Image default
Αγορές

Οι big tech έβαλαν «φρένο» στο ανοδικό σερί της Wall Street

Οι big tech έβαλαν «φρένο» στο ανοδικό σερί της Wall Street

Τέλος μπήκε σήμερα (26/10) στο τριήμερο ανοδικό σερί της Wall Street, με τον τεχνολογικό κλάδο να αποτελεί τον αρνητικό πρωταγωνιστή, στον απόηχο των απογοητευτικών αποτελεσμάτων γ’ τριμήνου από τη Microsoft και τη μητρική της Google, Alphabet.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση της Τετάρτης ο Dow Jones ενισχύθηκε οριακά κατά 0,01% στις 31.839,11 μονάδες, ενώ αντίθετα ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,73% στις 3.831,11 μονάδες και ο Nasdaq διολίσθησε 2,04% στις 10.970,99 μονάδες.

Η μετοχή της Alphabet σημείωσε πτώση 9,15% και η Microsoft 7,78%, μετά τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων, οι οποίες αποδείχτηκαν κατώτερες των αναμενομένων. Την Πέμπτη θα ακολουθήσουν οι ανακοινώσεις των Amazon και Apple. Στις επιδόσεις των μετοχών των υπόλοιπων τεχνολογικών κολοσσών (big tech), η Meta έχασε 5,7%, η Amazon 4,1% και η Apple 2%.

Σε καθοδική τροχιά παρέμειναν για δεύτερη μέρα οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς το 10ετές υποχώρησε κατά 8 μονάδες βάσης στο 4,02% και το 2ετές κινήθηκε χαμηλότερα κατά δύο μονάδες βάσης στο 4,43%.

Στα μάκρο της ημέρας, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ όσον αφορά τα αγαθά διευρύνθηκε τον Σεπτέμβριο, μετά την πτώση των εξαγωγών και την άνοδο των εισαγωγών. Πιο συγκεκριμένα, το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι το εμπορικό έλλειμμα αυξήθηκε κατά 5,7% στα 92,2 δισ. δολάρια τον περασμένο μήνα.

«Άλμα» για το πετρέλαιο

Σημαντική άνοδο κατέγραψαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, λαμβάνοντας ώθηση από την υποχώρηση του δολαρίου, την αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ, αλλά και από τις εξαγωγές αργού των ΗΠΑ που σημείωσαν ιστορικό υψηλό.

Σημειώνεται ότι τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ αυξήθηκαν μεν κατά 2,6 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο όπως έδειξαν τα ίδια στοιχεία, οι εξαγωγές της χώρας ανήλθαν στο ιστορικό υψηλό των 5,1 εκατ. βαρελιών ημερησίως, κάτι που οδήγησε το «ισοζύγιο» των ΗΠΑ στο χαμηλότερο επίπεδο της ιστορίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, το συμβόλαιο του αργού τύπου Brent παραδόσεως Δεκεμβρίου ολοκλήρωσε στα 95,69 δολάρια το βαρέλι με άνοδο 2,3% ή 2,17 δολαρίων. Το συμβόλαιο Νοεμβρίου για το αμερικανικό αργό WTI ενισχύθηκε κατά 3% και έκλεισε στα 87,91 δολάρια το βαρέλι.

Σε υψηλό δύο εβδομάδων ο χρυσός

Κέρδη σημείωσε την Τετάρτη η τιμή του χρυσού, λόγω της υποχώρησης του δολαρίου και της αποδυνάμωσης των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ, με τους επενδυτές να αναμένουν εξελίξεις από τα μέτωπα των κεντρικών τραπεζών, αναφορικά με το τι πολιτική θα ακολουθήσουν με τα επιτόκια.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο Δεκεμβρίου του χρυσού ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στα 1.669,2 δολάρια η ουγγιά, το υψηλότερο σημείο που έχει βρεθεί από τις 13 Οκτωβρίου, με άνοδο 0,7% ή 11,2 δολαρίων. Το ασήμι ενισχύθηκε κατά 1% κλείνοντας στα 19,54 δολάρια  η ουγγιά και ο χαλκός πρόσθεσε 2,9% στην τιμή του η οποία έφτασε τα 3,4956 δολάρια  η λίβρα.

  • Wall Street
  • εμπορικό έλλειμμα ΗΠΑ
  • ΟΜΟΛΟΓΑ
  • Τεχνολογικές μετοχές
  • ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
  • χρυσός

    Σχετικα αρθρα

    Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές μετά τις αποφάσεις της Fed

    admin

    Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- «Άλμα» στο Χονγκ Κονγκ

    admin

    Έντονη μεταβλητότητα στη Wall Street μετά τον «πάγο» της Fed

    admin

    Ευρώπη: Κλειστά τα περισσότερα χρηματιστήρια – Απώλειες στο Λονδίνο

    admin

    Αναγνωριστικές κινήσεις στη Wall Street πριν τη Fed

    admin

    Ήπια άνοδος για τον FTSE 100 στις… λειψές ευρωαγορές

    admin

    Απώλειες σε Ιαπωνία και Αυστραλία- Βλέμματα σε Fed και γιεν

    admin

    Sell off στη Wall Street-Μείον 550 μονάδες ο Dow τον Απρίλιο

    admin

    Ευρωαγορές: Πρώτος μήνας απωλειών από τον Οκτώβριο- Πτώση 1,49%

    admin

    Στο κόκκινο η Wall Street λόγω ανησυχιών για τον πληθωρισμό

    admin

    Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές εν αναμονή σημαντικών μάκρο ανακοινώσεων

    admin

    Πρώτος πτωτικός μήνας για τον Nikkei εντός του 2024

    admin