Image default
Οικονομία

Aston Martin: Χρηματοδότηση από τη Σαουδική Αραβία- Βασικός μέτοχος το κρατικό επενδυτικό ταμείο της χώρας

Η Aston Martin θα συγκεντρώσει (653 εκατ. λίρες) 772 εκατ. δολάρια σε νέες επενδύσεις από το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Σαουδικής Αραβίας και τους υφιστάμενους μετόχους σε μια προσπάθεια να αποσβέσει το χρέος και να απελευθερώσει χρήμα για μελλοντική ανάπτυξη προϊόντων.

Η αυτοκινητοβιομηχανία σκοπεύει να εκδώσει 23,3 εκατ. νέες μετοχές στο Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας, δίνοντάς της μερίδιο 16,7% και δύο έδρες στο διοικητικό συμβούλιο.

Η Aston θα ξεκινήσει επίσης έκδοση δικαιωμάτων 575 εκατ. λιρών, με την PIF, τον βασικό μέτοχο της Mercedes-Benz και την κοινοπραξία Yew Tree του ιδιοκτήτη Λόρενς Στρολ να συμφωνούν να προχωρούν με το μέρισμα δικαιωμάτων εγγραφής. 

Συνολικά, η Yew Tree, η Mercedes και η PIF θα επενδύσουν 335 εκατ. λίρες μέσω της έκδοσης δικαιωμάτων ή των νέων μετοχών, δήλωσε η Aston.  

Περίπου τα μισά από τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή του χρέους, το οποίο ανερχόταν σε 957 εκατ. λίρες στα τέλη Μαρτίου.

Η εταιρεία απέρριψε επίσης μια επενδυτική πρόταση ύψους 1,3 δισ. λιρών από την κινεζικής Geely και τους πρώην ιδιοκτήτες της Aston, τον ιταλικό επενδυτικό όμιλο Investindustrial, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή. Το ζεύγος θα είχε εισφέρει 203 εκατ. λίρες σε νέα μετοχικά κεφάλαια, καθιστώντας τους τον μεγαλύτερο μέτοχο, αν και βρισκόταν κάτω από το όριο του 30% στο οποίο θα αναγκαζόταν να ξεκινήσει μια επίσημη εξαγορά.   Η πρότασή τους, που έλαβε η Aston Martin την περασμένη εβδομάδα, περιελάμβανε επίσης ένα έκδοση δικαιωμάτων 1,1 δισ. λιρών. Η Aston απέρριψε την πρόταση, η οποία είπε ότι δεν παρουσίαζε μια ελκυστική επιλογή χρηματοδότησης και είπε ότι δεν χρειάζεται περαιτέρω συζητήσεις.

Η Aston είπε επίσης την Παρασκευή ότι οι πωλήσεις αυτοκινήτων κατά το πρώτο εξάμηνο ήταν χαμηλότερες από τις αναμενόμενες. Πούλησε 2.676 οχήματα μέσα σε έξι μήνες, αν και εξακολουθεί να στοχεύει να παράξει 6.600 συνολικά φέτος.

Σχετικα αρθρα

Μάνη: Η κυβέρνηση συζητά με την αγορά, ώστε να βρίσκει καθημερινά λύσεις στα προβλήματα των επιχειρήσεων

admin

Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ από 29 Απριλίου έως 2 Μαΐου

admin

Σαουδική Αραβία: Το Ριάντ φιλοξενεί σύνοδο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ

admin

Χατζηδάκης: Eνισχύσεις 600 εκατ. ευρώ στους αγρότες της Θεσσαλίας

admin

Ενέργεια: Σταθεροποίηση των τιμολογίων ρεύματος αναμένεται τον Μάιο

admin

Το μήνυμα των αγορών και των οίκων αξιολόγησης για την ελληνική οικονομία

admin

Τιμολόγια ρεύματος: Αναμένονται σταθερά τον Μάιο

admin

Προμηθευτές ρεύματος: Αναποτελεσματικά τα μέτρα για στρατηγικούς κακοπληρωτές – Τι προτείνουν

admin

Κ. Χατζηδάκης: Eνισχύσεις 600 εκατομμυρίων ευρώ στους αγρότες της Θεσσαλίας

admin

Τα… μυστικά για κούρεμα φορο-προστίμων

admin

Κομισιόν: Στοίχημα το ελληνικό Ταμείο Ανάκαμψης για την ανάπτυξη και τις εξαγωγές

admin

Φορολογικές δηλώσεις: Αυστηρό ποινολόγιο για «ξεχασιάρηδες» και ανακριβείς

admin