Image default
Αγορές

Η καλύτερη εβδομάδα από τον Ιούνιο για τη Wall Street

Η καλύτερη εβδομάδα από τον Ιούνιο για τη Wall Street

Με φόρα και δυναμική ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Παρασκευής (21/10) για τη Wall Street, με τους βασικούς δείκτες να κλείνουν με ισχυρή άνοδο σε μία ευμετάβλητη εβδομάδα και με εταιρικά αποτελέσματα, που δημιούργησαν ανάμικτα συναισθήματα στους επενδυτές.

Ειδικότερα, ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 2,47% στις 31.082,56 μονάδες, ο S&P 500 κέρδισε 2,38% στις 3.753,14 μονάδες και ο Nasdaq έκλεισε ανοδικά κατά 2,31% στις 10.859,72 μονάδες, διευρύνοντας τα εβδομαδιαία κέρδη τους. Ο S&P 500 και ο Dow κέρδισαν 4,7% και 4,9%, αντίστοιχα, ενώ ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 5,2%. Πρόκειται για την καλύτερη εβδομάδα από τον Ιούνιο και για τους τρεις βασικούς δείκτες της Wall Street.

Μάλιστα, η σημερινή άνοδος σημειώθηκε παρά την «εκτόξευση» της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου στο υψηλότερο επίπεδο από το 2008 και τις ανάμεικτες εκθέσεις εταιρικών κερδών, που αποτέλεσαν «βαρίδια» για την αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά.

Μετά το αρνητικό ρεκόρ πάντως, οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων ακολούθησαν πτωτική τροχιά, καθώς το 10ετές υποχώρησε κατά μία μονάδα βάσης στο 4,22% και το 2ετές κινήθηκε χαμηλότερα κατά 11 μονάδες βάσης στο 4,49%.

Οι μετοχές των τραπεζών ξεχώρισαν στη σημερινή συνεδρίαση, με τη Goldman Sachs να ενισχύεται κατά 4,6% και τη JPMorgan Chase κατά 5,3%. Αντίθετα, η μετοχή της εταιρείας μέσων κοινωνικής δικτύωσης Snap κατέγραψε «βουτιά» 28%, αφού ανακοίνωσε ότι τα τριμηνιαία έσοδά της διαμορφώθηκαν στα 1,13 δισ. δολάρια, χαμηλότερα των προσδοκιών.

Επιπλέον, οι επενδυτές υποδέχθηκαν θετικά δημοσίευμα της Wall Street Journal, σύμφωνα με το οποίο η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) μπορεί να στραφεί σε πιο ήπιες αυξήσεις των επιτοκίων μετά τη συνεδρίαση του Νοεμβρίου. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι αναφορές της επικεφαλής της Fed του Σαν Φρανσίσκο, Mary Daly, η οποία δήλωσε πως η τράπεζα πρέπει να αρχίσει να συζητάει για την επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης των επιτοκίων.

Κέρδη για το πετρέλαιο, «βουτιά» για το φυσικό αέριο

Ανοδικό ήταν το κλείσιμο της εβδομάδας για τις τιμές του πετρελαίου, την ώρα που το φυσικό αέριο επέκτεινε για έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση τις απώλειές του, κλείνοντας μάλιστα την εβδομάδα με «βουτιά» άνω του 20%.

Πιο αναλυτικά, το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Δεκεμβρίου κέρδισε 54 σεντς ή 0,6% στα 85,05 δολάρια το βαρέλι. Στην εβδομάδα το WTI ενισχύθηκε κατά 0,5%. Αντίστοιχα, το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Δεκεμβρίου πρόσθεσε 1,12 δολάρια ή 1,2% στα 93,05 δολάρια το βαρέλι, διευρύνοντας τα κέρδη του στο 2% σε εβδομαδιαία βάση.

Σε ό,τι αφορά το φυσικό αέριο, το συμβόλαιο παραδόσεως Νοεμβρίου έχασε 40 σεντς ή σχεδόν 7,5%, στα 4,959 δολάρια ανά 1 εκατ. βρετανικές θερμικές μονάδες, υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2022 και καταγράφοντας πτώση 23% στην εβδομάδα.

Εξασφάλισε το θετικό πρόσημο στο φίνις ο χρυσός

«Άλμα» κατέγραψε την Παρασκευή η τιμή του χρυσού, με το πολύτιμο μέταλλο να «γυρίζει» σε θετικό πρόσημο σε εβδομαδιαία βάση κι ενώ μέχρι χθες κατέγραφε απώλειες.

Ειδικότερα, ο χρυσός παραδόσεως Δεκεμβρίου πρόσθεσε 19,50 δολάρια ή 1,2% στα 1.656,30 δολάρια η ουγγιά, ενώ νωρίτερα υποχώρησε έως τα 1.621,10 δολάρια, στο χαμηλότερο ενδοσυνεδριακό επίπεδο από τον Απρίλιο του 2020, σύμφωνα με την Dow Jones Market Data. Στην εβδομάδα, το πολύτιμο μέταλλο σημείωσε κέρδη 0,5%.

Το ασήμι παραδόσεως Δεκεμβρίου ενισχύθηκε κατά 38 σεντς ή 2% στα 19,066 δολάρια η ουγγιά, ολοκληρώνοντας την εβδομάδα με κέρδη 5,5% και ο χαλκός παραδόσεως Δεκεμβρίου κέρδισε 6 σεντς ή 1,9% στα 3,4745 δολάρια η λίβρα, με την τιμή του να ενισχύεται κατά 1,5% σε εβδομαδιαία βάση.

  • Wall Street
  • ΟΜΟΛΟΓΑ
  • ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
  • χρυσός
  • ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
  • ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ
  • FED
  • Snap

    Σχετικα αρθρα

    Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές μετά τις αποφάσεις της Fed

    admin

    Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- «Άλμα» στο Χονγκ Κονγκ

    admin

    Έντονη μεταβλητότητα στη Wall Street μετά τον «πάγο» της Fed

    admin

    Ευρώπη: Κλειστά τα περισσότερα χρηματιστήρια – Απώλειες στο Λονδίνο

    admin

    Αναγνωριστικές κινήσεις στη Wall Street πριν τη Fed

    admin

    Ήπια άνοδος για τον FTSE 100 στις… λειψές ευρωαγορές

    admin

    Απώλειες σε Ιαπωνία και Αυστραλία- Βλέμματα σε Fed και γιεν

    admin

    Sell off στη Wall Street-Μείον 550 μονάδες ο Dow τον Απρίλιο

    admin

    Ευρωαγορές: Πρώτος μήνας απωλειών από τον Οκτώβριο- Πτώση 1,49%

    admin

    Στο κόκκινο η Wall Street λόγω ανησυχιών για τον πληθωρισμό

    admin

    Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές εν αναμονή σημαντικών μάκρο ανακοινώσεων

    admin

    Πρώτος πτωτικός μήνας για τον Nikkei εντός του 2024

    admin