Image default
Οικονομία

Γ. Καραγιάννης: Έτοιμη στο τέλος καλοκαιριού η νέα Γέφυρα Φύλλων στην Εύβοια

Στο τέλος καλοκαιριού αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η νέα Γέφυρα Φύλλων στην Εύβοια και στις αρχές του 2024 το σύνολο του έργου που περιλαμβάνει τη νέα γέφυρα στο Αφράτι καθώς και την αποκατάσταση της γέφυρας στο Βασιλικό, σύμφωνα με τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιο για τις υποδομές, Γιώργο Καραγιάννη.

Μετά την επίσκεψή του στο εργοτάξιο, ο υφυπουργός Υποδομών δήλωσε πως «είναι η δεύτερη φορά που βρίσκομαι στο εργοτάξιο της νέας Γέφυρας Φύλλων για να δω από κοντά την πορεία των εργασιών. Η πρόοδος που έχει σημειωθεί είναι σημαντική. Σήμερα βρισκόμαστε στη διαδικασία θεμελίωσης των πασσάλων και ζήτησα να συνεχίσουμε τους εντατικούς ρυθμούς για να παραδοθεί η νέα γέφυρα στο τέλος του καλοκαιριού, όπως έχουμε προγραμματίσει».

Όπως τόνισε, «η παρέμβασή μας είναι συνολική και αφορά φυσικά και τις τρεις γέφυρες του ποταμού Λήλαντα. Θα κατασκευάσουμε μία νέα γέφυρα και στον οικισμό Αφράτι, ενώ αποκαθιστούμε τη γέφυρα του Βασιλικού. Το σύνολο των παρεμβάσεών μας θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2024».

«Δεν σταματήσαμε, όμως, εδώ. Σχεδιάσαμε και υλοποιούμε ένα ευρύτερο πρόγραμμα που αφορά την Εύβοια και τις ανάγκες της. Ένα πρόγραμμα με καθαρά αναπτυξιακό πρόσημο. Χαρακτηριστικά θα αναφέρω την Παράκαμψη Χαλκίδας και Ψαχνών που δημοπρατήσαμε και συμβασιοποιήσαμε, ικανοποιώντας ένα αίτημα ετών των κατοίκων. Η κατασκευή ξεκινά το επόμενο διάστημα καθώς στις αρχές του φθινοπώρου θα στηθεί το εργοτάξιο» σημείωσε.

«Αναλάβαμε, επίσης, και τον Κεντρικό Οδικό Άξονα Βόρειας Εύβοιας που θα συνδέσει με ταχύτητα και ασφάλεια τη Βόρεια Εύβοια με τη πρωτεύουσα του Νομού. Ένα έργο πνοής που εντάξαμε στον σχεδιασμό μας και πρόκειται να αλλάξει την εικόνα όλης της Εύβοιας. Είμαστε με έργα δίπλα στους πολίτες της Εύβοιας και δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για την ισχυρή ανάπτυξη της περιοχής» τόνισε ο κ. Καραγιάννης.

Στη συνέχεια, ο κ. Καραγιάννης πραγματοποίησε ξεχωριστές συσκέψεις με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό και τη Δήμαρχο Χαλκιδέων κ. Ελένη Βάκα για τα έργα που υλοποιούνται στην Εύβοια.

Σχετικα αρθρα

Οι εξοδούχοι του Πάσχα δεν γλίτωσαν από την ακριβή βενζίνη – Υψηλές τιμές στους πασχαλινούς προορισμούς

admin

ΗΠΑ: Μικρή αύξηση στις νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

admin

Στην πιο κρίσιμη στιγμή της ιστορίας της η βιομηχανία παραγωγής ελαιόλαδου

admin

Η Τουρκία διακόπτει τις εμπορικές σχέσεις με το Ισραήλ

admin

Επιδόματα – εφάπαξ συνταξιούχων: Τι καταβάλλεται από 8 έως 10 Μαΐου

admin

ΗΠΑ: Το εμπορικό έλλειμμα παρέμεινε σε υψηλό ενός έτους

admin

Πατέλης: Η πραγματικά χαμένη 4ετία ήταν το 2015-2019

admin

Πάουελ της Fed: Δεν βλέπω ούτε το stag ούτε το flation

admin

Ελληνική Ένωση Τραπεζών: Οι Έλληνες μαθητές στην πρώτη δεκάδα του ευρωπαϊκού διαγωνισμού γνώσεων για το χρήμα

admin

Διορίστηκε αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ ο Γιάννης Τσακίρης

admin

Επίδομα παιδιού: Κλείνει στις 10 Μαΐου η πλατφόρμα Α21

admin

Υπ. Υποδομών: Υπογραφή σύμβασης 13,1 εκατ. ευρώ για αρδευτικά έργα στην ΠΕ Τρικάλων

admin