Image default
Αγορές

Απώλειες στις ευρωαγορές- Τα βλέμματα στην ΕΚΤ

Απώλειες στις ευρωαγορές- Τα βλέμματα στην ΕΚΤ

Απώλειες κατέγραψαν οι κυριότεροι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Τετάρτης (20/7), με το ανοδικό ράλι να χάνει τη δυναμική του.

Η συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Φρανκφούρτη την Πέμπτη (20/7) βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των ανησυχιών των επενδυτών, με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να έχουν ενημερώσει εκ των προτέρων για μια πρώτη αύξηση μετά από 11 χρόνια.

Οι επενδυτές αναμένουν τις δηλώσεις της επικεφαλής της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας, καθώς και το εάν η ΕΚΤ θα λάβει μέτρα ενίσχυσης των κρατών της Ευρωζώνης με υψηλό δημόσιο χρέος.

Παράλληλα, ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο κυμάνθηκε σε νέο υψηλό 40 ετών τον Ιούνιο, καθώς οι τιμές των τροφίμων και της ενέργειας συνέχισαν να εκτοξεύονται, κλιμακώνοντας την ιστορική κρίση κόστους ζωής της χώρας. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 9,4% ετησίως, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Τετάρτης, ελαφρώς πάνω από την πρόβλεψη των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters και από 9,1% τον Μάιο.

Μεταξύ άλλων, ισχυρή άνοδο σε ετήσια βάση κατέγραψαν οι τιμές παραγώγου στη Γερμανία, με ώθηση από τις υψηλές τιμές ενέργειας.

Η Uniper εκτοξεύτηκε την Τετάρτη, με τις μετοχές του γερμανικού ενεργειακού κολοσσού να καταγράφουν «άλμα» σχεδόν κατά 13% εν μέσω συνομιλιών για τη διάσωση με την κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο αυτό, στη συνεδρίαση της Τετάρτης, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε απώλειες 0,21% στις 422,24 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX έχασε 0,20% στις 13.281,98 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κινήθηκε πτωτικά 0,27% στις 6.184,66 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε απώλειες 0,44%  στις 7.264,31 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB έχασε 1,60% στις 21.348,42 μονάδες, ενώ στην Ιβηρική ο ισπανικός IBEX 35 κατέγραψε πτώση 1,18% στις 8.028,90 μονάδες, με τον πορτογαλικό PSI 20 να χάνει 0,60% στις 5.940,52 μονάδες.

  • ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • μετοχές
  • Ευρώπη
  • ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

    Σχετικα αρθρα

    Η έκθεση για την απασχόληση έφερε «ράλι» στη Wall Street

    admin

    Άνοδος στις Ευρωαγορές- Πτώση για τη Novo Nordisk

    admin

    Άνοδος στη Wall Street μετά τα στοιχεία για την απασχόληση

    admin

    Ώθηση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από τις τράπεζες της Γαλλίας

    admin

    Χονγκ Κονγκ-Ταϊβάν «έσωσαν» την Ασία μετά τα αποτελέσματα της Apple

    admin

    Κέρδη, με τεχνολογική ώθηση, στη Wall Street

    admin

    Με μεικτά πρόσημα και «παράπονα» στη Fed έκλεισαν οι ευρωαγορές

    admin

    Υψηλότερο άνοιγμα στην Wall Street μετά την απόφαση της Fed

    admin

    Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές μετά τις αποφάσεις της Fed

    admin

    Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- «Άλμα» στο Χονγκ Κονγκ

    admin

    Έντονη μεταβλητότητα στη Wall Street μετά τον «πάγο» της Fed

    admin

    Ευρώπη: Κλειστά τα περισσότερα χρηματιστήρια – Απώλειες στο Λονδίνο

    admin