Image default
Αγορές

Ευρωαγορές: Απώλειες άνω του 1% στο άνοιγμα-Στο επίκεντρο ο πληθωρισμός

Ευρωαγορές: Απώλειες άνω του 1% στο άνοιγμα-Στο επίκεντρο ο πληθωρισμός

Πτωτικά κινούνται οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια της Ευρώπης στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Δευτέρας (11/7), καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για περισσότερα βασικά στοιχεία για τον πληθωρισμό από τις ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα.

Οι περισσότεροι κλάδοι είναι στα κόκκινα, εκτός από τις μετοχές της υγείας και των επιχειρήσεων κοινής ωφελείας.

Το χαμηλότερο άνοιγμα έρχεται αφότου οι αγορές της περιοχής έκλεισαν υψηλότερα την περασμένη Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές αφομοίωσαν μια ισχυρότερη από το αναμενόμενο έκθεση για τις θέσεις εργασίας από τις ΗΠΑ, η οποία έδειξε ότι η οικονομική ύφεση που ανησυχεί τους επενδυτές δεν έχει φτάσει ακόμη.

Η έκθεση για τις θέσεις εργασίας, αν και καλή για την οικονομία, θα μπορούσε να ενθαρρύνει την Ομοσπονδιακή Τράπεζα να συνεχίσει τις επιθετικές της αυξήσεις επιτοκίων τους επόμενους μήνες για να καταπολεμήσει τον επίμονα υψηλό πληθωρισμό. Άπαντες περιμένουν πλέον μια σειρά εταιρικών ανακοινώσεων, κυρίως των μεγάλων τραπεζών, καθώς και τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό που θα ανακοινωθούν αυτή την εβδομάδα.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή του Ιουνίου την Τετάρτη αναμένεται να δείξει ότι ο συνολικός πληθωρισμός, συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων και της ενέργειας, αυξάνεται πάνω από το επίπεδο 8,6% του Μαΐου.

Κατά τα άλλα, οι επενδυτές στο Ηνωμένο Βασίλειο θα παρακολουθούν τις πολιτικές εξελίξεις μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον την περασμένη εβδομάδα ότι θα παραιτηθεί από την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος. Ο Τζόνσον είπε ότι θα παραμείνει στο αξίωμα μέχρι να βρεθεί ο διάδοχος και αρκετοί σημαντικοί Συντηρητικοί έχουν ανακοινώσει τις υποψηφιότητες τους για ηγεσία.

Στις αγορές Ασίας-Ειρηνικού κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε περισσότερο από 2% μετά την είδηση ότι η Κίνα επέβαλε πρόστιμα στις εταιρείες Tencent και Alibaba.

Η Κίνα επέβαλε πρόστιμα σε αρκετές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των τεχνολογικών κολοσσών Alibaba και Tencent, για μη συμμόρφωση με τους αντιμονοπωλιακούς κανόνες για την αποκάλυψη συναλλαγών, σύμφωνα με το Reuters.

Στο πλαίσιο αυτό, στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Δευτέρας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 0,99% στις 413,01 μονάδες. 

Ο γερμανικός DAX χάνει 1,33% στις 12.841,20 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κινείται πτωτικά 1,58% στις 5.936,46 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει απώλειες 1,08%  στις 7.119,36 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 1,14%, στις 21.526 μονάδες, ενώ στην Ιβηρική ο ισπανικός IBEX 35 καταγράφει πτώση 1,15% στις 8.007,50 μονάδες, με τον πορτογαλικό PSI 20 να σημειώνει πτώση 0,53% στις 5.963,54 μονάδες. 

  • ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ
  • DAX 30
  • Stoxx Europe 600

    Σχετικα αρθρα

    Έντονη μεταβλητότητα στη Wall Street μετά τον «πάγο» της Fed

    admin

    Ευρώπη: Κλειστά τα περισσότερα χρηματιστήρια – Απώλειες στο Λονδίνο

    admin

    Αναγνωριστικές κινήσεις στη Wall Street πριν τη Fed

    admin

    Ήπια άνοδος για τον FTSE 100 στις… λειψές ευρωαγορές

    admin

    Απώλειες σε Ιαπωνία και Αυστραλία- Βλέμματα σε Fed και γιεν

    admin

    Sell off στη Wall Street-Μείον 550 μονάδες ο Dow τον Απρίλιο

    admin

    Ευρωαγορές: Πρώτος μήνας απωλειών από τον Οκτώβριο- Πτώση 1,49%

    admin

    Στο κόκκινο η Wall Street λόγω ανησυχιών για τον πληθωρισμό

    admin

    Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές εν αναμονή σημαντικών μάκρο ανακοινώσεων

    admin

    Πρώτος πτωτικός μήνας για τον Nikkei εντός του 2024

    admin

    Άνοδος στη Wall Street με οδηγό Tesla, Apple και Domino’s

    admin

    Ήπια άνοδος στις Ευρωαγορές εν αναμονή Fed και εταιρικών αποτελεσμάτων

    admin