Image default
Αγορές

Κέρδη στις ευρωαγορές, αλλά δεύτερη σερί εβδομάδα απωλειών

Κέρδη στις ευρωαγορές, αλλά δεύτερη σερί εβδομάδα απωλειών

Σε ανοδικό έδαφος επανήλθαν την Παρασκευή (5/5) οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες, χωρίς ωστόσο να αποφεύγουν τις απώλειες σε μία δύσκολη εβδομάδα, η οποία χαρακτηρίστηκε από τις νέες αυξήσεις επιτοκίων, αλλά και τις ισχυρές τραπεζικές πιέσεις.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κατέγραψε άνοδο 1,08% στις 465,30 μονάδες, με τον κλάδο πετρελαίου και φυσικού αερίου να ηγείται των κερδών κατά 2,7% μετά τη σταθεροποίηση των τιμών του αργού. Ωστόσο, η «βουτιά» των τιμών του πετρελαίου που είχε προηγηθεί, οδήγησε τον ευρωπαϊκό ενεργειακό τομέα στη χειρότερη εβδομαδιαία επίδοσή του των τελευταίων επτά εβδομάδων. Ο Stoxx 600 σημείωσε τη δεύτερη διαδοχική εβδομαδιαία πτώση του, υποχωρώντας κατά 0,3%.

Στη Γερμανία ο DAX ενισχύθηκε κατά 1,44% στις 15.961,02 μονάδες, στην Βρετανία ο FTSE 100 κέρδισε 0,98% στις 7.778,38 μονάδες, στη Γαλλία ο CAC 40 κινήθηκε υψηλότερα κατά 1,26% στις 7.432,93 μονάδες, στην Ισπανία ο IBEX 35 κινήθηκε ανοδικά κατά 1,15% στις 9.147,30 μονάδες και στην Ιταλία ο FTSE MIB κατέγραψε «άλμα» 2,54% στις 27.348,57 μονάδες.

Για την εβδομάδα, οι μετοχές των μέσων ενημέρωσης σημείωσαν τη μεγαλύτερη πτώση, κατά 5,8% στη χειρότερή τους επίδοση εδώ και τρία χρόνια. Αντίθετα, ο κλάδος των τροφίμων και ποτών ενισχύθηκε κατά 1,2%, όντας ο θετικός πρωταγωνιστής της εβδομάδας.

Η HSBC έκλεισε σήμερα με άνοδο 2,7% καθώς η βρετανική τράπεζα αντιστάθηκε σθεναρά σε μια προσπάθεια διάσπασης της επικερδούς της δραστηριότητας στην Ασία, αν και εξακολουθεί να αντιμετωπίζει μία… εξέγερση ενάντια στο διοικητικό της συμβούλιο, λόγω των αμοιβών των υψηλόβαθμων στελεχών της.

Στα μάκρο της ημέρας, οι λιανικές πωλήσεις στην ευρωζώνη μειώθηκαν κατά 1,2% τον Μάρτιο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα. Σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2022, οι λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 3,8%. Ανά τμήματα, η μεγαλύτερη μείωση καταγράφηκε στα τρόφιμα, ποτά και καπνό, με πτώση 1,4% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

  • ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
  • HSBC
  • Stoxx 600
  • ενεργειακός κλάδος

    Σχετικα αρθρα

    Η έκθεση για την απασχόληση έφερε «ράλι» στη Wall Street

    admin

    Άνοδος στις Ευρωαγορές- Πτώση για τη Novo Nordisk

    admin

    Άνοδος στη Wall Street μετά τα στοιχεία για την απασχόληση

    admin

    Ώθηση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από τις τράπεζες της Γαλλίας

    admin

    Χονγκ Κονγκ-Ταϊβάν «έσωσαν» την Ασία μετά τα αποτελέσματα της Apple

    admin

    Κέρδη, με τεχνολογική ώθηση, στη Wall Street

    admin

    Με μεικτά πρόσημα και «παράπονα» στη Fed έκλεισαν οι ευρωαγορές

    admin

    Υψηλότερο άνοιγμα στην Wall Street μετά την απόφαση της Fed

    admin

    Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές μετά τις αποφάσεις της Fed

    admin

    Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- «Άλμα» στο Χονγκ Κονγκ

    admin

    Έντονη μεταβλητότητα στη Wall Street μετά τον «πάγο» της Fed

    admin

    Ευρώπη: Κλειστά τα περισσότερα χρηματιστήρια – Απώλειες στο Λονδίνο

    admin