Image default
Επιχειρήσεις

Νέες επενδυτικές ευκαιρίες στους χειμερινούς τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας

Μετά την περιορισμένη ζήτηση των τελευταίων ετών, η αγορά ακινήτων σε δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς της Ελλάδας παρουσιάζει νέες επενδυτικές ευκαιρίες, καθώς οι τιμές πώλησης κατοικιών, καταλυμάτων αλλά και ξενοδοχειακών μονάδων ακολουθούν τις καταγεγραμμένες πλέον αυξητικές τάσεις των πωλήσεων και των ζητούμενων τιμών ενοικίασης στην κτηματαγορά στην υπόλοιπη χώρα.

Είναι γεγονός ότι ο ελληνικός τουρισμός αποτελεί τη «βαριά βιομηχανία» της χώρας, συμβάλλοντας κατά 25% στο εγχώριο ΑΕΠ. Ωστόσο η μεγάλη πρόκληση σήμερα είναι η διαχείριση της εποχικότητας που έως τώρα βασιζόταν στο δίπολο «ήλιος και θάλασσα». Γι’ αυτό, ως στόχος της επόμενης δεκαετίας έχει τεθεί η επιμήκυνση της τουριστικής κίνησης καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, εκμεταλλευόμενοι τους φυσικούς πόρους όπως είναι οι περιοχές για χειμερινό τουρισμό, το -σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη- ζεστό κλίμα, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα όπως είναι οι αρχαιολογικοί χώροι, αλλά και οι παγκόσμιες τάσεις (π.χ. Digital Nomads).

Πλέον, νέοι τουριστικοί πόλοι εμφανίζονται σε όλη τη χώρα και οι σημαντικές αποδόσεις τέτοιων επενδύσεων αναθερμαίνουν το ενδιαφέρον τόσο των εγχώριων όσο και των διεθνών επενδυτών. Η μεγαλύτερη άνοδος του ενδιαφέροντος παρατηρείται σε περιοχές που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από τα μεγάλα αστικά κέντρα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλος, Πάτρα κ.λπ.).

Το ενδιαφέρον αυτό συνδέεται άρρηκτα με την αυξημένη πληρότητα που παρουσιάζεται στους προορισμούς αυτούς δηλ. σε αυτούς που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από τα μεγάλα αστικά κέντρα, κυρίως την τελευταία 5ετία. Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι η πληρότητα κυμαίνεται στο 50–60% τους φθινοπωρινούς μήνες ενώ αγγίζουν το 75–90% τα τριήμερα και τις εορτές, από τον Οκτώβριο και μετά.

Η ενίσχυση του επενδυτικού ενδιαφέροντος σε περιοχές όπως είναι η Αράχωβα, το Πήλιο, ο Άγιος Αθανάσιος (που βρίσκεται κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν) και τα Καλάβρυτα, έχει προσδώσει ανοδική δυναμική στο μέσο όρο των τιμών, παρουσιάζοντας νέες επενδυτικές ευκαιρίες δεδομένου οι τιμές εξακολουθούν να παραμένουν σε επίπεδα χαμηλότερα από αυτά του 2008. Μάλιστα, ιδιαίτερη ανοδική πορεία παρουσιάζει το Πήλιο, με τιμές που κυμαίνονται από €1.200 έως 2.100 /τ.μ.

Η πρόταση της Intrum Hellas REO Solutions Α.Ε. στην περιοχή του Πηλίου

Το Πήλιο αποτελεί έναν από τους ομορφότερους ταξιδιωτικούς προορισμούς, συγκεντρώνοντας μεγάλο πλήθος επισκεπτών που το επιλέγουν τόσο τους χειμερινούς όσο και τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς ενδείκνυται για κάθε είδους δραστηριότητα και διαθέτει κατάλληλες υποδομές φιλοξενίας.

Τα παραδοσιακά, γραφικά χωριά, τα πολλά μονοπάτια που προσφέρονται για τους λάτρεις της πεζοπορίας, οι δραστηριότητες στο χιόνι, οι παραλίες, η τοπική κουζίνα και η εύκολη πρόσβαση από μεγάλα αστικά κέντρα όπως είναι ο Βόλος και η Θεσσαλονίκη καθιστούν το Πήλιο έναν από τους κορυφαίους προορισμούς για όλη τη διάρκεια του έτους.

Στην Πορταριά Πηλίου, ένα από τα ομορφότερα ορεινά παραδοσιακά χωριά του Πηλίου, σε υψόμετρο 650 μ. και απόσταση μόλις 13 χλμ. από το Βόλο, η Intrum REO διαθέτει προς πώληση ένα ξενοδοχείο 3 αστέρων, αποτελούμενο από 3 κτίσματα και χτισμένο σε παραδοσιακό ρυθμό με συνολική επιφάνεια 1.465 τ.μ. και δυναμικότητα 22 δωματίων.

Στόχος της Intrum REO είναι η θετική συνεισφορά στην ενίσχυση της οικονομίας μέσα από την υγιή ανάπτυξη της ελληνικής κτηματαγοράς με την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών real estate.

Για την καλύτερη αξιοποίηση των ακινήτων, η Intrum REO έχει αναπτύξει ένα μεγάλο δίκτυο συνεργατών, συνεργάζεται με επενδυτές και αξιοποιεί τη δική της πλατφόρμα διαχείρισης Property Base καθώς και custom – made prop – tech εργαλεία, ενώ ήδη έχει λανσάρει τη δική της πλατφόρμα https://realestate.intrum.gr.

Σχετικα αρθρα

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στην τροποποίηση όρων συναίνεσαν οι ομολογιούχοι του ΚΟΔ 2021

admin

Unibios: Καθαρά κέρδη 2,04 εκατ. ευρώ το 2023

admin

Κέρδη 5,4 εκατ. το 2023 για τη Galaxy Cosmos Mezz, προχωρά σε μείωση μετοχικού κεφαλαίου

admin

Πωλητήριο στον κλάδο χύτευσης βάζει η Αλουμύλ

admin

Πειραιώς: Στήριξη στις επιχειρήσεις μέσω των εγγυοδοτικών εργαλείων του InvestEU

admin

Alpha Bank: Δάνεια με ευνοϊκούς όρους σε ΜμΕ σε συνεργασία με το InvestEU

admin

Eurobank: Συμμετέχει σε πρόγραμμα χρηματοδοτήσεων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων

admin

Εκπροσώπους της Mytilineos στη Χιλή συνάντησε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

admin

Platinum χορηγός του φετινού Devoxx Greece η Novibet

admin

Δωρεάν απεριόριστα data για επτά μέρες το Πάσχα προσφέρει η Cosmote

admin

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Νέος φωτοβολταϊκός σταθμός 80 MW στη Δυτική Μακεδονία

admin

Logismos: Κέρδη προ φόρων 43,9 χιλ. ευρώ το 2023

admin