Image default
Σοφοκλέους 10

Greek Market Overview -F.FINANCE

Η αγορά έκλεισε με μικρά κέρδη της τάξεως του 1% για τους βασικούς δείκτες αφήνοντας μάλιστα ανοδικό μικρό χάσμα στις 891 μονάδες με το επίπεδο όσο συντηρείται σε κλείσιμο η τάση να παραμένει επιθετική με την συνεδρίαση της Παρασκευής να βγάζει κόπωση και διόρθωση μιας και δοκιμάστηκε η περιοχή των 900+ μονάδων που είναι ένας σοβαρός στόχος και αντίσταση πριν τον μεγάλο επόμενο στόχο του 1000+. 

Η εβδομάδα που ακολουθεί έχει σαν βασικό νέο την ΑΜΚ της Πειραιώς που ουσιαστικά διασώζεται με αναγκαστική ΑΜΚ σχεδόν στο 0 της αξίας της θυμίζοντας εποχές 2016 μιας και είναι η μόνη τράπεζα που δεν κατάφερε να ανακεφαλαιοπηθεί στα μεγέθη που οι άλλες κατάφεραν.

Φυσικά δεν σημαίνει ότι ο υπόλοιπος κλάδος είναι στα καλύτερα του από πλευράς κεφαλαίων παρόλα αυτά είναι σε καλύτερη μοίρα μιας και η συγχώνευση της GRIVALIA και η πώληση της Εθνικής ασφαλιστικής εξομαλύνουν αρκετά τα κεφάλαια της EUROBANK και την Εθνικής.

Έτσι η Πειραιώς μετά την ΑΜΚ θα έχει βασικούς μετόχους το ΤΧΣ με ποσοστό πέριξ του 30% με σημαντικούς anchors μεγάλους μετόχους την πλευρά PAULSON και Μυστακίδη ενώ παράλληλα υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον (0 γαρ) από πολλά άλλα ξένα funds που συχνά πυκνά ψάχνουν είτε να κερδοσκοπήσουν ή να τοποθετηθούν σε υψηλού ρίσκου επενδύσεις.

Οι πολύ χαμηλές τιμές ΑΜΚ υπάρχει περίπτωση να δώσουν αναταράξεις στον κλάδο μιας και πολλοί μέτοχοι των άλλων θα κοιτάξουν να ρευστοποιήσουν μέρος της θέσης τους στον υπόλοιπο κλάδο για να τοποθετηθούν στο “χάρισμα” στην Πειραιώς. Αν όντως η ΑΜΚ γίνει στο 1 ευρώ μετά το r/s η κεφαλαιοποίηση της παλαιάς τράπεζας θα είναι πέριξ των 50 εκατομμυρίων όσο δηλαδή η κεφαλαιοποίηση μιας μικρής εισηγμένης.

Αυτό σημαίνει ότι αυτή την στιγμή η αγορά αποτιμάει τον όμιλο στο απόλυτο 0 θυμίζοντας πως μόλις πριν 1 μήνα η κεφαλαιοποίηση ήταν κοντά στο 1 δις. Οι παλαιοί μικρομέτοχοι θα έχουν την δυνατότητα να συμμετάσχουν με όλα τους τα δικαιώματα στην ΑΜΚ και να διατηρήσουν το ποσοστό τους. Αυτό το εγχείρημα της μεικτής ΑΜΚ με συμμετοχή μετόχων εν μέρει και bb για τους θεσμικούς και ειδικούς όρους για άλλους δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ ούτε στην Ελλάδα ούτε παγκοσμίως. Οπότε μιλάμε για μία παγκόσμια πρωτοτυπία. Θυμίζουμε ότι η τράπεζα ήταν αυτή που απορρόφησε όλες τις μικρές προβληματικές τράπεζες του 2016 με σκοπό την διάσωση των καταθετών. 

