Image default
Ευρώπη

Ο υποψήφιος για την προεδρία θα «αποπέμψει αμέσως» την αυστριακή κυβέρνηση

Από τα κοινοβουλευτικά κόμματα, μόνο το πρώην δεξιό FPÖ έχει ανακοινώσει την πρόθεσή του να κατεβάσει υποψήφιο κατά του Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές του Οκτωβρίου, αφήνοντας ανοιχτή την πόρτα σε πλήθος εναλλακτικών υποψηφίων.

Ένας από αυτούς είναι ο Μίκαελ Μπρουνέρ, επικεφαλής του κόμματος MFG (Λαός, Ελευθερία, Θεμελιώδη Δικαιώματα) που τάσσεται κατά του εμβολίου, στοχεύει να νικήσει τον νυν πρόεδρο Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν και θα ανατρέψει όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί κατά της πανδημίας.

Το MFG ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2021 στο πλαίσιο του κινήματος διαμαρτυρίας κατά των περιορισμών του COVID-19. Το κόμμα δεν έχει μέλη στο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο ή στο Εθνικό Συμβούλιο. Το προεδρικό πρόγραμμα του Μπρούνερ θα επικεντρωθεί στην καταπολέμηση όλων των τύπων μέτρων του κορωνοϊού.

«Καλούμε και πάλι την αυστριακή ομοσπονδιακή κυβέρνηση να παραιτηθεί», δήλωσε ο Μπρούνερ σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κυβερνητικός συνασπισμός έχει διαπράξει περισσότερες από 100 παραβιάσεις του Συντάγματος και ως εκ τούτου «δεν είναι πλέον βιώσιμος για τη χώρα αυτή».

Ο πρόεδρος Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν είχε ήδη ανακοινώσει την εκ νέου υποψηφιότητά του τον Μάιο. Από τα κοινοβουλευτικά κόμματα, μόνο το FPÖ έχει μέχρι στιγμής ανακοινώσει την πρόθεσή του να θέσει κάποιον υποψήφιο στις εκλογές.

Επιπλέον, έχουν θέσει υποψηφιότητα ο πρώην δεξιός πολιτικός του FPÖ και του BZÖ Τζεράλντ Γκροσζ και ο ηγέτης του σατιρικού κόμματος Beer Party και πανκ μουσικός Ντομινίκ Βλάζνι.

Στη συνέντευξη Τύπου, ο Μπρουνέρ επιτέθηκε στον Βαν ντερ Μπέλεν, λέγοντας ότι είναι ένας «πρόεδρος της σιωπής». Αναφερόμενος στην αντίδραση της Αυστρίας στον πόλεμο στην Ουκρανία, ο Μπρούνερ είπε επίσης ότι το κόμμα των Πρασίνων που υποστηρίζει τον νυν πρόεδρο δεν είναι πλέον ένα ειρηνιστικό κίνημα.

Οι παραδόσεις όπλων από την Ευρώπη χαρακτηρίστηκαν ως «πολεμοκαπηλία».

Οι προεδρικές εκλογές έχουν οριστεί για τις 9 Οκτωβρίου και η υποψηφιότητα μπορεί να υποβληθεί μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου. Εάν κανένας υποψήφιος δεν συγκεντρώσει πάνω από το 50% των ψήφων, θα διεξαχθούν επαναληπτικές εκλογές στις 6 Νοεμβρίου.

Για να θέσει κάποιος υποψηφιότητα, πρέπει να συγκεντρώσει 6.000 υπογραφές.

Εκτός από τους Πράσινους, το φιλελεύθερο κόμμα NEOS και το σοσιαλδημοκρατικό SPÖ υποστηρίζουν επίσης τον Βαν ντερ Μπέλεν.

Το Αυστριακό Λαϊκό Κόμμα (ÖVP) δεν προτείνει επισήμως τον Βαν ντερ Μπέλεν για εκλογή, αλλά δεν προτείνει δικό του υποψήφιο και εύχεται στον νυν υποψήφιο «καλή επιτυχία».

Σχετικα αρθρα

Πετρέλαιο: Τα βλέμματα στραμμένα στη Γάζα και τη Fed

admin

Η Κίνα πλημμυρίζει τον κόσμο με τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα

admin

H γερμανική κυβέρνηση πληρώνει εκατομμύρια ευρώ για να διαφημίζεται στην Google

admin

Γιατί θολώνει το όνειρο για μεγάλες μειώσεις στα επιτόκια των στεγαστικών δανείων

admin

HSBC: Άνω των προσδοκιών τα κέρδη α’ τριμήνου – Αποχωρεί αιφινιδιαστικά ο Noel Quinn

admin

Καπιταλιστικά ρήγματα στην κομμουνιστική Κούβα

admin

Πού επενδύει το «χρυσό» 0,001%, του κόσμου;

admin

Γεν: Ενισχύεται σημαντικά μετά από παρεμβάσεις της ιαπωνικής κεντρικής τράπεζας

admin

Τελικό «πράσινο φως των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στο Σύμφωνο Σταθερότητας

admin

Φόρους 800 εκατομμύρια ευρώ πλήρωσαν δυτικές τράπεζες που παραμένουν στη Ρωσία

admin

Γερμανία: Δικάζονται οι ύποπτοι για την υπόθεση Reichsbuerger με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας

admin

Πυρά κατά Μακρόν λόγω πρότασης για «ανοιχτή συζήτηση» για την πυρηνική αποτροπή

admin