Image default
Τοις Μετρητοίς

Αναβάλλεται το αρνητικό ντόμινο της τιμής του πετρελαίου στις αγορές

Αναβάλλεται το αρνητικό ντόμινο της τιμής του πετρελαίου στις αγορές

Θα πρέπει να είναι πλέον αρκετά δύσκολο να κλείσεις μάτι τα βράδια όταν έχεις στα χέρια σου συμβόλαια του πετρελαίου μιας που οι εξελίξεις στην πολεμική διένεξη ανάμεσα στο Ισραήλ και το Ιράν μπορούν να σου δημιουργήσουν “μαύρη τρύπα” στο κεφάλαιο σου.

Το συμβόλαιο λοιπόν του WTI Crude Oil με το που εκδηλώθηκε η επίθεση του Ιράν το περασμένο Σαββατοκύριακο εκτοξεύτηκε στα 88 δολάρια ανά βαρέλι ξεφεύγοντας έτσι πάνω από το πλαγιοαναοδικό κανάλι “C”.

Όμως η επίθεση αντίδραση του Ισραήλ με το χτύπημα της αεροπορικής βάσης στην πόλη Ισφαχάν στο Ιράν δεν μπόρεσε, περιέργως, πρός ώρας να αλλάξει την πτωτική επάνοδο του πετρελαίου μέσα στο εν λόγω κανάλι. Κάποιος “δάκτυλος” φαίνεται δε θέλει η τιμή του Crude Oil να παραμείνει πάνω από το όριο των 85 με 84,50 δολαρίων καθώς πάνω από εκεί δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα να σταθεί εμπόδιο έως τα 90,75 δολάρια.

Βέβαια ένα πέρασμα του συμβολαίου από τα  90,75 δολάρια θα πυροδοτήσει έντονες διαγραμματικές εξελίξεις που μπορούν να οδηγήσουν το συμβόλαιο ακόμα και στο κατώφλι των 100 δολαρίων.

Όταν όμως το πετρέλαιο αρχίζει και γράφει τιμές πάνω από τα 90 δολάρια θα προκαλέσει ένα αρνητικό ντόμινο στις αγορές μιας που θα τραβήξει τα ενεργειακά προϊόντα πρός τα πάνω παρασύροντας στο διάβα τους και το πληθωρισμό και τις εκτιμήσεις για τις πρώτες μειώσεις των επιτοκίων μέσα στο 2024 ώστε να ανασάνουν και τα εταιρικά αποτελέσματα από τα υψηλά χρηματοοικονομικά κόστη.

Πρός το παρόν πάντως είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός που φέρει το συμβόλαιο του πετρελαίου να κωφεύει στις ανοδικές προκλήσεις κινούμενο κάτω από τα 84,50 δολάρια και πρός τα 82 δολάρια.

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν ενημερωτικό σημείωμα συνιστά διαφημιστική ανακοίνωση ενημερωτικού περιεχομένου και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση επενδυτική συμβουλή, ούτε υποκίνηση ή προσφορά για συμμετοχή σε οποιαδήποτε συναλλαγή. Καμία πληροφορία που εμπεριέχεται σε αυτό, δε θα πρέπει να εκληφθεί, σε καμία περίπτωση, ως προτεινόμενη ως κατάλληλη επένδυση για τον παραλήπτη, ούτε μέσο επίτευξης των συγκεκριμένων επενδυτικών στόχων ή κάλυψης οποιωνδήποτε άλλων αναγκών του παραλήπτη, ούτε υποκατάστατο τυχόν συμβατικών κειμένων που αφορούν τις περιγραφόμενες σε αυτό συναλλαγές. Για τους λόγους αυτούς, κάθε επενδυτής θα πρέπει να προβεί στη δική του αξιολόγηση οποιασδήποτε πληροφορίας παρέχεται στην παρούσα επικοινωνία και δε θα πρέπει να βασίζεται σε οποιαδήποτε τέτοια πληροφορία, ως εάν αυτή να αποτελούσε επενδυτική συμβουλή. Το παρόν δεν συνιστά, επίσης, έρευνα στον τομέα των επενδύσεων και, συνεπώς, δεν καταρτίστηκε από την Εταιρεία σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νόμου που αποσκοπούν στη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της έρευνας στον τομέα των επενδύσεων. Οι πληροφορίες που διατίθενται στο παρόν βασίζονται σε πληροφορίες που διατίθενται στο κοινό και θεωρούνται αξιόπιστες. Η Εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη ως προς την ακρίβεια ή πληρότητα των πληροφοριών αυτών. Οι απόψεις και εκτιμήσεις που εκτίθενται στο παρόν αφορούν την τάση της εγχώριας και των διεθνών χρηματοοικονομικών αγορών κατά την αναγραφόμενη ημερομηνία και υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς ειδοποίηση. Η Εταιρεία ενδέχεται, ωστόσο, να συμπεριλάβει στο παρόν έρευνες στον τομέα των επενδύσεων, οι οποίες έχουν εκπονηθεί από τρίτα πρόσωπα. Η εταιρεία δεν τροποποιεί τις ως άνω έρευνες, αλλά τις παραθέτει αυτούσιες, και, συνεπώς, δεν αναλαμβάνει οποιαδήποτε ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών.

April 21, 2024

www.chartwar.gr

Σχετικα αρθρα

Τράπεζα Πειραιώς: Με +16% τρέχουν ετησιώς τα καθαρά έσοδα από τόκους

admin

Εθνική Τράπεζα: Με +45% στα οργανικά κέρδη μετά φόρων

admin

Wall Street: Ασταθή εβδομάδα αλλά με θετική χροιά

admin

Σε ανοδική πορεία η τιμή του χαλκού

admin

Οι αστειότητες του Ντόναλτ

admin

Δεν τους βγήκε το “sell” από τον πόλεμο της “μπανιέρας”

admin

Austriacard Holdings: Υψηλή κερδοφορία στα έργα ψηφιοποίησης

admin

Intrakat: Με ισχυρά καύσιμα για την εκτόξευση των μεγεθών

admin

Η νωχελική πλάγια κίνηση των Τραπεζών

admin

Το αλουμίνιο ξυπνάει από το λήθαργο μετά από 670 ημέρες

admin

Ασήμι: Η υψηλή ζήτηση για το 2024 οδηγεί στα 30 δολάρια

admin

Χρυσός: Η ανοδική κίνησή του θυμίζει το Μάρτιο του 2020

admin