Image default
Αγορές

Nasdaq και Tesla έδωσαν ώθηση στη Wall Street-Κατρακυλά το πετρέλαιο

Nasdaq και Tesla έδωσαν ώθηση στη Wall Street-Κατρακυλά το πετρέλαιο

Κέρδη κατέγραψαν στη συνεδρίαση της Πέμπτης (21/7) οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street, με ώθηση από τον τεχνολογικό κλάδο, μετά και τα καλύτερα από το αναμενόμενο αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Tesla.

Ο Nasdaq κέρδισε 1,36% στις 12.059,61 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,99% στις 3.998,95 μονάδες. Ο Dow Jones κέρδισε 162,06 μονάδες ή 0,51% στις 32.036,90, σε μια ασταθή συνεδρίαση.

Ο Nasdaq αναμένεται να σημειώσει άνοδο αυτή την εβδομάδα, περίπου 5,3%. Εν τω μεταξύ, ο Dow είναι σχεδόν 2,4% υψηλότερα για την εβδομάδα, ενώ ο S&P 500 αναρριχήθηκε 3,5%.

Οι επενδυτές συνέχισαν να στρέφονται σε μετοχές τεχνολογίας, οι οποίες έχουν τροφοδοτήσει το ράλι αυτής της εβδομάδας, χάρη σε ορισμένα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα.

«Αυτό που βλέπετε στην αγορά σήμερα είναι η συνεχιζόμενη πιθανή ανάκαμψη, κάποια συνεχής πιθανή αισιοδοξία ότι τα νούμερα ίσως να μην είναι τόσο κακά όσο φοβόμασταν», δήλωσε ο Ρόμπερτ Καντγουελ, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Upholdings.

Οι μετοχές της Tesla σημείωσαν άνοδο περίπου 9,8%, αφού η αυτοκινητοβιομηχανία ανέφερε ισχυρότερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα παρά τη συρρίκνωση των μικτών περιθωρίων κέρδους της. Οι μετοχές, πάντως, εξακολουθούν να υποχωρούν κατά σχεδόν 23% φέτος.

Εν τω μεταξύ, το δολάριο υποχώρησε μετά την αιφνιδιαστική αύξηση των επιτοκίων την Πέμπτη από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία αύξησε τα επιτόκια για πρώτη φορά σε 11 χρόνια. Η κεντρική τράπεζα αύξησε τα επιτόκια αναφοράς κατά 50 μονάδες βάσης.

Μια αποδυνάμωση του δολαρίου θα μπορούσε να ενισχύσει τις μετοχές των εταιρειών τεχνολογίας, καθώς αρκετές μεγάλες εταιρείες στο χώρο παίρνουν ένα μέρος των εσόδων τους εκτός των ΗΠΑ.

Εν τω μεταξύ, οι αρχικές αιτήσεις ανεργίας συνέχισαν την ανοδική τους τάση και άγγιξαν το υψηλότερο επίπεδό τους από τον Νοέμβριο του 2021. Οι αρχικές αιτήσεις ανεργίας ανέβηκαν στις 251.000 την εβδομάδα της 16ης Ιουλίου, από προσαρμοσμένες 244.000 αιτήσεις από την προηγούμενη εβδομάδα, καταγράφοντας άνοδο για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα.

Ισχυρές απώλειες για το πετρέλαιο

Με σημαντική πτώση ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση τόσο για το αμερικανικό αργό, όσο και για το μπρεντ, μετά την είδηση για επαναλειτουργία του Nord Stream 1 που απομάκρυνε τις ανησυχίες για την ενεργειακή επάρκεια της Ευρώπης.

Την ίδια ώρα, η απόφαση της ΕΚΤ για μεγαλύτερη αύξηση των επιτοκίων προκαλεί περαιτέρω προβληματισμό για τη ζήτηση στη Γηραιά Ήπειρο.

«Η επανέναρξη των ροών φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream δείχνει να εμφανίζει μια πιο συμφιλιωτική στάση εκ μέρους της Ρωσίας, αναφορικά με τη διακίνηση αργού και άλλων προϊόντων στην Ευρώπη τις επόμενες εβδομάδες/μήνα», αναφέρει ο Τζιμ Ρίτερμπους της Ritterbusch and Associates.

Παράλληλα, τα αποθέματα βενζίνης στις ΗΠΑ εμφάνισαν χτες απροσδόκητη αύξηση κατά 3,5 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, δείχνοντας ότι η ζήτηση περιορίζεται.

Το αμερικανικό αργό υποχώρησε 3,44% στα 96,44 δολάρια το βαρέλι, ενώ το μπρεντ έχασε 2,68% στα 104,05 δολάρια το βαρέλι.

«Ξεκόλλησε» από χαμηλό 15 μηνών ο χρυσός

Αντίθετα, σημαντική άνοδο κατέγραψε ο χρυσός μετά τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ, καταγράφοντας την υψηλότερη τιμή του άνω της μιας εβδομάδας και «ξεκολλώντας» από το χαμηλό 15 μηνών.

Το πολύτιμο μέταλλο αυξήθηκε 1,09% στα 1.718,75 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι κέρδισε 0,56% στα 18,773 δολάρια η ουγγιά, σε αντίθεση με τον χαλκό που έπεσε 0,56% στα 3,3065 δολάρια η λίβρα.

 

 

  • Nasdaq
  • Wall Street
  • Dow Jones
  • S&P 500
  • ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

    Σχετικα αρθρα

    Η έκθεση για την απασχόληση έφερε «ράλι» στη Wall Street

    admin

    Άνοδος στις Ευρωαγορές- Πτώση για τη Novo Nordisk

    admin

    Άνοδος στη Wall Street μετά τα στοιχεία για την απασχόληση

    admin

    Ώθηση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από τις τράπεζες της Γαλλίας

    admin

    Χονγκ Κονγκ-Ταϊβάν «έσωσαν» την Ασία μετά τα αποτελέσματα της Apple

    admin

    Κέρδη, με τεχνολογική ώθηση, στη Wall Street

    admin

    Με μεικτά πρόσημα και «παράπονα» στη Fed έκλεισαν οι ευρωαγορές

    admin

    Υψηλότερο άνοιγμα στην Wall Street μετά την απόφαση της Fed

    admin

    Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές μετά τις αποφάσεις της Fed

    admin

    Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- «Άλμα» στο Χονγκ Κονγκ

    admin

    Έντονη μεταβλητότητα στη Wall Street μετά τον «πάγο» της Fed

    admin

    Ευρώπη: Κλειστά τα περισσότερα χρηματιστήρια – Απώλειες στο Λονδίνο

    admin