Image default
Ευρώπη

Γερμανία: Προστασία στους ενοικιαστές για τους λογαριασμούς ενέργειας

Οι ενοικιαστές που εκδιώχθηκαν μετά από δυσκολίες που είχαν με την πληρωμή του ενοικίου θα πρέπει να μπορούν να πάρουν πίσω το διαμέρισμά τους μέσω των καθυστερούμενων πληρωμών, σύμφωνα με την υπουργό Κατασκευών της Γερμανίας Klara Geywitz, η οποία ελπίζει να βοηθήσει όσους ήρθαν αντιμέτωποι με το αυξανόμενο κόστος ενέργειας.

«Σε περιπτώσεις συνήθων καταγγελιών συμβολαίων λόγω καθυστερούμενων ενοικίων, χρειαζόμαστε τη δυνατότητα διακανονισμού του οφειλόμενου ποσού μέχρι την ημερομηνία μετακόμισης, προκειμένου να ανακληθεί η έξωση», δήλωσε η σοσιαλδημοκράτισσα υπουργός (SPD) στην εβδομαδιαία εφημερίδα Bild am Sonntag την Κυριακή (18 Σεπτεμβρίου).

Το μέτρο θα βοηθήσει όσους δυσκολεύονται να πληρώσουν το ενοίκιο τους λόγω της εκτίναξης των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος και θέρμανσης, πρόσθεσε.

Επί του παρόντος, η διάταξη αυτή, γνωστή ως «πληρωμή περιόδου χάριτος», ισχύει μόνο για καταγγελίες συμβάσεων χωρίς προειδοποίηση.

Ωστόσο, η πρόταση της Geywitz δεν έχει ακόμη συμφωνηθεί εντός του τρικομματικού κυβερνητικού συμβουλίου. Ειδικά το κατά πόσον το φιλικό προς τις επιχειρήσεις FDP θα εγκρίνει την πρότασή της Geywitz είναι μέχρι στιγμής ασαφές.

«Υποθέτω ότι ο συνάδελφός μου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Marco Buschmann, το προετοιμάζει ήδη εντατικά», πρόσθεσε αναφορικά με τον υπουργό του FDP.

Η γερμανική κυβέρνηση είχε υιοθετήσει πρόσφατα ένα τρίτο «πακέτο ανακούφισης» ύψους 65 δισεκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να βοηθήσει τους πολίτες να αντιμετωπίσουν το αυξανόμενο κόστος διαβίωσης.

Μεταξύ των μέτρων που προβλέπονταν στο πλαίσιο του πακέτου περιλαμβάνονταν βελτιώσεις στο δίκαιο των μισθώσεων με σκοπό να διασφαλιστεί ότι κανείς δεν θα έμενε χωρίς ενέργεια ή θέρμανση.

Η Geywitz τόνισε επίσης ότι τα τρία κυβερνητικά κόμματα είχαν ήδη συμφωνήσει στη συμφωνία συνασπισμού τους ότι η περίοδος προειδοποίησης για την τακτική και άμεση καταγγελία των συμβάσεων ενοικίασης θα πρέπει να προσαρμοστεί.

Σχετικα αρθρα

Gazprom: Λύγισε ο ρωσικός γίγαντας – Ζημιές για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν 25 χρόνια

admin

Ανησυχία στη γερμανική αριστερά από την έξαρση βίαιων επιθέσεων

admin

Επιστρέφουν οι βρετανικοί έλεγχοι στις εισαγωγές νωπών τροφίμων από την ΕΕ

admin

Ελαιόλαδο: Ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο προειδοποιεί για την «τέλεια καταιγίδα» στην αγορά

admin

Courvoisier: Στα χέρια της Campari το διάσημο κονιάκ

admin

Κίνα: Πόλος έλξης η Έκθεση της Καντόνας για τους ξένους επενδυτές

admin

Κινεζικές εξαγωγές: Περισσότερες ευκαιρίες παρά προκλήσεις

admin

Κυρώσεις της Τεχεράνης σε ΗΠΑ και Βρετανία

admin

Το Ozempic «παχαίνει» τα κέρδη της Novo Nordisk, κάνει «ένεση» σε μία ολόκληρη οικονομία

admin

Federal Reserve: Απίθανη μια αύξηση των επιτοκίων των Ιούνιο – Οι επόμενες κινήσεις της Τράπεζας

admin

Ζάο (Binance): Στη φυλακή, αλλά μόνο για 4 μήνες, ο ισχυρός άνδρας των cryptos

admin

Πετρέλαιο: Τα βλέμματα στραμμένα στη Γάζα και τη Fed

admin