Image default
Αγορές

Wall Street: Κέρδη μετά τη χειρότερη εβδομάδα εντός του 2023

Wall Street: Κέρδη μετά τη χειρότερη εβδομάδα εντός του 2023

Επαναφορά σε ανοδική τροχιά κατέγραψαν σήμερα (27/2) οι βασικοί δείκτες της Wall Street, έπειτα από μία δύσκολη εβδομάδα κατά την οποία σημειώθηκε η ισχυρότερη πτώση της φετινής χρονιάς, ανακτώντας μέρος από το χαμένο έδαφος.

Ωστόσο, η δυναμική προσπάθεια ανάκαμψης που επιχειρήθηκε με την έναρξη των συναλλαγών ξεθύμανε σταδιακά, μην επιτρέποντας στους βασικούς δείκτες να ανακτήσουν ένα σημαντικό μέρος των απωλειών του προηγούμενου πενθημέρου.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,22% στις 32.889,09 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 κινήθηκε ανοδικά κατά 0,32% στις 3.982,62 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κέρδισε 0,63% στις 11.466,98 μονάδες. Σε επίπεδο τίτλων, η Union Pacific υποχώρησε σχεδόν 10% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος θα παραιτηθεί φέτος.

Στα μάκρο της ημέρας, κατά 4,5% ή 13 δισ. δολάρια μειώθηκε ο αριθμός των παραγγελιών διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο σε μηνιαία βάση, φτάνοντας στα 272,3 δισ. δολάρια, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα. Αυτό όμως οφειλόταν κυρίως στη μείωση κατά 54,6% των νέων παραγγελιών για αεροσκάφη και ανταλλακτικά. Έτσι, εξαιρουμένων των μεταφορών, οι νέες παραγγελίες αυξήθηκαν 0,7% τον Ιανουάριο από τον Δεκέμβριο.

Απώλειες για το πετρέλαιο – Τέλος το πτωτικό σερί του χρυσού

Στο «κόκκινο» ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Δευτέρας για τις τιμές του πετρελαίου, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για τις προοπτικές της ζήτησης του «μαύρου χρυσού». Πιέσεις ασκεί και η αύξηση των αποθεμάτων πετρελαίου από τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ, τα αμερικανικά αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 7,6 εκατ. βαρελιών την εβδομάδα που έληξε στις 17 Φεβρουαρίου, σηματοδοτώντας την διαδοχική εβδομάδα ανόδου.

Το αργό τύπου West Texas Intermediate παράδοσης Απριλίου υποχώρησε σήμερα κατά 64 σεντς ή 0,8% και έκλεισε στα 75,68 δολάρια το βαρέλι. Το συμβόλαιο Απριλίου για το Brent σημείωσε πτώση κατά 71 σεντς ή σχεδόν 0,9% και τερμάτισε την ημέρα στα 82,45 δολάρια το βαρέλι.

Από την άλλη πλευρά, μικρή άνοδο κατέγραψαν τα συμβόλαια του χρυσού , ανακάμπτοντας από τις ισχυρές απώλειες της περασμένης εβδομάδας όταν και έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο του 2023. Συγκεκριμένα, ο χρυσός παράδοσης Απριλίου ενισχύθηκε κατά 7,80 δολάρια ή 0,4% στα 1.824,90 δολάρια η ουγγιά. Πρόκειται για την πρώτη συνεδρίαση κερδών μετά από 5 συνεχόμενες μέρες πτώσης για το πολύτιμο μέταλλο.

Το ασήμι παραδόσεως Μαΐου έχασε 14 σεντς ή 0,7% στα 20,793 δολάρια η ουγγιά, ενώ αντίθετα ο χαλκός παράδοσης Μαΐου σημείωσε κέρδη 6 σεντς ή 1,5% στα 4,011 δολάρια η λίβρα.

  • WALL STREET ΗΠΑ
  • ανάκαμψη
  • ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
  • χρυσός
  • παραγγελίες διαρκών αγαθών
  • συναλλαγές
  • UNION PACIFIC

    Σχετικα αρθρα

    Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές μετά τις αποφάσεις της Fed

    admin

    Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- «Άλμα» στο Χονγκ Κονγκ

    admin

    Έντονη μεταβλητότητα στη Wall Street μετά τον «πάγο» της Fed

    admin

    Ευρώπη: Κλειστά τα περισσότερα χρηματιστήρια – Απώλειες στο Λονδίνο

    admin

    Αναγνωριστικές κινήσεις στη Wall Street πριν τη Fed

    admin

    Ήπια άνοδος για τον FTSE 100 στις… λειψές ευρωαγορές

    admin

    Απώλειες σε Ιαπωνία και Αυστραλία- Βλέμματα σε Fed και γιεν

    admin

    Sell off στη Wall Street-Μείον 550 μονάδες ο Dow τον Απρίλιο

    admin

    Ευρωαγορές: Πρώτος μήνας απωλειών από τον Οκτώβριο- Πτώση 1,49%

    admin

    Στο κόκκινο η Wall Street λόγω ανησυχιών για τον πληθωρισμό

    admin

    Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές εν αναμονή σημαντικών μάκρο ανακοινώσεων

    admin

    Πρώτος πτωτικός μήνας για τον Nikkei εντός του 2024

    admin