Image default
Πολιτική

Συνάντηση Δένδια με Καλαφάτη: Δεν συσχετίζω τη βοήθεια στην Τουρκία με οποιοδήποτε γεωπολιτικό αποτύπωμα, δήλωσε ο ΥΠΕΞ

Δένδιας - Καλαφάτης

Ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με τον υφυπουργό Μακεδονίας και Θράκης Σταύρο Καλαφάτη, στο Διοικητήριο, και τον ενημέρωσε για το πρόσφατο ταξίδι του στην Τουρκία και την κατάσταση που είδε μετά τους καταστροφικούς σεισμούς

“Δεν θέλω με κανένα τρόπο να συσχετίσω τη βοήθεια, που η ελληνική κυβέρνηση, ο ελληνικός λαός, η ελληνική κοινωνία, οφείλω να πω, ομόθυμα παρέχει προς τον δοκιμαζόμενο συνάνθρωπό, πέρα από το Αιγαίο, είτε στην Τουρκία, είτε στη Συρία, με οποιοδήποτε γεωπολιτικό αποτύπωμα, είτε με οποιαδήποτε προσπάθεια, είτε με οποιαδήποτε διαφορά. Είναι διαφορετικά πράγματα. Ο ελληνικός λαός και η ελληνική κοινωνία με τη συμπεριφορά αυτή αποδεικνύει το ήθος το οποίο έχει. Πρέπει να μείνουμε εκεί”.

Τα παραπάνω υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν θα συνεχιστεί το καλό κλίμα με την Τουρκία που βλέπουμε μετά τον καταστροφικό σεισμό.

Ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με τον υφυπουργό Μακεδονίας και Θράκης Σταύρο Καλαφάτη, στο Διοικητήριο, και τον ενημέρωσε για το πρόσφατο ταξίδι του στην Τουρκία και την κατάσταση που είδε μετά τους καταστροφικούς σεισμούς, όπως και για τη βοήθεια της Ελλάδας τόσο προς την Τουρκία όσο και προς τη Συρία.

Συζήτησαν, επίσης, για τον ρόλο της Μακεδονίας και της Θράκης στην ευρύτερη περιοχή και ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε:” Συζητήσαμε για την τεράστια γεωπολιτική σημασία που έχει τη Μακεδονία και Θράκη και για την προσπάθεια που ελληνική κυβέρνηση καταβάλλει για να αναβαθμίσει τον γεωπολιτικό ρόλο της πολύ σημαντικής αυτής περιοχής. Θα ήθελα να σας πω ότι είναι πάντα μεγάλη μου χαρά να βρίσκομαι στη Μακεδονία και ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη”.

“Οι Έλληνες ήμασταν οι πρώτοι που σπεύσαμε -με εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη- στην παροχή συνδρομής για τη διάσωση εγκλωβισμένων με τη αποστολή δύο ομάδων της ΕΜΑΚ. Και θα συνεχίσουμε την παροχή βοήθειας με την αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης με συντονισμένη προσπάθεια που ήδη αναπτύσσεται από την Πολιτεία, την Εκκλησία, την κοινωνία. Και αυτό διότι οι Έλληνες έτσι αντιλαμβανόμαστε ότι οφείλουν να συμπεριφέρονται οι γείτονες”, είπε, από την πλευρά του, ο ΥΜΑΘ Σταύρος Καλαφάτης.

«Συζητήσαμε, επίσης, με τον φίλο υπουργό τη συμβολή της Μακεδονίας και της Θράκης στην εθνική προσπάθεια που κάνει την πατρίδα μας πιο ισχυρή, οικονομικά, στρατιωτικά και γεωπολιτικά. Για τη νέα στρατηγική σχέση με τις ΗΠΑ και την αμερικανική παρουσία στην Αλεξανδρούπολη που τονώνει την ασφάλεια και ενισχύει τη σταθερότητα. Αλλά και για τις νέες υποδομές που μετεξελίσσουν τη χώρα μας σε ενεργειακό κόμβο. Είναι κοινή η πεποίθηση ότι η Θεσσαλονίκη, η Μακεδονία και η Θράκη με τις επιλογές της κυβέρνησής μας παίρνουν τη θέση που δικαιουνται στο χάρτη του μέλλοντος», τόνισε ο κ. Καλαφάτης.

- -

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.

Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Σχετικα αρθρα

Δένδιας: Αναγκαίες οι αμυντικές δαπάνες – Η Ελλάδα δεν είναι Λουξεμβούργο, δεν είναι όλοι φίλοι μας, δεν μας ρίχνουν γαρύφαλλα

admin

Ο Κουτσούμπας συνάντησε το συνδικάτο της Amazon, με καπελάκι ΠΑΜΕ ο πρόεδρος – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

admin

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη να είναι η πρώτη επιλογή του ελληνικού λαού στις επόμενες εθνικές εκλογές

admin

Συνομιλίες Ελλάδας – Τουρκίας: Συμφώνησαν να διερευνήσουν πρόσθετες θεματικές συνεργασίας

admin

Δένδιας: Δεσμεύθηκαν 2 δισ. ευρώ για τον «Θόλο» – Δεν είμαστε Λουξεμβούργο, δεν μας ρίχνουν γαρύφαλλα

admin

Πιερρακάκης: Συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων στο Λονδίνο

admin

Δένδιας: Υποδέχτηκε μαθητές από μειονοτικά σχολεία της Θράκης – Φωτογραφίες

admin

ΠΑΣΟΚ: «Έως και 10% ακριβότερο φέτος το πασχαλινό τραπέζι σύμφωνα με το ΙΝΚΑ – Στο κενό οι υποσχέσεις της κυβέρνησης»

admin

Καλό κλίμα, καλή διάθεση και από τις δύο πλευρές στον 6ο γύρο συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας

admin

Σαμαράς: Προϋπόθεση το Κυπριακό για να υπάρξει λύση στα ελληνοτουρκικά

admin

Ελληνοτουρκικά: Στην Κωνσταντινούπολη ο Φραγκογιάννης – Σήμερα ο 6ος γύρος συνομιλιών για τη θετική ατζέντα

admin

Παπαστεργίου: «Δεν ψηφιοποιούμε απλά, αλλά καταργούμε τη γραφειοκρατία»

admin