Image default
Επιχειρήσεις

Google: Ένας κολοσσός που… κόβει συρραπτικά και λάπτοπ για να μειώσει τα κόστη

Ένα e-mail προς τους υπαλλήλους της Google από την οικονομική διευθύντρια του αμερικανικού κολοσσού, Ρουθ Πόρατ, αποκαλύπτει τους τρόπους που προσπαθεί να εξοικονομήσει κόστη, περικόπτοντας υπηρεσίες προς τους υπαλλήλους.

«Γίνονται μεγάλες, πολυετείς προσπάθειες», αναφέρει η Πόρατ στο e-mail της με τίτλο: «Our company-wide OKR on durable savings», τμήματα του οποίου δημοσίευσε η Wall Street Journal.

Όπως μεταδίδει το CNBC, η Google ανακοίνωσε ότι μειώνει υπηρεσίες και αναλώσιμα που χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι, όπως μαθήματα γυμναστικής, συρραπτικά, ταινίες και καινούργια λάπτοπ που αντικαθιστούν τα παλιά.

Ένας από τους σημαντικούς στόχους της εταιρείας για το 2023 είναι «η επίτευξη διαρκούς εξοικονόμησης πόρων μέσω της βελτίωσης της ταχύτητας και της αποδοτικότητας», δήλωσε η Πόρατ στο μήνυμά της.

Τα τελευταία μέτρα περικοπής κόστους πραγματοποιούνται, την ώρα που η Google, που ανήκει στην Alphabet, συνεχίζει την πιο σοβαρή απόπειρα περικοπών κόστους εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες που είναι εισηγμένη. Η εταιρεία δήλωσε τον Ιανουάριο ότι καταργεί 12.000 θέσεις εργασίας, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 6% του εργατικού δυναμικού της, για να αντιμετωπίσει την επιβράδυνση της αύξησης των πωλήσεων μετά την αύξηση – ρεκόρ του αριθμού των εργαζομένων.

Οι περικοπές φάνηκαν και από άλλους τομείς. Η εταιρεία αρνήθηκε να πληρώσει το υπόλοιπο των αδειών μητρότητας και ιατρικής περίθαλψης των απολυμένων υπαλλήλων, όπως μετέδωσε το CNBC.

Μεταξύ των αλλαγών στον εξοπλισμό, η Google διακόπτει τη δυνατότητα ανανέωσης για φορητούς υπολογιστές, επιτραπέζιους υπολογιστές και οθόνες. Επίσης, «αλλάζει την πρόβλεψη για το πόσο συχνά αντικαθίσταται ο εξοπλισμός», σύμφωνα με εσωτερικά έγγραφα που είδε το CNBC.
Οι υπάλληλοι της Google που δεν έχουν ρόλο μηχανικού αλλά χρειάζονται νέο φορητό υπολογιστή θα λάβουν ένα Chromebook. Τα Chromebook είναι φορητοί υπολογιστές που κατασκευάζονται από την Google και χρησιμοποιούν ένα λειτουργικό σύστημα που βασίζεται στην Google και ονομάζεται Chrome OS.

Προηγουμένως, στους υπαλλήλους δίνονταν MacBooks της Apple.

Επίσης, ένας υπάλληλος δεν μπορεί πλέον να κάνει έξοδα για κινητά τηλέφωνα. Και οι υπάλληλοι θα χρειάζονται έγκριση του διευθυντή «ή ανώτερου» εάν χρειάζονται ένα αξεσουάρ που κοστίζει πάνω από 1.000 δολάρια και δεν είναι διαθέσιμο μέσα στην εταιρεία..

Διαβάστε ακόμη

Κυριάκος Γριβέας: Μετά την Πεντέλη νέα σφυριά για ακίνητά του στη Μάνη

Η στρατηγική Μητσοτάκη για μετά τις εκλογές, οι μνηστήρες του λιμένος Ηρακλείου, τα ακίνητα του Μαύρου και μια οφειλή περίπου 100 εκατ. ευρώ

Ο «γάμος» Ζαγόρι – Green Cola και η προσπάθεια δημιουργίας διεθνούς προφίλ

Σχετικα αρθρα

ΑΔΜΗΕ: Γνωστοποίηση αλλαγής σύνθεσης Διοικητικού Συμβουλίου

admin

Κώστας Τοβίλ (tbi bank): Δημιουργούμε προϊόντα με βάση τις ανάγκες των πελατών μας

admin

Εκτός λειτουργίας μέχρι τις 16:30 οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

admin

Η ELVIAL βάζει πλώρη για Β. Αμερική και νέες επενδύσεις 

admin

Mytilineos: Σε εμπορική λειτουργία μονάδα 200 MW για τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού της Ιρλανδίας

admin

Volkswagen: «Βουτιά» 20% για τα λειτουργικά κέρδη στο α’ τρίμηνο – Στα 4,6 δισ. ευρώ

admin

Παγκρήτια Τράπεζα: Σε μία εφαρμογή εταιρικός και προσωπικός λογαριασμός

admin

Προοδευτική: Σύμβαση συνεργασίας για σταθμό φωτοβολταϊκών συστημάτων

admin

Πώς λειτουργούν τα καταστήματα ΟΠΑΠ τη Μ. Εβδομάδα

admin

Aegean: Ξεκινά εντός Μαΐου η νέα βάση συντήρησης αεροσκαφών – Εγκρίθηκε μέρισμα 0,75 ευρώ ανά μετοχή

admin

Τον Ιούνιο στους ελληνικούς δρόμους τα ηλεκτρικά πατίνια της Lime

admin

Εθνική Τράπεζα: Αποπληρώνει πρόωρα ομόλογο 150 εκατ. ευρώ

admin