Image default
Τοις Μετρητοίς

Η πτωτική υπερβολή

Η μετοχή των Πλαστικών Θράκης (ΠΛΑΘ) αποτελεί άλλη μια περίπτωση πτωτικής υπερβολής κατεβάζοντας στις τελευταίες συνεδριάσεις τη κεφαλαιοποίηση κοντά στα 300 εκατ. ευρώ. Κι όμως ο όμιλος ανακοίνωσε στο εννεάμηνο καθαρά κέρδη στα 71,669 εκατ. ευρώ ή κέρδη 1,6434 ευρώ ανά μετοχή που αντιπροσωπεύει το 24% στην υπάρχουσα κεφαλαιοποίηση και προσέξτε, ακόμα δεν έχει κλείσει το έτος, όπου αναμένεται με το εν εξελίξει κύμα της πανδημίας να είναι ακόμα ψηλότερα.

Το σύνολο του ενεργητικού του ομίλου έχει ξεπεράσει τα 400 εκατ. ευρώ ενώ ιδιαίτερα αξιοπρόσεκτη  είναι και η ταχύτητα που ανεβάζει τα ίδια κεφάλαια.

Απίστευτη είναι επίσης και η στροφή του ομίλου στα στοιχεία του δανεισμού καθώς στο τέλος του Σεπτεμβρίου βρέθηκε μεν να έχει δανεισμό και υποχρεώσεις από μισθώσεις στα 53,56 εκατ. ευρώ αλλά με ταμείο στα 76,24 εκατ. ευρώ πράγμα που σημαίνει ότι ο όμιλος πλέον έχει περάσει σε αρνητικό δανεισμό στα 22,67 εκατ. ευρώ.

Από απόψεως τώρα τεχνικής ανάλυσης η μετοχή φαίνεται να αποτυπώνει στο ημερήσιο chart τιμών μια δεύτερη δεξαμενή «μαζέματος» των όποιων ρευστοποιήσεων στο επίπεδο των 6,80 με 6,60 ευρώ. Η πρώτη δεξαμενή είχε προκληθεί στις αρχές του Οκτώβρη  μεταξύ των 6,50 με 6,30 ευρώ χαμηλότερα δηλαδή από τη τωρινή. Ο αρχικός στόχος όπως και τότε είναι η περιοχή των 7,50 ευρώ και μετά αυτή των 8 ευρώ. Ημερήσια κλεισίματα πάνω από τα 7 ευρώ θα ενεργοποιήσουν εκ νέου τους επιθετικούς αγοραστές επιβεβαιώνοντας την απαρχή της ανοδικής κίνησης.

www.chartwar.gr

Σχετικα αρθρα

Wall Street: Ασταθή εβδομάδα αλλά με θετική χροιά

admin

Σε ανοδική πορεία η τιμή του χαλκού

admin

Οι αστειότητες του Ντόναλτ

admin

MYTILINEOS: Έχει όλα τα φόντα να εξελιχθεί σε ένα παγκοσμιοποιημένο θηρίο

admin

Austriacard Holdings: Υψηλή κερδοφορία στα έργα ψηφιοποίησης

admin

Intrakat: Με ισχυρά καύσιμα για την εκτόξευση των μεγεθών

admin

Η νωχελική πλάγια κίνηση των Τραπεζών

admin

Το αλουμίνιο ξυπνάει από το λήθαργο μετά από 670 ημέρες

admin

Αναβάλλεται το αρνητικό ντόμινο της τιμής του πετρελαίου στις αγορές

admin

Ασήμι: Η υψηλή ζήτηση για το 2024 οδηγεί στα 30 δολάρια

admin

Χρυσός: Η ανοδική κίνησή του θυμίζει το Μάρτιο του 2020

admin

S&P 500: Μπαρούτι μυρίζει κάτω από τις 5000 μονάδες

admin