Image default
Αγορές

«Πονοκέφαλος» το ανώτατο όριο χρέους για τη Wall Street

«Πονοκέφαλος» το ανώτατο όριο χρέους για τη Wall Street

Με απώλειες ξεκίνησε η συνεδρίαση της Τρίτης (9/5) στη Wall Street, με τους επενδυτές να ανησυχούν έντονα για το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στις ΗΠΑ με το ανώτατο όριο χρέους, καθώς εγκυμονεί ο κίνδυνος για την αμερικανική κυβέρνηση να προχωρήσει σύντομα σε στάση πληρωμών.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα συναντηθεί σήμερα με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, τον Ρεπουμπλικανό Κέβιν ΜαΚάρθι, έχοντας ως στόχο την επίτευξη προόδου στο φλέγον ζήτημα της αύξησης του ορίου, προκειμένου να αποφευχθεί το παραπάνω δυσμενές σενάριο. Πάντως, τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, καθώς το χρέος εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει το ανώτατο όριο την 1η Ιουνίου, κάτι που θα σηματοδοτήσει αυτόματες περικοπές δαπανών και παύση πληρωμών.

Η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν προειδοποίησε και πάλι χθες ότι αποτυχία του Κογκρέσου να αυξήσει το όριο του ομοσπονδιακού χρέους των 31,4 τρισ. δολαρίων θα προκαλέσει τεράστιο πλήγμα στην αμερικανική οικονομία και θα αποδυναμώσει τη θέση του δολαρίου ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα.

«Βαρίδι» για τα χρηματιστήρια συνεχίζουν να αποτελούν οι περιφερειακές τράπεζες, ενώ τα επενδυτικά βλέμματα στρέφονται και στο μέτωπο του πληθωρισμού καθώς αύριο (10/5) αναμένονται σημαντικές ανακοινώσεις για την πορεία του τον περασμένο Απρίλιο.

Στις σημερινές συναλλαγές της Wall Street, ο Dow Jones υποχωρεί οριακά κατά 0,01% στις 33.615,98 μονάδες, ο S&P 500 χάνει 0,36% στις 4.123,38 μονάδες και ο Nasdaq κινείται χαμηλότερα κατά 0,44% στις 12.202,42 μονάδες.

Σε ό,τι αφορά τις περιφερειακές τράπεζες, η μετοχή της PacWest υποχωρεί πάνω από 8%, μετά από μια συνεδρίαση με έντονη μεταβλητότητα κατά την οποία η τράπεζα έκλεισε με άνοδο 3%. Αντίστοιχα, η μετοχή της Western Alliance καταγράφει πτώση 4%.

Από την άλλη πλευρά, η μετοχή της εταιρείας λογισμικού Palantir σημειώνει άνοδο 22% αφού ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών για το πρώτο τρίμηνο και εξέδωσε αισιόδοξες προβλέψεις. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ισχυρές προοπτικές για την κερδοφορία του έτους.

  • WALL STREET ΗΠΑ
  • PACWEST
  • WESTERN ALLIANCE
  • PALANTIR
  • Ανώτατο όριο χρέους
  • Μπάιντεν

    Σχετικα αρθρα

    Κέρδη, με τεχνολογική ώθηση, στη Wall Street

    admin

    Με μεικτά πρόσημα και «παράπονα» στη Fed έκλεισαν οι ευρωαγορές

    admin

    Υψηλότερο άνοιγμα στην Wall Street μετά την απόφαση της Fed

    admin

    Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές μετά τις αποφάσεις της Fed

    admin

    Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- «Άλμα» στο Χονγκ Κονγκ

    admin

    Έντονη μεταβλητότητα στη Wall Street μετά τον «πάγο» της Fed

    admin

    Ευρώπη: Κλειστά τα περισσότερα χρηματιστήρια – Απώλειες στο Λονδίνο

    admin

    Αναγνωριστικές κινήσεις στη Wall Street πριν τη Fed

    admin

    Ήπια άνοδος για τον FTSE 100 στις… λειψές ευρωαγορές

    admin

    Απώλειες σε Ιαπωνία και Αυστραλία- Βλέμματα σε Fed και γιεν

    admin

    Sell off στη Wall Street-Μείον 550 μονάδες ο Dow τον Απρίλιο

    admin

    Ευρωαγορές: Πρώτος μήνας απωλειών από τον Οκτώβριο- Πτώση 1,49%

    admin