Image default
Επιχειρήσεις

Νέα σημαντική πρωτοβουλία της EY κατά του παγκόσμιου διευρυνόμενου χάσματος δεξιοτήτων

Η EY ανακοίνωσε την έναρξη μιας νέας πρωτοβουλίας που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο να γεφυρώσουν το ταχέως αυξανόμενο, παγκοσμίως, χάσμα δεξιοτήτων, εξοπλίζοντας συνεχώς το ανθρώπινο δυναμικό τους με ζωτικές νέες δεξιότητες.

Το EY Skills Foundry συγκεντρώνει όλα τα εργαλεία που είναι απαραίτητα ώστε οι επιχειρήσεις να διαχειριστούν τις ανάγκες δεξιοτήτων τους, σε μία πλατφόρμα. Έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να βελτιώσουν την κατάρτιση των εργαζόμενων σε μια εποχή που πολλές από αυτές εντείνουν τις προσπάθειές τους, χωρίς να πετυχαίνουν το ζητούμενο αποτέλεσμα.

Η πλατφόρμα χρησιμοποιεί την πιο πρόσφατη τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης (artificial intelligence) και μηχανικής μάθησης (machine learning technology) για να χαρτογραφήσει την ακριβή έκταση και τη μορφή του χάσματος δεξιοτήτων ενός οργανισμού. O μηχανισμός συγκριτικής αξιολόγησης της πλατφόρμας επιτρέπει στις επιχειρήσεις να συγκρίνουν τις δεξιότητες που οι ίδιες διαθέτουν με ένα παγκόσμιο, δια-κλαδικό, σημείο αναφοράς, και να διαμορφώνουν την πολιτική κατάρτισης, με γνώμονα τα πραγματικά δεδομένα. Με αυτόν τον τρόπο, τόσο οι επιχειρήσεις, όσο και οι εργαζόμενοι μπορούν να παρακολουθούν και να καταμετρούν την πρόοδό τους, επιταχύνοντας την ανάπτυξη των ταλέντων και την εξέλιξη της σταδιοδρομίας τους.

Το EY Skills Foundry παρέχει στις επιχειρήσεις προγράμματα καθοδηγούμενης εκμάθησης που καλύπτουν τους τομείς της τεχνολογίας, της διοίκησης επιχειρήσεων και της ηγεσίας. Τα προγράμματα αυτά στηρίζονται στα πιο πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα σχετικά με την ατομική εκμάθηση, και σχεδιάστηκαν σε συνεργασία με πελάτες από μια σειρά κλάδων. Κορυφαίοι επαγγελματίες εκπαίδευσης παγκοσμίως, έχουν επιμεληθεί το περιεχόμενο του προγράμματος. Οι άνθρωποι που το χρησιμοποιούν μπορούν, είτε να ακολουθήσουν δομημένες εκπαιδευτικές διαδρομές που οδηγούν στην απόκτηση καθορισμένων προσόντων, είτε να αναζητήσουν πιο εξατομικευμένο περιεχόμενο με τον δικό τους ρυθμό.

Το EY Skills Foundry αντλεί διδάγματα από ένα προηγούμενο πρόγραμμα εκμάθησης της EY: μια σειρά πιστοποιητικών και προσόντων, συμπεριλαμβανομένου του Tech MBA της EY, το οποίο οδήγησε σε σημαντικές βελτιώσεις στην απόδοση και τη διατήρηση εργαζομένων για την εταιρεία.

Η νέα αυτή πρωτοβουλία έρχεται σε μια περίοδο πρωτοφανών αλλαγών στην παγκόσμια αγορά εργασίας. Η έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για το μέλλον των θέσεων εργασίας για το 2025 εκτιμά ότι έως το 40% των βασικών δεξιοτήτων που απαιτούνται για συγκεκριμένες θέσεις εργασίας αναμένεται να αλλάξει έως το 2025, ενώ το 50% των εργαζομένων θα χρειαστεί να αποκτήσουν νέες δεξιότητες. Η έρευνα δείχνει, επίσης, ότι ενδέχεται να χαθεί παγκόσμιο ΑΕΠ αξίας 11,5 τρισ. δολαρίων έως το 2028, εάν οι οργανισμοί δε λάβουν μέτρα για να γεφυρώσουν το χάσμα των δεξιοτήτων τους.

Σχολιάζοντας τη νέα παγκόσμια πρωτοβουλία της ΕΥ, η κα Ευτυχία Κασελάκη, Εταίρος, Συμβουλευτικές Υπηρεσίες EY Ελλάδος – Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Ανθρώπινου Δυναμικού, δήλωσε: «Η έλλειψη ευθυγράμμισης μεταξύ των δεξιοτήτων που διαθέτει σήμερα το ανθρώπινο δυναμικό και των πραγματικών αναγκών της αγοράς αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες σύγχρονες προκλήσεις. Το πρόβλημα θα ενταθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια, καθώς η παγκόσμια οικονομία μετασχηματίζεται με ταχείς ρυθμούς. Η ΕΥ, μέσω του EY Skills Foundry, συνεπής στη δέσμευσή της να συμβάλει στη δημιουργία ενός καλύτερου εργασιακού κόσμου, βοηθά τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο να αναβαθμίσουν τις δεξιότητες και να βελτιώσουν τα προγράμματα κατάρτισης».

Σχετικα αρθρα

Χρηματιστήριο: Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την κίνηση του Γ.∆.

admin

Εθνική: Νέο ομόλογο και πρόταση για buyback τίτλων Tier 2 αξίας €400 εκατ.

admin

United Group: Επιταχύνονται οι επενδύσεις στο FTTH

admin

Τέρνα – Renco κατασκευάζουν το πρώτο Data Center της Microsoft

admin

Κρυμμένος θησαυρός για την Coca Cola HBC στο e-commerce

admin

Νέο θεσμικό πλαίσιο ζητούν οι ΑΕΕΑΠ από το ΥΠΕΘΟ

admin

3M: Πότε κάθεται στην καρέκλα του CEO ο Μπιλ Μπράουν (tweet)

admin

Airbnb: Η μεγάλη αλλαγή που θα τεθεί σε ισχύ στις 30 Απριλίου

admin

Πράσινη επένδυση €50 εκατ. από τον Διεθνή Αερολυμένα Αθηνών

admin

Μάχη με τον χρόνο για το δάνειο των 20 εκατ. στην Avramar

admin

Ποιες εισηγμένες ψάχνονται για πωλήσεις ακινήτων

admin

Ποιες κατασκευαστικές διεκδικούν τα νέα οδικά έργα ύψους 900 εκατ. ευρώ

admin