Image default
Οικονομία

Ανακύκλωση συσκευών: Πότε κλείνει για αίτηση στο gov.gr

Ανακύκλωση συσκευών: Πότε κλείνει για αίτηση στο gov.gr
Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζουν οι πολίτες τις αιτήσεις στο gov.gr για επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών στην ειδική πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί. Ανοιχτό για όλα τα ΑΦΜ το allazosyskevi.gov.gr.

Όλα τα ΑΦΜ μπορούν να κάνουν αίτηση στο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» για επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών. Η ειδική πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί allazosyskevi.gov.gr θα παραμείνει ανοιχτή καθ’ όλη την εβδομάδα.

Ωστόσο, από την επόμενη, όπως είναι προγραμματισμένο, αναμένεται να κλείσει και να μην δέχεται άλλες αιτήσεις. Συγκεκριμένα η καταληκτική ημερομηνία για το κλείσιμο της πλατφόρμας είναι η Τρίτη 5 Ιουλίου και ώρα 3 το μεσημέρι.

Πότε αναρτώνται τα αποτελέσματα

Μετά το κλείσιμο της εφαρμογής θα χρειαστεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα, προκειμένου να γίνει ο έλεγχος των αιτήσεων και να γίνει η κατάταξη των ωφελουμένων. Υπενθυμίζεται πως εκτός από τους δικαιούχους που θα λάβουν voucher που θα φτάνει και τα 710 ευρώ, θα υπάρξουν και επιλαχόντες.

Οι ημερομηνίες ορόσημο για το «Αλλάζω συσκευή»

Μετά την παρέλευση της καταληκτικής προθεσμίας ακολουθεί η αξιολόγηση, η κατάταξη των αιτήσεων και η ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων.

Αγορές με τη χρήση επιταγών θα γίνονται μέχρι και την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022 (ορόσημο λήξης αγορών).

Αντίστοιχα, οι παραδόσεις παλαιών συσκευών προς ανακύκλωση από τους ωφελούμενος στους εμπόρους μπορούν να γίνονται έως και την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022.

Δυνατότητα επιστροφών/ακυρώσεων συναλλαγών μπορούν να πραγματοποιούνται έως την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022. Εντός του ίδιου διαστήματος επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση η αγορά νέων συσκευών (νέα εξαργύρωση) μόνο για τις επιταγές που ακυρώθηκαν μετά το ορόσημο λήξης αγορών.

Πώς γίνεται η αίτηη στο allazosyskevi.gov.gr

Η είσοδος ΕΔΩ γίνεται με τους κωδικούς taxisnet του φυσικού προσώπου που υποβάλει αίτηση.

Στη συνέχεια γίνεται αυτόματα λήψη στοιχείων και επιλέγεται αν υπάρχει ΑΜΚΑ για ΑΜΕΑ. Τα στοιχεία επιβεβαιώνονται και αποθηκεύονται σε επίπεδο χρήστη.

Στη συνέχεια γίνεται δημιουργία της αίτησης.

Ακολούθως καταχωρείται λογαριασμός παροχής, ο οποίος και ελέγχεται (θα πρέπει να είναι οικιακός και να μην έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη αίτηση).

Στη συνέχεια επιλέγονται ως 3 συσκευές (μόνο το είδος, όχι συγκεκριμένο μοντέλο κλπ).

Η αίτηση ολοκληρώνεται (αίτηση «ενεργή»).

Προσοχή: στο στάδιο αυτό η αίτηση δεν έχει υποβληθεί. Πρέπει πριν την υποβολή να έχει προηγηθεί καταχώρηση και επιβεβαίωση αριθμού κινητού τηλεφώνου.

Μετά την επιβεβαίωση και του τηλεφώνου, ο αιτών εισέρχεται στην αίτηση (επιλογή «τροποποίηση») και από την καρτέλα Σύνοψη θα πρέπει να κάνει Υποβολή Αίτησης (αίτηση «υποβληθείσα»).
Σε όλα τα βήματα υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες στην οθόνη, τις οποίες συνίσταται οι χρήστες να ακολουθούν.

Οι συσκευές που αλλάζουν

Η συνολική έκπτωση για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών θα φτάνει έως και τα 710 ευρώ και οι συσκευές που θα μπορούν να αλλαχτούν είναι οι εξής 3:

  • Ψυγεία
  • Κλιματιστικά
  • Καταψύκτες

Θα μπορείτε να αντικαταστήσετε συσκευές ίδιου τύπου. Π.χ. αν θέλετε να αγοράσετε νέο ψυγείο, θα πρέπει να δώσετε το παλιό σας ψυγείο όχι ένα κλιματιστικό.

Οι συσκευές θα υπόκεινται σε έλεγχο καθώς ΜΟΝΟ αν λειτουργούν θα μπορούν να αντικατασταθούν. Ο έλεγχος θα γίνεται από ειδικό που θα στέλνει το κατάστημα από το οποίο θα τις αγοράζετε και θα είναι εγκατεστημένες στο σπίτι, από το οποίο θα αποσυρθούν.

Θα μπορείτε να αντικαταστήσετε ως τρεις συσκευές. Μία από κάθε κατηγορία, ωστόσο, εξαίρεση αποτελούν τα κλιματιστικά. Το πρόγραμμα παρέχει τη δυνατότητα να αλλάξετε έως δύο κλιματιστικά.

Σχετικα αρθρα

Περιορισμός φοροδιαφυγής και αυξήσεις μισθών οι δυο κύριες πηγές αύξησης των εσόδων του προϋπολογισμού το 2024

admin

Το θετικό αποτύπωμα της επενδυτικής βαθμίδας σε ομόλογα και μετοχές

admin

Αυγενάκης: Δυναμικό πλάνο ενίσχυσης των σχέσεων της Ελλάδας με άλλες χώρες για την προώθηση των συμφερόντων των αγροτών μας

admin

Πρόγραμμα «Σπίτι μου»: Ποια περιοχή… ξεπούλησε – Τα επίσημα στοιχεία

admin

Βιλερουά ντε Γκαλό: Η ΕΚΤ δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει άμεσα τις πράσινες επενδύσεις

admin

Οι business της Ρωσίας με το φυσικό αέριο – Ο πόλεμος με Ουκρανία και ο νέος πελάτης

admin

Μεγαλώνει η απειλή για την οικονομία της Ευρώπης

admin

Γιατί η Ελλάδα πληρώνει πρόωρα μνημονιακό χρέος

admin

Ρεύμα: Ρεκόρ συμμετοχής των ΑΠΕ το 1ο τρίμηνο – «Βουτιά» των εισαγωγών

admin

Γερμανία: Περικοπές και στον προϋπολογισμό του 2025; – Στο στόχαστρο τα επιδόματα

admin

Επιθεώρηση Ταχιάου σε σήραγγα της Εγνατίας Οδού μετά από περιστατικό με φωτιά σε όχημα

admin

ΗΠΑ: Μεγάλη πτώση στις νέες θέσεις εργασίας – Χαμηλό έξι μηνών

admin