Image default
Οικονομία

Ινδία-Ρωσία: Αναβαθμίζονται οι εμπορικοί δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών

Η Ινδία και η Ρωσία συμφώνησαν σήμερα να συζητήσουν το εμπορικό έλλειμμα και θέματα που αφορούν την πρόσβαση στις αγορές, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ινδίας.

Η Ινδία και η Ρωσία συμφώνησαν σήμερα να συζητήσουν το εμπορικό έλλειμμα και θέματα που αφορούν την πρόσβαση στις αγορές, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ινδίας, καθώς το Νέο Δελχί επιδιώκει να μειώσει την εμπορική ανισορροπία που προέκυψε από την υπερτετραπλάσια αύξηση των εισαγωγών από τη Ρωσία μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Οι δύο χώρες συζητούν τη σύναψη συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας χθες Δευτέρα στο Νέο Δελχί, μια κίνηση που σηματοδοτεί την αναβάθμιση των εμπορικών δεσμών τους. Η Ρωσία είναι ο κύριος προμηθευτής οπλικών συστήματων στην Ινδία.

Η ινδική κυβέρνηση δεν έχει καταδικάσει κατηγορηματικά την επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022 , την οποία η Μόσχα αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» και έχει απευθύνει έκκληση για μια ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης μέσω διαλόγου.

Η Ινδία εισήγαγε αγαθά, κυρίως πετρέλαιο, από τη Ρωσία αξίας 51,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις 24 Φεβρουαρίου έως τις 5 Απριλίου, σε σύγκριση με τα 10,6 δισεκατομμύρια την ίδια περίοδο του προηγούμενου οικονομικού έτους.

Ο Ρώσος υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας Ντένις Μαντούροφ συναντήθηκε σήμερα με τους υπουργούς Εξωτερικών και Οικονομικών της Ινδίας , τη δεύτερη ημέρα της διήμερης επίσκεψής του στη χώρα, η οποία πραγματοποιήθηκε σε διάστημα λίγο μεγαλύτερο της μιας εβδομάδας μετά την επίσκεψη του Ουκρανού υφυπουργού Εξωτερικών.

Κατά τη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Ινδίας, οι δύο πλευρές «συζήτησαν τη συνεργασία στους τομείς του εμπορίου, των οικονομικών, της βιομηχανίας, του ενεργειακού τομέα, συμπεριλαμβανομένης της πυρηνικής ενέργειας, της γεωργίας, των μεταφορών, της υγειονομικής περίθαλψης, της εκπαίδευσης και του πολιτισμού», έγραψε η ρωσική πρεσβεία σε ανάρτηση της στο Twitter.

Το Reuters ανέφερε τον Νοέμβριο ότι η Ρωσία ενδεχομένως επιδιώκει να εισάγει περισσότερα από 500 προϊόντα από την Ινδία για βασικούς τομείς, όπως αυτοκίνητα, αεροσκάφη και τρένα, δεδομένου ότι οι δυτικές κυρώσεις έχουν υπονομεύσει την ικανότητά της να διατηρήσει τη λειτουργία βασικών βιομηχανιών.

Η Ινδία είχε δηλώσει τον Δεκέμβριο ότι μοιράστηκε με τη Μόσχα έναν κατάλογο με ινδικά προϊόντα που θα έχουν πρόσβαση στη ρωσική αγορά.

- – ΜΠΕ

Σχετικα αρθρα

Τέλη Κυκλοφορίας: Τα σενάρια για τις αλλαγές του 2025

admin

ΕΚΤ για κόστος στέγασης στην Ευρώπη: Δεύτερη ακριβότερη η Ελλάδα, φθηνότερη η Γερμανία

admin

Δημοσκόπηση Reuters: Η παγκόσμια οικονομία θα συνεχίσει την ανάπτυξή της μέχρι το 2025

admin

ΗΠΑ: Υποχώρησε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Απρίλιο

admin

ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία τρίμηνων εντόκων τη Μεγάλη Τρίτη

admin

ΑΑΔΕ: Νέες λειτουργίες στις ψηφιακές εφαρμογές «Τα Αιτήματά μου» και «Τα Ραντεβού μου»

admin

ΗΠΑ: Στο 2,8 τον Μάρτιο ο αγαπημένος δείκτης της Fed για τον πληθωρισμό

admin

Ανέβασε ρυθμούς η οικοδομική δραστηριότητα – Χωρίς φρένο η άνοδος των τιμών στα οικοδομικά υλικά

admin

Διπλό πρεσάρισμα Κομισιόν για τα ληξιπρόθεσμα «φέσια» του Δημοσίου

admin

Πληθωρισμός… κρατήσεων στους μισθούς των Ελλήνων

admin

Δημοπρασία 3μηνων εντόκων στις 30 Απριλίου

admin

ΕΤαΕ: Πιστωτικές εγγυήσεις έως 4,5 δισ. ευρώ στις ελληνικές τράπεζες για χρηματοδότηση ΜμΕ

admin