Image default
Αγορές

Η καλύτερη μηνιαία επίδοση του 2022 για τη Wall Street

Η καλύτερη μηνιαία επίδοση του 2022 για τη Wall Street

Με χαρακτηριστική άνεση έγινε το ανοδικό 3Χ3 για τη Wall Street, η οποία «πάτησε γκάζι» στο τέλος του Ιουλίου, καταγράφοντας ισχυρή άνοδο σε εβδομαδιαίο και μηνιαίο επίπεδο (ο καλύτερος μήνας για φέτος).

Οι αμερικανικές μετοχές επέκτειναν την ανάκαμψή τους, με το δολάριο και τις αποδόσεις των ομολόγων να υποχωρούν, καθώς οι traders επικεντρώθηκαν περισσότερο στα θετικά εταιρικά αποτελέσματα παρά στα αρνητικά μακροοικονομικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Dow Jones ενισχύθηκε σήμερα (29/7) κατά 0,97% στις 32.845,13 μονάδες, ο S&P 500 κέρδισε 1,44% στις 4.131,05 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα κατά 1,88% στις 12.390,69 μονάδες.

Σε εβδομαδιαία βάση, ο Dow ενισχύθηκε περίπου 3%, ο S&P 500 κινήθηκε ανοδικά κατά 4,3% και ο Nasdaq κατά 4,7%. Σε μηνιαία βάση, ο Dow Jones σημείωσε κέρδη 6,7% (η υψηλότερη επίδοση από τον Μάρτιο του 2021), ενώ οι S&P 500 και Nasdaq έκλεισαν με «άλμα» 9,1% και 12,4% αντίστοιχα, στον καλύτερο μήνα τους από το Νοέμβριο του 2020.

Σημαντική άνοδος για το πετρέλαιο

Με κέρδη ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Παρασκευής για τις τιμές του πετρελαίου, οι οποίες κατέγραψαν άνοδο και σε εβδομαδιαία βάση, ωστόσο δεν γλίτωσαν τις μηνιαίες απώλειες.

Τα επενδυτικά βλέμματα είναι στραμμένα στη συνεδρίαση του OPEC+ την ερχόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο να διατηρηθούν αμετάβλητα τα επίπεδα παραγωγής πετρελαίου τον Σεπτέμβριο, αφήνοντας ανοιχτό το παράθυρο για μία ήπια μόνο αύξηση.

Το συμβόλαιο του Brent παραδόσεως Σεπτεμβρίου έφτασε ξανά τα 110 δολάρια ανά βαρέλι έχοντας ενισχυθεί εντός της ημέρας κατά 2,7%. Ακόμα μεγαλύτερη ήταν η άνοδος που εμφάνισε στο σύνολο της εβδομάδας η οποία ανήλθε στο +6,6%, ωστόσο ολοκλήρωσε τον Ιούλιο με απώλειες 4,2%. Το συμβόλαιο Οκτωβρίου του Brent ενισχύθηκε κατά 2,1% στα 103,97 δολάρια.

Το αμερικανικό WTI παραδόσεως Σεπτεμβρίου σημείωσε κέρδη 2,3% και έκλεισε 98,62 δολάρια το βαρέλι. Σε επίπεδο εβδομάδας η τιμή του WTI σημείωσε άλμα 4,1%, αλλά ολοκλήρωσε τον Ιούλιο με συνολικές απώλειες 6,8%.

Σε ανοδική τροχιά και ο χρυσός

Κέρδη σε ημερήσια και εβδομαδιαία βάση, αλλά απώλειες σε μηνιαία, σημείωσε και ο χρυσός, με το πολύτιμο μέταλλο να λαμβάνει ώθηση από την πρόσφατη αύξηση επιτοκίων της Fed. Ο χρυσός ολοκλήρωσε, μάλιστα, τη δεύτερη διαδοχική ανοδική εβδομάδα του.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στα 1.781,8 δολάρια η ουγγιά, με άνοδο 0,7%. Στην εβδομάδα το συμβόλαιο ενισχύθηκε κατά 3,2%, ωστόσο έχασε 1,2% σε επίπεδο μήνα.

Αντίστοιχα, το ασήμι πρόσθεσε 1,7% στα 20,19 δολάρια η ουγγιά και στην εβδομάδα παρουσίασε ισχυρά κέρδη 7,8%, Σε μηνιαία βάση κατέγραψε απώλειες 0,8%. Τέλος, ο χαλκός ενισχύθηκε σήμερα κατά 2,9% στα 3,5735 δολάρια η λίβρα, αλλά έχασε 3,7% στον μήνα.

  • Wall Street
  • Dow Jones
  • Nasdaq
  • ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
  • χρυσός

    Σχετικα αρθρα

    Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές μετά τις αποφάσεις της Fed

    admin

    Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- «Άλμα» στο Χονγκ Κονγκ

    admin

    Έντονη μεταβλητότητα στη Wall Street μετά τον «πάγο» της Fed

    admin

    Ευρώπη: Κλειστά τα περισσότερα χρηματιστήρια – Απώλειες στο Λονδίνο

    admin

    Αναγνωριστικές κινήσεις στη Wall Street πριν τη Fed

    admin

    Ήπια άνοδος για τον FTSE 100 στις… λειψές ευρωαγορές

    admin

    Απώλειες σε Ιαπωνία και Αυστραλία- Βλέμματα σε Fed και γιεν

    admin

    Sell off στη Wall Street-Μείον 550 μονάδες ο Dow τον Απρίλιο

    admin

    Ευρωαγορές: Πρώτος μήνας απωλειών από τον Οκτώβριο- Πτώση 1,49%

    admin

    Στο κόκκινο η Wall Street λόγω ανησυχιών για τον πληθωρισμό

    admin

    Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές εν αναμονή σημαντικών μάκρο ανακοινώσεων

    admin

    Πρώτος πτωτικός μήνας για τον Nikkei εντός του 2024

    admin