Image default
Αγορές

Στο «κόκκινο» η Wall Street-Σε ανοδική τροχιά οι αποδόσεις ομολόγων

Στο «κόκκινο» η Wall Street-Σε ανοδική τροχιά οι αποδόσεις ομολόγων

Με απώλειες ξεκίνησε η συνεδρίαση της Τετάρτης (19/4) στη Wall Street, με τις αποδόσεις των ομολόγων να ακολουθούν ανοδική πορεία λόγω των ανησυχιών ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) ενδέχεται να διατηρήσει τα επιτόκια σε υψηλά επίπεδα για μεγαλύτερο από το αναμενόμενο χρονικό διάστημα.

Ειδικότερα, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,38% στις 33.846,23 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,41% στις 4.137,80 μονάδες και ο Nasdaq κινείται χαμηλότερα κατά 0,55% στις 12.086,16 μονάδες.

Ο S&P 500 υποχωρεί για πρώτη φορά το τελευταίο τριήμερο, καθώς εταιρείες όπως το Netflix και η Morgan Stanley καταγράφουν απώλειες μετά την δημοσίευση των αποτελεσμάτων τους για το α’ τρίμηνο.

Οι μετοχές του Netflix σημειώνουν πτώση 4% καθώς ο «γίγαντας» του streaming απογοήτευσε τους επενδυτές, τοποθετώντας χρονικά πίσω τα σχέδια για τον αυστηρό περιορισμό της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης. Το τελευταίο τρίμηνο του, το Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών για τα κέρδη ανά μετοχή και πρόσθεσε περισσότερους συνδρομητές από ό,τι αναμενόταν, αλλά «έπεσε» κάτω από τις προσδοκίες για τα έσοδα.

Παράλληλα, με τη Morgan Stanley ολοκληρώθηκαν οι οικονομικές εκθέσεις για τα μεγάλα τραπεζικά ιδρύματα. Οι μετοχές της Morgan Stanley υποχώρησαν κατά 2% παρά τα φαινομενικά ισχυρά αποτελέσματα, καθώς τα περιθώρια για τις επιχειρήσεις επενδυτικής τραπεζικής και διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων ήταν ασθενέστερα από το αναμενόμενο, σύμφωνα με τον αναλυτή της Wells Fargo, Mike Mayo. Ο ίδιος σημείωσε ότι η ομαλοποίηση του φορολογικού συντελεστή της Morgan Stanley θα έδειχνε χαμηλότερα από τα αναμενόμενα κέρδη για το τρίμηνο.

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων αυξήθηκαν σήμερα, επιβαρύνοντας τις διαθέσεις ανάληψης ρίσκου και στη μετοχική αγορά. Η απόδοση του 2ετούς κρατικού ομολόγου πλησίασε το 4,3%, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι η Fed θα πρέπει να αυξήσει τα επιτόκια τουλάχιστον μία ακόμη φορά κατά τη συνεδρίασή της στις 3 Μαΐου.

Στα μάκρο της ημέρας, οι αιτήσεις χορήγησης ενυπόθηκων δανείων για αγορά κατοικίας μειώθηκαν κατά 10% την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τον εποχικά προσαρμοσμένο δείκτη της Ένωσης Τραπεζών Ενυπόθηκων Δανείων. Ταυτόχρονα, το μέσο επιτόκιο της σύμβασης για ένα 30ετές στεγαστικό δάνειο σταθερού επιτοκίου με συμβατό υπόλοιπο δανείου αυξήθηκε στο 6,43%, από 6,30% την προηγούμενη εβδομάδα.

  • WALL STREET ΗΠΑ
  • Netflix
  • Morgan Stanley
  • ΟΜΟΛΟΓΑ
  • FED
  • ενυπόθηκα δάνεια

    Σχετικα αρθρα

    Η έκθεση για την απασχόληση έφερε «ράλι» στη Wall Street

    admin

    Άνοδος στις Ευρωαγορές- Πτώση για τη Novo Nordisk

    admin

    Άνοδος στη Wall Street μετά τα στοιχεία για την απασχόληση

    admin

    Ώθηση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από τις τράπεζες της Γαλλίας

    admin

    Χονγκ Κονγκ-Ταϊβάν «έσωσαν» την Ασία μετά τα αποτελέσματα της Apple

    admin

    Κέρδη, με τεχνολογική ώθηση, στη Wall Street

    admin

    Με μεικτά πρόσημα και «παράπονα» στη Fed έκλεισαν οι ευρωαγορές

    admin

    Υψηλότερο άνοιγμα στην Wall Street μετά την απόφαση της Fed

    admin

    Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές μετά τις αποφάσεις της Fed

    admin

    Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- «Άλμα» στο Χονγκ Κονγκ

    admin

    Έντονη μεταβλητότητα στη Wall Street μετά τον «πάγο» της Fed

    admin

    Ευρώπη: Κλειστά τα περισσότερα χρηματιστήρια – Απώλειες στο Λονδίνο

    admin