Image default
Διεθνή

Οι ΗΠΑ θα αντιδράσουν «αποφασιστικά» σε περίπτωση εισβολής της Ρωσίας, δεσμεύτηκε ο Μπαίντεν στον Ζελένσκι

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διαβεβαίωσε τον ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής τους χθες Κυριακή ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους «θα αντιδράσουν αποφασιστικά» σε περίπτωση που η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία, αναφέρει ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του.

Στο δελτίο Τύπου που υπογράφεται από την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι προστίθεται ακόμη ότι ο κ. Μπάιντεν εξέφρασε την υποστήριξή του στη διπλωματία, αναφερόμενος κυρίως στις συνομιλίες που προβλέπεται να διεξαχθούν την 9η και τη 10η Ιανουαρίου στη Γενεύη ανάμεσα σε ανώτερους αμερικανούς και ρώσους αξιωματούχους.

Σε κάθε περίπτωση η Ουάσινγκτον είναι δεσμευμένη στην υπεράσπιση της «εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας» του Κιέβου, πρόσθεσε ο αμερικανός πρόεδρος διαβεβαιώνοντας τον συνομιλητή του πως θα τηρήσει την αρχή πως «τίποτα» δεν θα αποφασιστεί «για εσάς χωρίς εσάς».

Η συνδιάλεξη ακολούθησε τη βιντεοδιάσκεψη του Τζο Μπάιντεν με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν την Πέμπτη.

Η Ουκρανία εκτιμά την «ακλόνητη υποστήριξη» των ΗΠΑ εν μέσω των εντάσεων με τη Ρωσία, ανέφερε μέσω Twitter ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι μετά την τηλεφωνική συνδιάλεξή του με τον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

The first international talk of the year with @POTUS proves the special nature of our relations. Joint actions of 🇺🇦, 🇺🇸 and partners in keeping peace in Europe, preventing further escalation, reforms, deoligarchization were discussed. We appreciate the unwavering support of 🇺🇦.

— Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) January 2, 2022

«Εκτιμάμε την ακλόνητη υποστήριξη» της Ουκρανίας από πλευράς των ΗΠΑ, σημείωσε ο αρχηγός του ουκρανικού κράτους και πρόσθεσε ότι οι δύο άνδρες συζήτησαν για «τις ενέργειες στις οποίες προχωρούν από κοινού η Ουκρανία, οι ΗΠΑ και οι εταίροι τους για τη διατήρηση της ειρήνης στην Ευρώπη και την αποφυγή της επιδείνωσης της κατάστασης». Έκανε ακόμη λόγο για σχέση «ιδιαίτερης φύσης» ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και στο Κίεβο.

Ειδήσεις σήμερα



Πώς η πανδημία και οι μεταλλάξεις θα επηρεάσουν τις πολιτικές εξελίξεις το 2022Κορωνοϊός: Το κύμα της Omicron μπορεί να είναι το τελευταίο, ελπίδα από τη μείωση των θανάτων παγκοσμίωςΣτην κορυφή του αμερικανικού box-office ο «Spider-Man»

Σχετικα αρθρα

Καναδάς: Τρεις συλλήψεις Ινδών για τη δολοφονία του Σιχ αυτονομιστή

admin

Αποκάλυψη στενής συνεργάτιδας της Κέιτ και του Ουίλιαμ: Περνούν μια κόλαση μετά τη διάγνωση με καρκίνο

admin

Τελεσίγραφο Ισραήλ στη Χαμάς: Συμφωνήστε εντός μιας εβδομάδας στο σχέδιο εκεχειρίας ή εισβάλουμε στη Ράφα

admin

Κιμ Γιονγκ Ουν: Οι 25 εκλεκτές παρθένες του δικτάτορα – Η ομάδα ηδονής που τον διασκεδάζει

admin

Βρετανία – Εκλογές: Οι Εργατικοί πετυχαίνουν μια πρώτη μεγάλη νίκη έναντι των Συντηρητικών του Ρίσι Σούνακ

admin

Πόλεμος στο Ισραήλ: Νεκρός κηρύχθηκε άλλος ένας όμηρος της Χαμάς

admin

Κολούμπια: Πρόταση μομφής κατά της προέδρου από καθηγητές γιατί κάλεσε την Αστυνομία για τους διαδηλωτές

admin

Μέση Ανατολή – Χανίγια: Η Χαμάς εξετάζει με «θετικό πνεύμα» το νέο προτεινόμενο σχέδιο εκεχειρίας

admin

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Ρωσία παραβίασε τη διεθνή απαγόρευση των χημικών όπλων στον πόλεμο στην Ουκρανία – Τι απαντά το Κρεμλίνο

admin

Μπορεί η ένταξη Ουκρανίας και Μολδαβίας να αποσταθεροποιήσει την ΕΕ;

admin

ΗΠΑ: Η στιγμή που 33χρονος τρανς προσπαθεί να αρπάξει παιδιά σε δημοτικό σχολείο στο Κολοράντο

admin

ΗΠΑ – Τα πανεπιστήμια στο χάος: Εκατοντάδες συλλήψεις και συγκρούσεις για τη Γάζα (βίντεο και φωτογραφίες)

admin