Image default
Ευρώπη

Φινλανδία: Οι πόλεις που υποδέχονται του Ρώσους τουρίστες με τον εθνικό ύμνο της Ουκρανίας

Η πόλη Ιμάτρα βρίσκεται στην Φινλανδία και φιλοξενεί τα Imatrankoski, τα ορμητικά σημεία ποταμού στο Vuoksi τα οποία αποτελούν από τα πιο γνωστά φυσικά αξιοθέατα της σκανδιναβικής χώρας. Τα Imatrankoski είναι επίσης δημοφιλής προορισμός για τους Ρώσους τουρίστες, οι οποίοι ωστόσο γίνονται δεκτή στην περιοχή με τον εθνικό ύμνο της Ουκρανίας. 

Η Ιμάτρα ξεκίνησε τον Ιούλιο να παίζει τον εθνικό ύμνο της Ουκρανίας στη δημοφιλή τουριστική τοποθεσία κάθε βράδυ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη ρωσική εισβολή.

Η Φινλανδία, η οποία μοιράζεται 1.300 χιλιόμετρα σύνορα με τη Ρωσία και προς το παρόν παραμένει ο μόνος γείτονας της Ρωσίας στην ΕΕ χωρίς περιορισμούς στις τουριστικές βίζες για τους Ρώσους πολίτες, ετοιμάζεται να περιορίσει σύντομα τις τουριστικές βίζες για τους Ρώσους.

Στην κοντινή πόλη Λαπεενράντα, ο ουκρανικός εθνικός ύμνος παίζεται επίσης κάθε βράδυ πάνω από το δημαρχείο της, με θέα σε εμπορικά κέντρα που επίσης είναι δημοφιλή στους Ρώσους τουρίστες. «Στόχος είναι να εκφράσουμε την ισχυρή υποστήριξη στην Ουκρανία και να καταδικάσουμε τον επιθετικό πόλεμο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δήμαρχος της πόλης, Kimmo Jarva.

Πολλοί Ρώσοι επισκέπτονται τη Λαπεενράντα για να ψωνίσουν ρούχα και καλλυντικά, για παράδειγμα, και σε πολλά αυτοκίνητα φαίνονται ρωσικές πινακίδες. Όμως ο τουρισμός από τον ανατολικό γείτονά του έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια στη Φινλανδία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, με πρόσφατη δημοσκόπηση να δείχνει ότι το 58% των Φινλανδών είναι υπέρ του περιορισμού της τουριστικής βίζας στους Ρώσους πολίτες.

 Καθώς οι πτήσεις από τη Ρωσία προς την ΕΕ έχουν σταματήσει, η Φινλανδία έχει γίνει χώρα διέλευσης για πολλούς Ρώσους που επιδιώκουν να ταξιδέψουν σε διάφορες περιοχές στην Ευρώπη. «Πολλοί το είδαν αυτό ως παράκαμψη του καθεστώτος κυρώσεων», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας Πέκα Χααβίστο.

Αν και το καθεστώς Σένγκεν και η φινλανδική νομοθεσία δεν επιτρέπουν την πλήρη απαγόρευση βίζας με βάση την εθνικότητα, η Φινλανδία μπορεί να μειώσει τις βίζες που εκδίδονται βάσει κατηγορίας, σημείωσε ο Χααβίστο. «Η κατηγορία του τουρισμού μπορεί να περιοριστεί ως προς το πόσες βίζες μπορούν να υποβληθούν σε μια ημέρα», εξήγησε, προσθέτοντας ότι πιστεύει ότι η τελική απόφαση για την έγκριση του σχεδίου θα μπορούσε να ληφθεί μέχρι το τέλος του μήνα. 

Σχετικα αρθρα

Κυρ. Μητσοτάκης: Στη σωστή κατεύθυνση η πρόταση της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

admin

Ευρωκοινοβούλιο: Έκκληση η αντίδραση της ΕΕ για την ενέργεια να επικεντρωθεί στους πλέον ευάλωτους

admin

Δένδιας: Ανάγκη για αμυντικό βραχίονα για να γίνει η ΕΕ γεωπολιτικός παίκτης

admin

H διπλωματική «μάχη» της Πράγας: Η εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα και η απάντηση της Αθήνας

admin

Σ. Μισέλ: Οι τέσσερις στόχοι της ευρωπαϊκής ενεργειακής στρατηγικής- «Καιρός να κάνουμε ένα τεράστιο άλμα»

admin

ΕΕ: Συμφωνία για το 8ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας- Τι προβλέπεται για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα

admin

Φον ντερ Λάιεν: «Ναι» σε προσωρινό πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου

admin

Βρυξέλλες: Ο Ερντογάν ακολουθεί «μοτίβο» – Τα πράγματα άλλαξαν με την Ουκρανία

admin

Για επιφανειακές μεταρρυθμίσεις στην Ουγγαρία με στόχο τα ευρωπαϊκά κονδύλια ανησυχεί το ΕΚ

admin

Ένα πρόγραμμα SURE θα μας σώσει

admin

Η Λιζ Τρας ρίχνεται στη μάχη για την αποκατάσταση της ενότητας του κόμματός της

admin

Ανυπόστατες οι δηλώσεις Ρούμπιο για την Πολωνία σύμφωνα με πρώην διοικητή του στρατού

admin