Image default
Οικονομία

Προγράμματα επιδότησης – Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το 2023

Εντός του 2023, αναμένεται να ξεδιπλωθεί ολόκληρη η παλέτα δράσεων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, όπως και του νέου ΕΣΠΑ, με αποτέλεσμα να υπάρξουν σημαντικές ευκαιρίες αξιοποίησης νέων προγραμμάτων.

Η τρέχουσα περίοδος χαρακτηρίζεται από την προδημοσίευση σημαντικών δράσεων που αναμένεται να προκηρυχθούν άμεσα. Με αυτή τη λογική, παρουσιάζει σημαντικά μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, στην οποία οι δράσεις που έτρεξαν ήταν εξαιρετικά περιορισμένες και δεν απευθύνονταν σε μεγάλο αριθμό δυνητικών δικαιούχων.

Μεγάλο ενδιαφέρον εκφράζεται από μικρομεσαίες εμπορικές και τουριστικές επιχειρήσεις, για την επανάληψη πολύ επιτυχημένων δράσεων της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου, που υποστήριζαν με ολοκληρωμένο τρόπο τους συγκεκριμένους κλάδους. Δυστυχώς, στο δημοσιευμένο προγραμματισμό δράσεων για το 2023 δεν έχουν μέχρι στιγμής περιληφθεί κλαδικά προγράμματα, αλλά μόνο οριζόντιες δράσεις με κύρια εστίαση στους πυλώνες ΤΑΑ, που αφορούν ενεργειακή εξοικονόμηση και ψηφιακό μετασχηματισμό.

Ειδικότερα, κάποιες δράσεις που, πιθανώς, θα μας απασχολήσουν εντός της χρονιάς είναι οι ακόλουθες:

– 2ος κύκλος υποβολών Αναπτυξιακού Νόμου 4887, καθεστώς Τουρισμού, το οποίο αναμένεται την άνοιξη, χωρίς να έχουμε σαφή ημερομηνία.

– 1ος κύκλος υποβολών Αναπτυξιακού Νόμου 4887, καθεστώς Σύνθετων Τουριστικών επενδύσεων, χωρίς να έχουμε σαφή ημερομηνία.

– Εξοικονομώ Τουριστικών Επιχειρήσεων, για την οποία υπάρχει προδημοσίευση κα αναμένεται σύντομα η προκήρυξη.

– Ψηφιακός Μετασχηματισμός Επιχειρήσεων, υπάρχει προδημοσίευση αναμένεται σύντομα η προκήρυξη (οριζόντια δράση για όλους του κλάδους).

– Πράσινη Μετάβαση, για την οποία υπάρχει προδημοσίευση και αναμένεται σύντομα η προκήρυξη (οριζόντια δράση για όλους του κλάδους).

– 2ος κύκλος υποβολών Αναπτυξιακού Νόμου 4887, καθεστώς Αγροδιατροφής.

– 2ος κύκλος υποβολών Αναπτυξιακού Νόμου 4887, καθεστώς Μεταποίησης & Εφοδιαστικής αλυσίδας

Κάποιες από τις παραπάνω δράσεις είναι σχεδόν σίγουρο πως θα μας απασχολήσουν την τρέχουσα χρονιά, ενώ για κάποιες άλλες το τοπίο είναι πιο θολό. Σίγουρα όλα θα κριθούν από τον προγραμματισμό και τις εξελίξεις που θα προκύψουν εντός του 2023.

Ως BSS, με περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας, νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά για όσα έχουμε πετύχει μαζί με τους συνεργάτες μας. Στην ιστοσελίδα μας, www.bssplus.gr, μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να δει κάποιες από τις πολλές επιτυχίες μας, μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια. Στο επίκεντρο κάθε δράσης μας είναι ο άνθρωπος, για αυτό και προσεγγίζουμε κάθε επενδυτικό σχέδιο ανθρωποκεντρικά και τεχνοκρατικά, ταυτόχρονα. Στόχος μας είναι να συντροφεύουμε τον επιχειρηματία στο επενδυτικό του ταξίδι, από το πρώτο βήμα, μέχρι την υλοποίηση του έργου του, αλλά και μετά, κατά τη λειτουργία της επιχείρησής του.

Γεράσιμος Μαγδαληνός, Subsidies Programs Manager

Σχετικα αρθρα

Νέες τουριστικές διαδρομές στην οροσειρά της Ροδόπης με συνεργασία Βουλγαρίας- Ελλάδας

admin

Ο χρυσός στα… ύψη, το δολάριο σε διολίσθηση και το χρηματιστήριο «τιμολογεί» τις τράπεζες «ξανά» κάτω από την «λογιστική» τους αξία

fastpath

Στουρνάρας: Δεν υπάρχει καμία ανησυχία για το τραπεζικό μας σύστημα

admin

Κ. Σκρέκας: «Με τον αγωγό Αλεξανδρούπολης – Μπουργκάς εδραιώνουμε την Ελλάδα και τη Βουλγαρία ως πόλους σταθερότητας και ασφάλειας»

fastpath

Τι συμβαίνει με την Deutsche Bank: Είναι το επόμενο κομμάτι στο «ντόμινο» της τραπεζικής κρίσης;

fastpath

«AVAX»: Το νεότευκτο Chemical/Product tanker της Capital

admin

Ο “γόρδιος” δεσμός της Deutsche Bank

admin

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων: Ποιές υπηρεσίες και πότε βγαίνουν «εκτός», λόγω αναβαθμισης

admin

Μητσοτάκης: Μπορούμε να πετύχουμε άνοδο της επενδυτικής βαθμίδας το 2023 εφόσον ο λαός μας εμπιστευθεί

admin

Μαρκ Ρούτε: «Είναι απίθανο η ευρωζώνη να υποστεί νέα τραπεζική κρίση»

admin

ΤτΕ: Αύξηση 72% στις τουριστικές εισπράξεις τον Ιανουάριο

fastpath

Σύνοδος Κορυφής : «Ο τραπεζικός τομέας της ΕΕ είναι ανθεκτικός»

fastpath