικες – Κρίθηκαν με το νομοθετικό πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ

admin

Σχοινάς στην DW: «Τα καταφέραμε στην Κομισιόν»

admin

Μητσοτάκης: Οι κρίσεις για το Μάτι μπορούν να επανεξεταστούν, δεν είναι τελεσίδικες

admin

Πώς λειτουργεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Οι έδρες, οι πολιτικές ομάδες, οι επιτροπές, η παραγωγή νομοθετικού έργου

admin

Αλαλούμ στην Ελληνική Λύση: Η δήλωση Ιερώνυμου μας βρίσκει σύμφωνους, λέει ο Βελόπουλος – Νομίζαμε ότι ήταν ο Παύλος Μαρινάκης, σχολίασε ο Χήτας

admin

Σπίρτζης κατά Κασσελάκη: Κακώς λέει για «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια» – Δεν φαίνεται να υπάρχει προοπτική να γίνει πρωθυπουργός

admin

Μαρινάκης: Η επιστολική ψήφος είναι μία μεγάλη αλλαγή που ήρθε για να μείνει – Γράφτηκαν 202.556 εκλογείς από 128 χώρες

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Αίτημα για κλήση της Ν. Κεραμέως στη Βουλή για τα προσωπικά δεδομένα

admin

Γιώργος Καρατζαφέρης στον Δανίκα: «Εχω μια ατάκα για όλα τα παιδιά μου»

admin