Image default
Οικονομία

 tagesschau.de: Φθηνότερες διακοπές στο Μεξικό παρά στην Ελλάδα

Για πρώτη χρονιά φέτος, μετά τα χρόνια της πανδημίας, οι κρατήσεις των Γερμανών αγγίζουν τα επίπεδα προ πανδημίας, με μια διαφορά: στους παραδοσιακά προσφιλείς προορισμούς των Γερμανών στη Μεσόγειο «οι τιμές έχουν αυξηθεί κατακόρυφα». Αυτό προκύπτει από έρευνα της ταξιδιωτικής διαδικτακής πύλης Holiday-Check για λογαριασμό της εκπομπής Ard-Plusminus, στο πρώτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης ARD.

Όπως παρατηρεί η ιστοσελίδα tagesschau.de του πρώτου προγράμματος της γερμανικής τηλεόρασης «τα ταξιδιωτικά πακέτα για Ισπανία, Ελλάδα ή Πορτογαλία έχουν ακριβύνει περίπου κατά 20-30% σε σχέση με το καλοκαίρι του 2019. Σημαντική αύξηση καταγράφουν και οι τιμές για προορισμούς όπως η Τουρκία, η Τυνησία ή η Αίγυπτος, οι οποίοι παλαιότερα θεωρούνταν μάλλον φθηνοί. Οι τιμές των πακέτων διακοπών γι’ αυτούς τους προορισμούς έχουν αυξηθεί κατά 35-50% σε σχέση με την περίοδο προ πανδημίας».

Ακριβότερα και τα αεροπορικά εισιτήρια

Οι αυξήσεις όμως στις τιμές αφορούν και τις αεροπορικές πτήσεις. «Οι καλοκαιρινές πτήσεις προς την Ελλάδα ή την Κροατία εμφανίζονται 16% ακριβότερες φέτος σε σχέση με το 2022. Οι πτήσεις προς την Ισπανία, είτε την ηπειρωτική χώρα είτε τα νησιά της, είναι κατά 25% ακριβότερες». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων οφείλονται κυρίως στο αυξημένο κόστος για το προσωπικό αλλά και στην αυξημένη τιμή της κηροζίνης. Ταυτόχρονα, συνολικά η τουριστική βιομηχανία έχει αλλάξει συγκριτικά με την εικόνα που εμφάνιζε πριν από τον κορωνοϊό.

Πού μπορούν όμως να ταξιδέψουν φθηνά φέτος οι Γερμανοί ταξιδιώτες; Η tagesschau.de παρατηρεί: «Αν θέλετε να ταξιδέψετε οικονομικά φέτος, θα πρέπει να αναζητήσετε στοχευμένα ασυνήθιστους ταξιδιωτικούς προορισμούς που βρίσκονται πέρα από τις τάσεις της μόδας. Οι διακοπές στη μακρινή Ζανζιβάρη, στο Μεξικό ή στην Κούβα μπορεί αυτή τη στιγμή να είναι φθηνότερες από ό,τι οι διακοπές στους κλασικούς μεσογειακούς προορισμούς».

- Deutsche Welle

Σχετικα αρθρα

ΟΟΣΑ: Ανθεκτική η ελληνική οικονομία – Ανάπτυξη 2% φέτος και 2,5% το 2025

admin

Στην Υπουργική Σύνοδο του ΟΟΣΑ στο Παρίσι συμμετέχει ο Κ. Χατζηδάκης

admin

Δυσκολεύονται να πληρώσουν το ρεύμα τρεις στους 10 βιοτέχνες στη Θεσσαλονίκη

admin

ΟΟΣΑ: Ανάπτυξη 2% εφέτος και 2,5% το 2025 για την Ελλάδα

admin

ICAP CRIF: Σε ανοδική τροχιά οι πωλήσεις προϊόντων ομορφιάς και περιποίησης

admin

Στο Παρίσι ο Κ. Χατζηδάκης για την Υπουργική Σύνοδο του ΟΟΣΑ – Η ατζέντα

admin

Πότε θα κλείσουν οι τράπεζες για το Πάσχα

admin

Τα πράσινα τιμολογία για τον Μάιο

admin

Fed: Οι χρησμοί Πάουελ για τα επιτόκια – Τι εμποδίζει προς το παρόν τη μείωση

admin

Στα «τυφλά» προς το παρόν το επόμενο πρόγραμμα Νέων Αγροτών

admin

IOBE: Τα μηνύματα για τους επόμενους μήνες – Τι θα επηρεάσει το οικονομικό κλίμα

admin

Τέλη κυκλοφορίας: Ξεκίνησε η «επιστροφή» πινακίδων – Η διαδικασία

admin