Image default
Αγορές

Στα…βήματα του sell off της Wall Street οι ασιατικές αγορές

Στα…βήματα του sell off της Wall Street οι ασιατικές αγορές

Σημαντικές απώλειες κατέγραψαν οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια Ασίας και Ωκεανίας στη συνεδρίαση της Παρασκευής (10/3), ακολουθώντας τα… αρνητικά βήματα της Wall Street που βρέθηκε στα πρόθυρα του sell off.

Οι επενδυτές αναμένουν την έκθεση μισθοδοσίας εκτός γεωργικών εκμεταλλεύσεων του Φεβρουαρίου από τις ΗΠΑ, η οποία θα μπορούσε να καθορίσει περαιτέρω την κατεύθυνση για τις μελλοντικές αυξήσεις επιτοκίων της Federal Reserve.

Ο Hang Seng οδήγησε τις απώλειες, υποχωρώντας πάνω από 3%.

Στην Κίνα, ο Σι Τζινπίνγκ εξασφάλισε επίσημα μια άνευ προηγουμένου τρίτη θητεία ως πρόεδρος, αλλά οι χρηματιστηριακοί δείκτες κινήθηκαν σε αρνητικό έδαφος.

Στην Ιαπωνία, η BOJ διατήρησε τα επιτόκιά της στο -0,1%, σε μεγάλο βαθμό σύμφωνα με τις προσδοκίες σε δημοσκόπηση του Reuters και επανέλαβε τον στόχο της να διατηρήσει την απόδοση του 10ετούς ιαπωνικού κρατικού ομολόγου γύρω στο 0%.

«Η οικονομία της Ιαπωνίας, παρά το γεγονός ότι επηρεάζεται από παράγοντες όπως οι υψηλές τιμές των εμπορευμάτων, έχει ανακάμψει καθώς προχωρά η επανέναρξη της οικονομικής δραστηριότητας», ανέφερε η Τράπεζα.

Το κοινοβούλιο της Ιαπωνίας ενέκρινε τον διορισμό του Καζούο Ουέντα ως τον επόμενο διοικητή της Τράπεζας της Ιαπωνίας, ανέφερε η Kyodo, με τον σημερινό διοικητή Χαρουχίκο Κουρόντα να προεδρεύει στην τελευταία του συνεδρίαση πολιτικής πριν από τη λήξη της θητείας του στις 8 Απριλίου.

Η έγκριση από τη Βουλή των Συμβούλων θέτει τις προϋποθέσεις για τον επίσημο διορισμό του Ουέντα και από την κυβέρνηση, ανέφερε το Kyodo.

Το κοινοβούλιο ενέκρινε επίσης τον Σινίσι Ουτσίντα και τουν Ραϊόζο Χιμίνο ως τους επόμενους υποδιοικητές της Τράπεζας της Ιαπωνίας.

Η απόδοση των 10ετών ιαπωνικών κρατικών ομολόγων υποχώρησε ελαφρώς στο ανώτατο όριο του εύρους ανοχής της κεντρικής τράπεζας στο 0,5%.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ιαπωνικός Nikkei υποχώρησε 1,67%, κλείνοντας στις 28.143,97 μονάδες, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ έκανε «βουτιά» 3,15% στις 19.298,50 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite κατέγραψε πτώση 1,19% στις 3.230,08 μονάδες, με τον Shenzhen Component να κινείται πτωτικά 1,19% στις 11.442,54 μονάδες.

Ο Taiwan Weighted έπεσε 1,55% και έκλεισε στις 15.526,20 μονάδες, ενώ ο Kospi κατέγραψε απώλειες 1,01% στις 2.394,59 μονάδες.

Ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε στις 7.144,70 μονάδες, χάνοντας 2,28%.

  • ασιατικές αγορές
  • ΑΣΙΑ
  • Ωκεανία
  • Κίνα
  • ιαπωνία
  • Αυστραλία
  • Nikkei
  • Kospi
  • hang seng
  • Χονγκ Κονγκ

    Σχετικα αρθρα

    Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές μετά τις αποφάσεις της Fed

    admin

    Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- «Άλμα» στο Χονγκ Κονγκ

    admin

    Έντονη μεταβλητότητα στη Wall Street μετά τον «πάγο» της Fed

    admin

    Ευρώπη: Κλειστά τα περισσότερα χρηματιστήρια – Απώλειες στο Λονδίνο

    admin

    Αναγνωριστικές κινήσεις στη Wall Street πριν τη Fed

    admin

    Ήπια άνοδος για τον FTSE 100 στις… λειψές ευρωαγορές

    admin

    Απώλειες σε Ιαπωνία και Αυστραλία- Βλέμματα σε Fed και γιεν

    admin

    Sell off στη Wall Street-Μείον 550 μονάδες ο Dow τον Απρίλιο

    admin

    Ευρωαγορές: Πρώτος μήνας απωλειών από τον Οκτώβριο- Πτώση 1,49%

    admin

    Στο κόκκινο η Wall Street λόγω ανησυχιών για τον πληθωρισμό

    admin

    Μεικτά πρόσημα στις ευρωαγορές εν αναμονή σημαντικών μάκρο ανακοινώσεων

    admin

    Πρώτος πτωτικός μήνας για τον Nikkei εντός του 2024

    admin