Όσο η αγορά συντηρεί την καλή της εικόνα προσελκύει και πάλι νέα κεφάλαια επενδυτών τόσο εγχώρια όσο και από το εξωτερικό. Τα μηδενικά επιτόκια και το καλό κλίμα κερδίζουν μέρα με την μέρα την εμπιστοσύνη του κοινού. Να σημειώσουμε ότι πάντα το που και το πότε τοποθετούμαστε θέλει προσοχή μιας και είναι μια περίοδος που οι αποτιμήσεις και η τάση είναι σε έξαρση με την αγορά υπέρ αγορασμένη, με πολλά κέρδη για τους συμμετέχοντες που εύκολα μπορούν να πατήσουν την σκανδάλη σε όποιο γεγονός. Η αγορά πάντα δίνει μικρές ή μεγάλες ευκαιρίες για τοποθέτηση στους υπομονετικούς και με στρατηγική επενδυτές. Εκτός από την ΑΜΚ της ΠΕΙΡΑΙΏΣ που θα προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών δις πάνω της 

Το ενδιαφέρον έχει μετακινηθεί και στην περιφέρεια που πάντα θέλει την απαραίτητη προσοχή μιας και αν η αγορά βγάλει διόρθωση πάντα είναι και η πιο ευέξαπτη με τους όγκους να μηδενίζουν. Το επόμενο διάστημα ακολουθούν ακόμα 2 σημαντικές ΑΜΚ αυτές του Ελλάκτωρα αλλά και της AEGEAN χωρίς ακόμα να έχουμε δεδομένα. Αργά την Παρασκευή είχαμε και την υποβάθμιση του πρώτου σε CCC+ από την S&P. Επίσης ο Μυτιληναίος ανακοίνωσε την πιθανή έκδοση  πράσινου ομόλογου της τάξεως των 500 εκατομμυρίων προκαλώντας σημαντικό ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές. 

Οι επιλογές μας καλά κρατούν μιας και υπέρ αποδίδουν 5% του ΓΔ με κέρδη της τάξεως του 15% με το ΕΛΧΑ, τον ΑΒΑΚΑ, τον ΜΥΤΙΛ την ΒΙΟΧΑΛΚΟ και την ΓΕΚΤΕΡΝΑ, την ΔΕΗ και την ΕΥΡΩΒ να κάνουν την διαφορά με κέρδη από 25% μέχρι και 50%. 

 Όσοι έχετε υψοφοβία μπορείτε να τοποθετήσετε τα take profit σας ή να πάρετε κάποια  ρευστότητα χωρίς σήμα μιας και είναι μία περίοδος υπέρ αγοράς και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα βρείτε χαμηλότερες τιμές έστω και αν χρειαστεί να κάνετε λίγο υπομονή. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μόνο με στρατηγική, όποια και αν είναι αυτή μπορεί κάποιος να κερδίσει την αγορά. 

Ηλίας Ζαχαράκης Διευθύνων Σύμβουλος FASTFINANCE ΑΕΠΕΥ

FTSE 25 | Large Cap

daily position:long
stop:1976
Chart

Description automatically generated
A picture containing timeline

Description automatically generated
Graphical user interface, chart

Description automatically generated
Όσο ο f25 κλείνει πάνω από το 2160 η τάση είναι επιθετική με το επίπεδο να είναι και η κοντινότερη στήριξη. Μια διάσπαση μπορεί να μας φέρει στο 2143. Το 2208 κοντινή αντίσταση που κατοχύρωση μπορεί να δώσει συνέχιση στο 2240 Όσο ο τραπεζικός κλείνει πάνω από το 585 η τάση είναι επιθετική και σαφώς δείχνει ότι στην παρούσα προβληματίζεται. Μία κατοχύρωση θα μπορούσε να μας φέρει στο 560. Το 620 κοντινή αντίσταση που διάσπαση μπορεί να δώσει συνέχιση στο 653. Η εβδομάδα κρίσιμη μιας και λόγω της ΑΜΚ της Πειραιώς μπορεί να δούμε ρευστοποιήσεις. 
daily position:long
stop:823
Chart

