Image default
Αγορές

Σε ανοδική τροχιά οι ευρωαγορές- Πρωταγωνίστρια η Unicredit

Σε ανοδική τροχιά οι ευρωαγορές- Πρωταγωνίστρια η Unicredit

Με κέρδη έκλεισαν σήμερα (3/5) τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τους επενδυτές να προετοιμάζονται για τις ανακοινώσεις των κεντρικών τραπεζών ως προς το πόσο θα αυξήσουν τα επιτόκια.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση της Τετάρτης ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,31% και έκλεισε στις 462,52 μονάδες, μακριά από το υψηλό ημέρας. Υπενθυμίζεται ότι χθες ο δείκτης έκλεισε στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και σχεδόν έναν μήνα.

Στη Γερμανία ο DAX κέρδισε 0,56% στις 15.815,06 μονάδες, στην Βρετανία ο FTSE 100 κατέγραψε άνοδο 0,20% στις 7.788,37 μονάδες, στη Γαλλία ο CAC 40 κινήθηκε υψηλότερα κατά 0,28% στις 7.403,83 μονάδες, στην Ιταλία ο FTSE MIB έκλεισε με κέρδη 0,77% στις 26.835,31 μονάδες, ενώ αντίθετα στην Ισπανία ο IBEX 35 υποχώρησε κατά 0,06% στις 9.076,70 μονάδες.

Στις επιμέρους μετοχές, η Unicredit σημείωσε «άλμα» σχεδόν 4% καθώς τα αποτελέσματά της ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών, με την ιταλική τράπεζα να αυξάνει το guidance για το υπόλοιπο του 2023. «Πιστεύω ότι είναι ένας συνδυασμός ενός θετικού μάκρο, πιθανώς καλύτερου απ’ ό,τι περιμέναμε, και το γεγονός ότι ο συνεχιζόμενος μετασχηματισμός μας πιθανώς ενισχύει τα αποτελέσματά μας και οι γραμμές άμυνας διατηρούν το κόστος κινδύνου μας χαμηλό», δήλωσε στο CNBC ο CEO της τράπεζας, Andrea Orcel.

Ο ευρωπαϊκός τραπεζικός τομέας κατέγραψε προσωρινά πτώση 0,5% εν μέσω των συνεχιζόμενων αναταραχών για τις περιφερειακές τράπεζες στις ΗΠΑ. Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν επίσης τα αποτελέσματα της BNP Paribas, που αποτελεί τη μεγαλύτερη τράπεζα της ευρωζώνης, η οποία ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση περίπου 1,5% χαμηλότερα, παρόλο που ανέφερε διπλασιασμό των κερδών της το α’ τρίμηνο του 2023. Αντίστοιχα, η βρετανική Lloyds υποχώρησε κατά 3,4% αν και ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών για τα κέρδη της, ενώ προειδοποίησε ότι είδε «πρώιμα σημάδια άγχους» σε ορισμένους από τους καταθέτες της.

Στους υπόλοιπους κλάδους, τα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου επέκτειναν τις απότομες απώλειες της Τρίτης, καθώς οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν περαιτέρω, κατά 0,8%. Από την άλλη πλευρά, ο κλάδος των εξορύξεων έκλεισε με άνοδο 1%.

Στα μάκρο της ημέρας, το ποσοστό της ανεργίας διαμορφώθηκε στο 6,5% στην ευρωζώνη τον Μάρτιο, μειωμένο κατά 0,1 ποσοστιαίες μονάδες από τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τη Eurostat. Σε ετήσια βάση, υποχώρησε κατά 0,3 ποσοστιαίες μονάδες. Η Eurostat εκτιμά ότι 12,960 εκατομμύρια άνθρωποι στην ΕΕ, εκ των οποίων τα 11,010 εκατομμύρια στη ζώνη του ευρώ, ήταν άνεργοι τον Μάρτιο του 2023», σύμφωνα με την έκθεση.

  • ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
  • BNP Paribas
  • Lloyds
  • Ανεργία
  • Stoxx 600
  • επιτόκια

    Σχετικα αρθρα

    Ώθηση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από τις τράπεζες της Γαλλίας

    admin

    Χονγκ Κονγκ-Ταϊβάν «έσωσαν» την Ασία μετά τα αποτελέσματα της Apple

    admin

    Κέρδη, με τεχνολογική ώθηση, στη Wall Street

    admin

    Με μεικτά πρόσημα και «παράπονα» στη Fed έκλεισαν οι ευρωαγορές

    admin

    Υψηλότερο άνοιγμα στην Wall Street μετά την απόφαση της Fed

    admin

    Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές μετά τις αποφάσεις της Fed

    admin

    Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- «Άλμα» στο Χονγκ Κονγκ

    admin

    Έντονη μεταβλητότητα στη Wall Street μετά τον «πάγο» της Fed

    admin

    Ευρώπη: Κλειστά τα περισσότερα χρηματιστήρια – Απώλειες στο Λονδίνο

    admin

    Αναγνωριστικές κινήσεις στη Wall Street πριν τη Fed

    admin

    Ήπια άνοδος για τον FTSE 100 στις… λειψές ευρωαγορές

    admin

    Απώλειες σε Ιαπωνία και Αυστραλία- Βλέμματα σε Fed και γιεν

    admin