Image default
Ευρώπη

Ο Αυστριακός υπουργός Παιδείας καλείται να «ξυπνήσει» εν μέσω έλλειψης εκπαιδευτικών

Καθώς δύο μικρά σχολεία στο ομόσπονδο κρατίδιο Vorarlberg δεν μπόρεσαν να ανοίξουν για την έναρξη της σχολικής χρονιάς λόγω μη διαθέσιμων θέσεων, αναζωπυρώθηκε η συζήτηση σχετικά με τις ελλείψεις εκπαιδευτικών και τους παράπλευρους νεοεισερχόμενους.

Από το κλείσιμο των σχολείων επηρεάζονται συνολικά 27 μαθητές από δύο μικρά δημοτικά σχολεία. Τα παιδιά γίνονται πλέον δεκτά σε άλλα δημοτικά σχολεία, οι γονείς είχαν ήδη ενημερωθεί στο τέλος της προηγούμενης σχολικής χρονιάς.

Οι φιλελεύθεροι Neos, εν τω μεταξύ, ζήτησαν εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση. Ο συντηρητικός υπουργός Παιδείας Martin Polaschek πρέπει «τώρα επιτέλους να ξυπνήσει» και να αντιμετωπίσει την έλλειψη εκπαιδευτικών, δήλωσαν η Neos Klubobfrau Beate Meinl-Reisinger και η εκπρόσωπος Παιδείας Martina Künsberg Sarre σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη.

Το καθηκοντολόγιο πρέπει να γίνει πιο ελκυστικό και με ένα σύστημα κινήτρων και προαγωγών θα πρέπει να υπάρξουν ευκαιρίες σταδιοδρομίας για τους δεσμευμένους εκπαιδευτικούς, σύμφωνα με το Neos.

Η κυβερνήτης του κρατιδίου Barbara Schöbi-Fink του συντηρητικού κόμματος ελπίζει ότι τα δύο σχολεία στο Vorarlberg θα μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν σε ένα έως δύο χρόνια.

Η Schöbi-Fink δήλωσε επίσης την Τρίτη ότι φέτος προσλήφθηκαν περισσότεροι νέοι ή επιστρέφοντες εκπαιδευτικοί από ό,τι πέρυσι. Αυτό ήταν ένα σημάδι ότι μέτρα όπως μια ειδική θέση για προσλήψεις ή μια αυξημένη επιδότηση ενοικίου για το διδακτικό προσωπικό που μετακινείται από άλλα κρατίδια λειτούργησαν.

Σύμφωνα με τον Schöbi-Fink, είναι επίσης προτιμότερο να υπάρχουν πλευρικά εισερχόμενοι από το να μην υπάρχει καθόλου διδακτικό προσωπικό.

Ωστόσο, η έλλειψη εκπαιδευτικών αποτελεί μια αυξανόμενη πρόκληση σε ολόκληρη την ΕΕ.

Στη Γερμανία, για παράδειγμα, 30.000 έως 40.000 θέσεις παρέμειναν ακάλυπτες κατά τη φετινή σχολική χρονιά και ο πρόεδρος της Ένωσης Γερμανών Εκπαιδευτικών, Hans-Peter Meidinger, δήλωσε στο ZDFheute ότι πρόκειται για «τη χειρότερη σχολική χρονιά των τελευταίων 50 ετών».

Σχετικα αρθρα

Gazprom: Λύγισε ο ρωσικός γίγαντας – Ζημιές για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν 25 χρόνια

admin

Ανησυχία στη γερμανική αριστερά από την έξαρση βίαιων επιθέσεων

admin

Επιστρέφουν οι βρετανικοί έλεγχοι στις εισαγωγές νωπών τροφίμων από την ΕΕ

admin

Ελαιόλαδο: Ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο προειδοποιεί για την «τέλεια καταιγίδα» στην αγορά

admin

Courvoisier: Στα χέρια της Campari το διάσημο κονιάκ

admin

Κίνα: Πόλος έλξης η Έκθεση της Καντόνας για τους ξένους επενδυτές

admin

Κινεζικές εξαγωγές: Περισσότερες ευκαιρίες παρά προκλήσεις

admin

Κυρώσεις της Τεχεράνης σε ΗΠΑ και Βρετανία

admin

Το Ozempic «παχαίνει» τα κέρδη της Novo Nordisk, κάνει «ένεση» σε μία ολόκληρη οικονομία

admin

Federal Reserve: Απίθανη μια αύξηση των επιτοκίων των Ιούνιο – Οι επόμενες κινήσεις της Τράπεζας

admin

Ζάο (Binance): Στη φυλακή, αλλά μόνο για 4 μήνες, ο ισχυρός άνδρας των cryptos

admin

Πετρέλαιο: Τα βλέμματα στραμμένα στη Γάζα και τη Fed

admin