Description automatically generated
Graphical user interface, chart

Description automatically generated
Chart

Description automatically generated

EUR.USD | spot

Όλα δείχνουν ότι θα δοκιμαστεί η ζώνη του 121-12120 που είναι και κύρια αντίσταση και που μόνο κατοχύρωση μπορεί άμεσα να δοκιμάσει συνέχιση. Το 12057 κοντινή αντίσταση με το 11930 στήριξη. Διάσπαση του τελευταίου μπορεί να δώσει κίνηση στο 11877

daily position:short
stop:12242
Chart

Description automatically generated

S&P 500 | spot 

To 4224 επόμενη κοντινή αντίσταση που κατοχύρωση σε κλείσιμο μπορεί να δώσει συνέχιση. Όσο κλείνει πάνω από το 4122 η τάση παραμένει επιθετική ενώ κατοχύρωση μπορεί να μας φέρει στο 4058

daily position:long
stop:3853
Chart

Description automatically generated

Dow Jones 30| spot 

Όσο κλείνει πάνω από το 33746 η τάση μένει επιθετική. Μία κατοχύρωση μπορεί να μας δώσει το 33200. Επόμενος στόχος το 34965
daily position:long
stop:32071
Graphical user interface, chart

Description automatically generated with medium confidence

DAX 30 | spot 

To 15673 είναι επόμενος στόχος και κοντινή αντίσταση. Όσο κλείνει πάνω από την στήριξη του 15274 η τάση παραμένει επιθετική. Μία κατοχύρωση και μόνο μπορεί να δοκιμάσει το 15000 επίπεδο..
daily position:long
stop:14422
Graphical user interface

Description automatically generated

GOLD/USD | spot 

Μετά από 4 μήνες πτωτικού σήματος μας έδωσε αγοραστικό. Το 1795 και 1805 κοντινές αντιστάσεις που κατοχύρωση μπορεί να δώσει συνέχιση στο 1850. Το 1746 κοντινή στήριξη με το 1731 επόμενη με το stop στην παρούσα αισθητά μακριά στο 1677evakord@yahoo.com
daily position:long
stop:1677
Graphical user interface, chart, line chart

Description automatically generated

Disclaimer

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Πρόκειται για ένα έγγραφο που έχει συνταχθεί από την FASTFINANCE Α.Ε.Π.Ε.Υ. με σκοπό την παροχή γενικής ενημέρωσης στους πελάτες της σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση των χρηματαγορών. Το παρόν έγγραφο διανέμεται δωρεάν και τα πνευματικά του δικαιώματα ανήκουν εξ ολοκλήρου στην FASTFINANCE Α.Ε.Π.Ε.Υ. 

Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο. Η FASTFINANCE Α.Ε.Π.Ε.Υ. δεν παρέχει καμία εγγύηση σχετικά με την ακρίβεια και την πληρότητα των πληροφοριών και των εκτιμήσεων σε αυτό το έγγραφο. Οι πληροφορίες προέρχονται από πηγές που θεωρούνται αντικειμενικά αξιόπιστες, χωρίς η FASTFINANCE Α.Ε.Π.Ε.Υ. να έχει επιβεβαιώσει την εγκυρότητα των πληροφοριών και των πηγών αυτών. Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές. 

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα και το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας. 

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα. 

Με τη χρήση του συγκεκριμένου εγγράφου συμφωνείτε ότι η FASTFINANCE Α.Ε.Π.Ε.Υ. δεν έχει καμία ευθύνη σχετικά με ζημιές και κόστη ευκαιρίας που απορρέουν είτε άμεσα είτε έμμεσα από την αξιοποίηση του παρόντος ενημερωτικού υλικού.

Σχετικα αρθρα

Διεθνής πτώση μετοχών λόγω τεχνολογίας

admin

ΧΑ: Αρχίζει να θυμίζει 1999…

admin

XA: Η Πειραιώς έδωσε τον τόνο

admin

Το μεγάλο παιχνίδι με τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς

admin

XA: Κέρδη 5,24% τον Απρίλιο – Στο +14,5% οι τράπεζες

admin

XA:Εφαλτήριο προσδοκιών

admin

XA:Τεστ κοπώσεως

admin

Weekly Overview-Fast Finance

admin

ΧΑ:Προσοχή στο κενό

admin

ΧΑ:Η αγορά ουσιαστικά έχει γυρίσει στα προ πανδημίας επίπεδα

admin

XA:Άλμα επιστροφής

admin

XA: H Πειραιώς έδωσε τον τόνο

admin