Image default
Επιχειρήσεις

PaymentComponents: H Τεχνητή Νοημοσύνη γίνεται ένας έξυπνος βοηθός για τις τράπεζες

Η PaymentComponents ανακοινώνει την κυκλοφορία του FINaplo.AI, ενός «έξυπνου βοηθού» που επαναπροσδιορίζει τον τρόπο λειτουργίας των τραπεζικών στελεχών.

Το FINaplo.AI είναι μια μοναδική πλατφόρμα που χρησιμοποιεί Τεχνητή Νοημοσύνη για να αναλύσει τις χρηματοοικονομικές συναλλαγές των τραπεζών και να παρέχει αναλυτικές πληροφορίες που μέχρι σήμερα ήταν κρυμμένες μέσα στον τεράστιο όγκο τους, ήταν πολύ δύσκολο να εξαχθούν με συμβατικά εργαλεία. Ιδιαίτερα αναλύει συμπεριφορές και τάσεις στις πληρωμές, εντοπίζει ασυνήθιστες συναλλαγές, προβλέπει κινήσεις σε λογαριασμούς, βοηθάει στη πρόβλεψη χρηματοροών, αναδεικνύει επιδραστικούς πελάτες, βοηθάει να εντοπίσει δυσαρεστημένους πελάτες κλπ.

Πέρα όμως από τις ανεκτίμητες πληροφορίες που βοηθάει να αναδειχθούν, αυτό που πραγματικά κάνει το FINaplo.AI να ξεχωρίζει είναι η δυνατότητα που δίνει στους χρήστες να αλληλοεπιδρούν με την ανάλυση των δεδομένων τους μέσω ενός chat εργαλείου. Χρησιμοποιώντας μεγάλα γλωσσικά μοντέλα (Large Language Models) όπως το chatGPT, προσφέρει ένα τρόπο να «συνομιλήσουν» με τις συναλλαγές αυτές! Με απόλυτα φυσικό διάλογο, τα τραπεζικά στελέχη μπορούν να ρωτήσουν και να μάθουν πολύτιμες πληροφορίες που αφορούν τις συναλλαγές τις τράπεζας και να αποκαλύψουν κρυμμένη αξία που ως τώρα ήταν σχεδόν αδύνατον να εξάγουν. Και όχι μόνο αυτό. Το Finaplo.ai απαντάει με κείμενο, με πίνακες, διαγράμματα, στατιστικά , γραφήματα και έτσι μεταμορφώνει τη ανάλυση σε μία συναρπαστική, εύκολη και ευχάριστη ασχολία. Με λίγα λόγια, προτείνεται ένας νέος τρόπος, μια νέα εμπειρία εργασίας για τους τραπεζικούς, με πραγματικά εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Τα τελευταία χρόνια, ο χρηματοοικονομικός κλάδος έχει γίνει ολοένα και πιο περίπλοκος, με τεράστιο όγκο δεδομένων προς επεξεργασία, μεγαλύτερες ταχύτητες, εξελιγμένες απειλές, νέα συστήματα και σχήματα πληρωμών που ολοένα και εμπλουτίζονται και μια αυξανόμενη πίεση για συμμόρφωση σε νέες νομικές υποχρεώσεις του χώρου. Για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν αυτή την πολυπλοκότητα και να παραμείνουν ανταγωνιστικά, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα πρέπει να χρησιμοποιούν εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης τα οποία θα τους βοηθήσουν να πλοηγηθούν μέσα σε αυτό το περίπλοκο τοπίο, συμβάλλοντας στην προστασία των πελατών τους και στην ακεραιότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος στο σύνολό του.

Το FINaplo.AI στοχεύει να καλύψει ακριβώς αυτή την ανάγκη! Να παρέχει έναν «έξυπνο βοηθό» ο οποίος θα επιτρέψει στους χρήστες να λαμβάνουν γρήγορα ενημερωμένες αποφάσεις σχετικά με όλα αυτά τα κρίσιμα ζητήματα που διαχειρίζονται.

 

Σχετικα αρθρα

Alpha Bank: Διαθέτει 2,76 εκατ. μετοχές σε στελέχη ως stock award για τη χρήση 2023

admin

Austriacard: Σε ειδικούς επενδυτές το 15,05% – Αυξήθηκε το ποσοστό διασποράς

admin

ΔΕΗ: Στο 10% το έμμεσο ποσοστό της CVC μετά την εταιρική αναδιοργάνωση

admin

Austriacard: Σε ειδικούς επενδυτές το 15,05%, αυξήθηκε το ποσοστό διασποράς

admin

Alpha Bank: Διαθέτει 2,76 εκατ. μετοχές σε στελέχη ως stock award για τη χρήση 2023

admin

Lamda Development: Σύσταση εταιρείας ειδικού σκοπού για την ανάπτυξη έργου Build-to-Rent στο Ελληνικό

admin

Austriacard: Στο 71,52% υποχώρησε η συμμετοχή του Ν. Λύκου

admin

Alpha Trust Ανδρομέδα: Τελικό μέρισμα 0,315 ευρώ ανά μετοχή

admin

Ελληνικό: Επιβεβαιώνει η Lamda το deal με Λάτση για το Little Athens

admin

Στις 4 Ιουλίου η Γενική Συνέλευση της Μυτιληναίος

admin

Τράπεζες: Η αλλαγή σελίδας, τα ισχυρά αποτελέσματα και οι επόμενες κινήσεις

admin

ΟΛΘ: Παραιτήθηκε από το δ.σ. η κ. Ειρήνη Χάδιαρη

admin