Image default
Οικονομία

Κορκίδης: Διπλή ευκαιρία για την ελληνική οικονομία

«Αίσθημα αισιοδοξίας, αλλά, κυρίως, αίσθημα ασφάλειας για τον κόσμο του επιχειρείν ότι η ελληνική οικονομία θα συνεχίσει ανοδικά τους αναπτυξιακούς της ρυθμούς και το επενδυτικό περιβάλλον θα διευρυνθεί περαιτέρω, δημιούργησε η στοιχειοθέτηση του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για την περίοδο 2023-2027, το οποίο παρουσιάστηκε χθες από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη» δηλώνει ο Βασίλης Κορκίδης, πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕΒΕΠ) και του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής (ΠΕΣΑ).

Κι αυτό, όπως σημειώνει, καθώς «και οι πέντε άξονες του προγράμματος, όπως περιεγράφηκαν, δεν αφήνουν περιθώρια παρανοήσεων για τη δυναμική που θέλει να προσδώσει το πλαίσιο δράσεων που έχουν θετικό πρόσημο για τον κοινωνικό και επιχειρηματικό ιστό. Δράσεις λελογισμένες και, κυρίως, κοστολογημένες, απαλλαγμένες από τον κίνδυνο επιστροφής στη μνημονιακή περίοδο και τις “μαύρες σελίδες της οικονομίας”, που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε».

Σύμφωνα με τον κ. Κορκίδη, στην τετραετία της διακυβέρνησης, παρά τη μεταναστευτική, την υγειονομική και ενεργειακή κρίση, «έγιναν σημαντικά βήματα προόδου, ενώ καταδείχθηκε η συνέπεια λόγων και έργων. Με τη μείωση φόρων και εισφορών, αλλά και τη στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος με την αύξηση των μισθών σε σύνδεση με την παραγωγικότητα, δόθηκε η δυνατότητα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Τα στοιχεία άλλωστε του ρυθμού ανάπτυξης, της αύξησης των επενδύσεων, της μείωσης της ανεργίας και της υλοποίησης εμβληματικών έργων είναι η επιβεβαίωση του απολογισμού μιας κυβέρνησης, που, μετά από πολλά χρόνια, εξάντλησε την τετραετία αψηφώντας το όποιο πολιτικό κόστος».

Ο πρόεδρος των ΕΒΕΠ και ΠΕΣΑ τονίζει πως η παραγωγική, η κοινωνική, η πράσινη και ψηφιακή, η δίκαιη και η ισχυρή Ελλάδα που περιέγραψε ο πρωθυπουργός «είναι η Ελλάδα που όλοι οραματιζόμαστε και επιθυμούμε να ζήσουμε στο μέλλον. Η “διπλή ευκαιρία” για να προχωρήσουμε σταθερά και τολμηρά με προοπτική και προκοπή είναι μπροστά μας».

Σχετικα αρθρα

Τέλη Κυκλοφορίας: Τα σενάρια για τις αλλαγές του 2025

admin

ΕΚΤ για κόστος στέγασης στην Ευρώπη: Δεύτερη ακριβότερη η Ελλάδα, φθηνότερη η Γερμανία

admin

Δημοσκόπηση Reuters: Η παγκόσμια οικονομία θα συνεχίσει την ανάπτυξή της μέχρι το 2025

admin

ΗΠΑ: Υποχώρησε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Απρίλιο

admin

ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία τρίμηνων εντόκων τη Μεγάλη Τρίτη

admin

ΑΑΔΕ: Νέες λειτουργίες στις ψηφιακές εφαρμογές «Τα Αιτήματά μου» και «Τα Ραντεβού μου»

admin

ΗΠΑ: Στο 2,8 τον Μάρτιο ο αγαπημένος δείκτης της Fed για τον πληθωρισμό

admin

Ανέβασε ρυθμούς η οικοδομική δραστηριότητα – Χωρίς φρένο η άνοδος των τιμών στα οικοδομικά υλικά

admin

Διπλό πρεσάρισμα Κομισιόν για τα ληξιπρόθεσμα «φέσια» του Δημοσίου

admin

Δημοπρασία 3μηνων εντόκων στις 30 Απριλίου

admin

Πληθωρισμός… κρατήσεων στους μισθούς των Ελλήνων

admin

ΕΤαΕ: Πιστωτικές εγγυήσεις έως 4,5 δισ. ευρώ στις ελληνικές τράπεζες για χρηματοδότηση ΜμΕ

admin